zastanowcie sie nad tym, czy to co piszecie o gosciu jest sprawiedliwe....szkoda, ze tyle nie rozwodzicie sie nad projektem The Blues Ball... no ale to norma tutaj...
wiesz co Rose, brak mi juz sil zeby odpowiadac na Twoje posty, gdzie ciagle jestem wrzucany do jednego wora z innymi, tymi ktorzy grzebia
dokonania Slasha z lat 90, nie doceniajac jego wkladu w muzyke rockowa i zespol GNR. Zanim zaczniesz krytykowac (chyba ze napisz wyraznie
ze nie chodzi o mnie, bo juz mnie to naprawde wkurza) to rozejrzyj sie troche po forum. Zajrzyj najpierw tu np.
http://gunsnroses.com.pl/forum/projekty-solowe/slash's-blues-ball/A bron Slasha po roku 2000, bo do tej daty to on sie broni sam. Swoimi dokonaniami !!!
uwielbiam Edyte Bartosiewicz i cenie takie artystki, rozumiem poniekad rozczarowanie tym, ze gosc dobiera sobie do wspolpracy plastikowe panienki o sredniej wartosci artystycznej, ale wydaje mi sie, ze dzieki takim posunieciom trafia z muza, ktora kocha do szerszych mas...czy Slash wstapil nagle do jakiegos Boysbandu, czy wygina tylkiem przed kamera i spiewa dicho ? nie - on tym co gra na tych koncertach pokazuje swoja muzyczna droge, pokazuje to, co gra takze w mojej duszy - on pochyla sie nad niedocenianym w dzisiejszym swiecie rocku!!
robisz z niego jakiegos mesjasza ktory nawraca niewiernych na rockowe granie i promuje starego dobrego rocka (np z czasow Led Zeppelin) wsrod
plastikowych lasek z girlsbandow... w przeciwienstwie do Ciebie mnie sie wydaje ze robi to tylko dla kasy, slawy i poklasku. owszem dociera do szerszych mas, ale tylko dla
tego ze dla wielu nastolatkow jest postacia anonimowa w dzisiejszym swiecie, a tak dzieki swoim wystepom bedzie znany jako ten gitarzysta z petem w zebach i kreconymi wlosami ktory stal obok Nicole z Pussycat Dolls.
pytasz "czy Slash wstapil nagle do jakiegos Boysbandu, czy wygina tylkiem przed kamera i spiewa dicho ?" - pewnie ze nie, natomiast
wylania sie z tortu i gra 10sekundowe solo w teledysku z ktorego kapie lukier, a obok niego jest panna z ladnym tylkiem ktora spiewa dicho, no
dobra powiedzmy malo ambitny pop
i nie mow mi ze dzieki takim wystepom "trafia z muza, ktora kocha do szerszych mas", bo pekne ze smiechu
i jeszcze jedno, spojrz sobie na wystepy goscinne Slasha i zwroc uwage z jakimi artystami gral do roku 1996, a z jakimi pozniej. Np jakie
jest pierwsze 11 nazwisk na tej liscie, a co sie dzieje pozniej... Przyjrzyj sie dobrze i wyciagnij wnioski. A gdybys czasem nie
umiala dobrze wyciagac wnioskow, to podpowiem: do roku 1996 Slash gral glownie z ikonami rocka czy po prostu muzyki, widac
ze byla jakas idea, selekcja z kim grac i co. Pozniej natomiast bylo: dostal propozycje, to bral. Zero selekcji. Zero mysli przewodniej.
Jestem pewien ze wiele z tych pozniejszych nazwisk podobnie jak ja slyszal po raz pierwszy. Ale bral co dawali. Pytanie dlaczego?
Bo kocha grac i krzewi muzyke rockowa wsrod mas??? Bez zartow. Jakos do roku 1996 te wybory u kogo goscinnie wystapic
byly w duzej mierze duzo lepsze, bardziej przemyslane i rozsadne. Pozniej jak widac bylo mu wszystko jedno z kim grac. Podejrzewam
ze jedyne co go interesowalo to za ile.
* 1988 - Alice Cooper - The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years -> "Under My Wheels"
* 1990 - Iggy Pop - Brick by Brick -> "Home"
* 1991 - Michael Jackson - Dangerous -> "Black or White"; "Give In to Me"
* 1991 - Alice Cooper - Hey Stoopid -> "Hey Stoopid"
* 1991 - Lenny Kravitz - Mama Said -> "Fields of Joy"; "Always on the Run"
* 1992 - Spinal Tap - Break Like the Wind -> "Break Like the Wind"
* 1992 - Motörhead - March ör Die -> "Ain't No Nice Guy"; "You Better Run"
* 1993 - Duff McKagan - Believe in Me -> "Believe in Me"; "Just Not There"
* 1993 - Paul Rodgers - Muddy Water Blues: Tribute to Muddy Waters -> "The Hunter"
* 1994 - Gilby Clarke - Pawnshop Guitars -> "Cure Me...Or Kill Me..."; "Tijuana Jail"
* 1994 - Paul Rodgers - Stone Free: A Tribute to Jimi Hendrix -> "I Don't Live Today"
* 1994 - Eazy-E - Beverly Hills Cop III Soundtrack -> "Luv 4 Dem Gangsta'z" (Slash Did The Guitar Part)
* 1995 - Michael Jackson - HIStory -> "D.S."
* 1995 - Mario Peebles - Panthers Soundtrack -> "The Star Spangled Banner"
* 1995 - TLC - CrazySexyCool -> "Red Light Special"
* 1995 - Quentin Tarantino - Jackie Brown -> "Jizz Da Pitt"
* 1996 - Marta Sánchez - Curdled Soundtrack -> "Obsession Confession"
* 1997 - Michael Jackson - Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix -> "Morphine"
* 1997 - Insane Clown Posse - The Great Milenko -> "Halls of Illusions"
* 1997 - Marta Sánchez - Azabache -> "Moja mi Corazón"
* 1997 - Blackstreet - Another Level -> "Fix"
* 1997 - Sammy Hagar - Marching to Mars -> "Little White Lie"
* 1997 - Alice Cooper - A Fistful of Alice -> "Lost in America"; "Only Women Bleed"; "Elected"
* 1998 - Ella - El -> "Bayangan"
* 1999 - Duff McKagan - Beautiful Disease -> "Hope"; "Mezz"
* 1999 - Graham Bonnet - Day I Went Mad -> "Oh! Darling"
* 1999 - Chic - Live at the Budokan - "Le Freak"; "Stone Free"
* 1999 - Various Artists - Humanary Strew: A Tribute to Alice Cooper -> "No More Mr. Nice Guy"
* 2000 - Doro - Calling the Wild -> "Now or Never"
* 2001 - Ronnie Wood - Far East Man -> "Assorted Songs"
* 2001 - Bad Company - Merchants of Cool -> "Wishing Well"; "Crossroads"
* 2001 - Cheap Trick - Silver -> "You're All Talk"
* 2001 - Rod Stewart - Human -> "Human"; "Peach"
* 2001 - Michael Jackson - Invincible -> "Privacy"
* 2002 - Ray Charles - Ray Charles Sings for America -> "God Bless America Again"
* 2003 - Robert Evans - The Kids Stay In The Picture Soundtrack -> "Love Theme From The Godfather"
* 2003 - Matt Sorum - Hollywood Zen -> "The Blame Game"
* 2003 - The Yardbirds - Birdland -> "Over, Under, Sideways, Down"
* 2003 - Elan - Street Child -> "Street Child"
* 2005 - The Beatles - Benefit Single for the 2004 Indian Ocean earthquake -> "Across the Universe"
* 2005 - Eric Clapton - Save The Children Benefit Single -> "Tears In Heaven"
* 2005 - Ray Charles - More Music from Ray -> "Baby Let Me Hold Your Hand (version 2003)"
* 2006 - Sarah Kelly - Where the Past Meets Today -> "Still Breathing"; "Out of Reach"
* 2006 - The Fast and the Furious: Tokyo Drift (Original score) -> "Welcome to Tokyo"
* 2006 - The Fast and the Furious: Tokyo Drift (Original motion picture soundtrack) -> "Mustang Nismo"
* 2006 - Derek Sherinian - Blood of the Snake -> "In the Summertime"
* 2006 - Paulina Rubio - Ananda - "Nada Puede Cambiarme"
* 2006 - Daughtry - Daughtry -> "What I Want"
* 2008 - World Peace One - Theme Song -> "Give Your Love"
* 2008 - Alice Cooper - Along Came a Spider -> "Vengeance is Mine"
* 2008 - Edgar Winter - Rebel Road -> "Rebel Road"
* 2008 - Vasco Rossi - Il Mondo Che Vorrei -> "Gioca con me"