Witam wszystkich!
Jest to mój 1. wpis w tym wątku. Co do akcji mam propozycję
Ale po kolei... Koncert w Rybniku będzie moim 1. koncertem Gunsów, na którym zamierzam się dobrze bawić, bez względu na wszystko. Nie znam Was, ale liczę na to, że wspólna podróż na koncert, sam koncert i powrót to zmieni. Co do Waszych pomysłów:
-zapalniczki-są całkiem niezłe, ale musimy na forum zgłaszać propozycje do jakiej piosenki je zapalimy i potem wybrać. Gunsi z pewnością to zobaczą, bo będą grać wieczorem/w nocy.
-wspólny śpiew-tylko przed koncertem, gdyż podczas niego pragnę słyszeć wrzaski Axla, nikogo więcej. I tak podczas refrenu "Knockin' on heaven's door" wszyscy będziemy się wydzierać-bez urazy.
-róże-chyba gdzieś niedaleko stadionu będzie kwiaciarnia (najlepiej kilka, bo jak wszyscy z nas rzucą się na róże, to może ich zabraknąć
) Jeśli bus z Poznania, którym pojadę przyjedzie dostatecznie wcześnie (przed otwarciem bram), będzie czas na znalezienie kwiaciarni. Róże są obowiązkowe.
-baner-myślałam, żeby zrobić coś takiego:zeszyć kilka jasnych prześcieradeł i napisać spray'em dużymi literami "Welcome to the paradise city". Takie połączenie dwóch tytułów. Bo Rybnik będzie rajskim miastem dzięki nam
W moim bloku jest pracownia krawiecka, moja mam też ma maszynę do szycia, więc służę pomocą
-flaga-pomysł Pompona jest genialny! Podpisuję się pod nim. Jeśli chodzi o zbiórkę pieniędzy, to może on się tym zajmie. Na pewno się dołożę.
Teraz moja propozycja:
jestem z Poznania i proponuję, żeby każde województwo zebrało się w jakimś określonym terminie i razem postanowiło jakie pomysły są dobre, wybrało, wzięło się do pracy, itp. Ostateczne ustalenia będą tu na forum omawiane. Chodzi mi o takie lokalne spotkania, bo jesteśmy rozsiani po całej Polsce i takim pisaniem niewiele zdziałamy. Lepiej rozmawiać face to face. Warto byłoby spotkać się chociażby w kwietniu i zacząć KONKRETNE działania. Bo jeśli coś ma się udać, nie można tego robić na ostatnią chwilę.
Marysia