Emmo, Ty podobno czasu nie masz
Bo nie mam, dlatego robiłam to w nocy.
Widzę, Emma, że znowu Cię bezsenność dopadla
Nie bezsenność, wręcz przeciwnie, padałam ze zmęczenia, ale widząc jak ludzie się palą do tłumaczenia, to stwierdziłam, że zrobię, a że noc to jedyny moment, w którym mogłam to zrobić no to cóż ;p
Uwielbiam Emma chwytliwe tytuły twoich newsów z wywiadamai
Staram się
Generalnie to, okroiłam trochę pytanie o współpracę z John5 i Slashem, bo cała ta kwestia pojawiała się już wielokrotnie w różnych wywiadach z Jacobem i nie, nic nowego nie powiedział ("niesamowite" "wspaniałe" "spełnienie marzeń" + sprzęt, którego używa John5 - "tylko 1 pedał, ten dźwięk powstaje przez..." itp.) ;p Dlatego ograniczyłam się tylko do tego, gdzie Jacob wyjaśnia, dlaczego akurat "Just Don't Ask" ze Slashem, bo o tym nie było wcześniej mowy (zazwyczaj była mowa jedynie o tym, dlaczego John5 grał w takim a nie inny utworze) a całkiem fajne uzasadnienie się pojawia. Podobnie z pytaniem o współpracę ze Stevenem, bo to jest w każdym wywiadzie ("świetny perkusista z charakterystycznym brzmieniem" "wiesz, że to on, nieważne czy to utwór GNR, Adler czy Led Zeppelin" itd), a wydaje mi się, że ciągłe powtarzanie tego samego jest nudne dla czytelnika, który szuka jednak czegoś nowego. Więc ominęłam to, bo można to wrzucać np. co 2 wywiad, a nie za każdym razem.
Poza tym, zastanawiam się kiedy rozmowa była faktycznie przeprowadzana. Wywiad ukazał się niedawno, więc teoretycznie po powrocie Stevena na odwyk i zastanawia mnie czy po prostu przeprowadzono wywiad przed odwołaniem trasy, czy może chłopaki zastrzegają, żeby nie pytać o odwyk Stevena. Bo aż trudno uwierzyć, że pytają o współpracę z nim, a nie wspominają o trasie czy chociażby "jak się ma Steven?"