Autor Wątek: Green Day  (Przeczytany 22298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
Odp: Green Day
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 17, 2009, 10:39:43 pm »
0
Jakoś mi nie przypadła do gustu ta kapela... Jakoś punku/punka (?) w ogóle w niej nie czuję.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 17, 2009, 11:46:17 pm »
0
Fajny był ich numer z U2 poświęcony ofiarom huraganu Katrina, nie pamiętam tytułu.

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 17, 2009, 11:49:45 pm »
0
the saints are coming, nie pamiętam czyj cover

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 10, 2009, 12:54:02 pm »
0
nie ma to jak dobry gust

Offline Mistrzyni Pierwszej Krwii

• Knockin On Heavens Door
  • crazy life
  • Respect: +2
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 10, 2009, 10:37:14 pm »
0
Jakoś mi nie przypadła do gustu ta kapela... Jakoś punku/punka (?) w ogóle w niej nie czuję.
TO prawda w typowo komercyjnym punku nie ma takiego przekazu i  i jakoś nie łapie mnie ich muzyka
Always I feel like
There's  nothing' that's stopping me
All things are possible
I am unstoppable
Belive in yourself :)

guest211

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 05, 2010, 12:32:21 pm »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=uYgwnueTCf8" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=uYgwnueTCf8</a>

A basement in a friends house in Victoria BC Canada. In the early 1990s they played in at least 2 basements here as well as doing a free concert in a public park.

8)
Love this shit. This is how punk rock show supposed to be. What did you pay them with? Pizza & Beer?

i wasn't the payer, just the filmer, but I recall the one of the proprietors over them a six pack of Labatts, but he made sure they were done their set first. LOL.

:lol:

guest2646

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 06, 2010, 01:43:16 pm »
0
Ja nawet ich lubię tyle, że nie słucham ich ciągle. Raz na jakiś czas można posłuchać...  ;)

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 20, 2011, 02:49:28 pm »
0
Właśnie wychodzi ich DVD "Awesome as Fuck", które jest połączone z promocją płyty live o tym samym tytule;)

Tutaj przykład jednego z kawałków, które się tym DVD pojawią (jest to koncert z Japonii z 2010 r.)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=VGUSz5MbcqE" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=VGUSz5MbcqE</a>

Offline 4Paradise8

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +72
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 12, 2012, 07:07:28 pm »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=mYTmNrBHUhE&amp;feature=g-user-u" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=mYTmNrBHUhE&amp;feature=g-user-u</a>
Szykują się 3 nowe płyty  :)

Offline @maciek

• Atittude
  • I'm on the Nightrain!
  • Respect: +1214
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 19, 2013, 05:57:28 pm »
0
I co, był ktoś wczoraj? Jak tam? ;D Macie jakieś filmiki?  :D

"You're just like crosstown traffic"
Up to eleven!

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 19, 2013, 06:20:08 pm »
+5
Jaaaa byłam :D :D
Byłam tak cudownie blisko nich :wub: Niestety, była taka hołota gdzieś w połowie Golden Circle, która się pchała na chama, że byliśmy tak zgnieceni, że będąc w 3 rzędzie, mogłam spokojnie dotknąć barierek. Do tego w czasie supportu byłam w 2 rzędzie ale przy jednej z fal wepchnęła się przede mnie jakaś Włoszka z rozpuszczonymi kręconymi włosami, które potem miałam cały czas na swojej twarzy, a każda próba złapania oddechu kończyła się tym, że miałam je w swoich ustach </3
Ścisk masakryczny, ludzie mdleli już na supporcie i to nie tylko 13-latki, 150cm, ale też dorośli faceci, dość dobrze zbudowani. Ja ledwo żyłam od początku Green Day w tym ścisku i zaczęłam się zastanawiać kiedy się wycofać. Chciałam dotrwać do "Longview" i spróbować wbić na scenę, ale niestety, nie udało mi się. Przy "Missing you" ochroniarz Green Day do mnie podszedł i spytał czy wszystko ok, powiedziałam mu, żeby mi dał wody, więc mi przyniósł i tak jak zazwyczaj wlewał po 1 łyku, tak tu mi dał 2 czy 3 dość spore, więc wyobrażam sobie jak wyglądałam :P Piosenkę później, przy "Burnout" stwierdziłam, że nie dam rady i chciałam żeby mnie ochrona wyciągnęła, żebym mogła sobie iść kupić coś do picia i stanąć na końcu Goldena, ale jak tylko facet mnie wyciągnął, to zakręciło mi się w głowie i okazało się, że tak naprawdę jedyne co mnie trzymało w pionie to tłum, bo zemdlałam mu na rękach :p Odleciałam totalnie. Leżałam w punkcie medycznym pod sceną, ale nadal nie mogłam złapać oddechu, więc ratownicy mnie zaczęli ładować na takie krzesełko na kółkach (coś jak nosze, tylko że nie leżysz ;p) żeby mnie zawieźć do karetki i w tym momencie podbiegła do mnie kobieta z ekipy Green Day i dała mi pałeczki od Tre :wub:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/999541_612381118781575_1579603850_n.jpg

W karetce mi dali kolejną wodę i włączyli dobrze klimę. Okazało się, że ja, nadciśnieniowiec, mam ZA NISKIE ciśnienie z odwodnienia ;p Zdziwiłam się, nie powiem :P Wróciłam na "When I come around" i aż się popłakałam z tego wszystkiego, więc jak szłam na Golden to ludzie nie dość, że patrzyli na mnie bo miałam te pałeczki Tre i wyglądałam jakbym miała umrzeć zaraz, to jeszcze szłam taka zaryczana :P Stanęłam tak z boku przy barierkach koło tej jakby głównej płyty gdzie był Golden, ale koło ochrony i punktu medycznego, gdzie był luz. Po 2 minutach nagle znowu jeden z ratowników do mnie podszedł i bez słowa mi dał kolejną butelkę wody, więc chyba nadal wyglądałam kiepsko :p Generalnie to koncert cudowny, no bo to Green Day, cieszę się, że widziałam ich z tak bliska zanim odleciałam, Mike widział moje serduszko, które mu pokazałam i się uśmiechnął :wub: i w ogóle cudo, no tylko szkoda, że nie mogłam się tym tak w pełni cieszyć, bo nawet potem jak już stałam tam z boku, to i tak nie miałam siły ani skakać ani czasem nawet śpiewać... Po koncercie czekałyśmy na chłopaków przy busach, ale tylko pomachali i od razu wsiedli... Później polowałyśmy na jakieś plakaty i łaziłyśmy wokół Areny i nagle spotkałyśmy 2 dźwiękowców/techników GD i ten jeden miał 2 kostki Tre, a my byłyśmy w 3, więc stwierdził, że ja mam pałeczki, to nie dostanę, ale potem ten drugi powiedział, że on ma jeszcze kostkę Jasona, więc mi ją dał :wub: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/375640_612381565448197_1558504784_n.jpg

Mam kilka fotek z tego jak już stałam tam z boku, ale mój Szajsung nie daje dobrej jakości ;p Mam też nagranie "Brutal Love" gdzie słychać jak wyję ;p

Setlista:
http://www.setlist.fm/setlist/green-day/2013/atlas-arena-lodz-poland-33d9c089.html
« Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2013, 09:13:11 pm wysłana przez Emma »

guest16533

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 19, 2013, 06:28:55 pm »
0
woohoo  :D
to miałaś szczęście w nieszczęściu  :P

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 19, 2013, 06:41:31 pm »
0
Tak :P No mam trochę mieszane uczucia, bo z 1 strony fajnie, że mam pamiątki, ale z drugiej - no nie powiem, żebym w pełni mogła cieszyć się tym co się działo na scenie, ani żeby powrót do domu należał do najlepszych ;p
W ogóle jeszcze co do organizacji Alter Artu - dali 2 wejścia, oba zarówno dla Goldenów jak i dla płyty (jakby nie można było dać 1 dla goldenów i 1 dla płyty czy coś). Byłam pod Areną od 11, stanęłyśmy ze znajomymi pod wejściem 19. bo było mniej ludzi niż pod 22, bo jak się szło od bramy, to 22 było pierwsze i ludziom się już dalej nie chciało iść. Było tak, że jak się przeszło przez kontrolę i tzw. "macankę", to były opaski żeby rozróżnić Golden od płyty i oczywiście do stolika z opaskami na Golden kochani orgzanizatorzy dali przy moim wejści 1 osobę, która na dodatek nie ogarniała i po prostu wolniej się tego robić nie dało, więc zrobił się zator, przez co ochrona stwierdziła po wpuszczeniu 15 osób, że dalej nie wpuszczają dopóki tam się nie rozładuje. W tym czasie, wejście 22 wchodziło płynnie, przez co szanse na barierki nie istniały już dla nas </3 I tyle z mojego koczowania od rana, a naprawdę byłyśmy blisko wejścia, więc spokojnie barierki powinny być nasze.

guest16533

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 19, 2013, 06:50:06 pm »
0
Eric Clapton w Atlas Arenie i taka sama sytuacja  ;) GC i płyta miały te same bramki z czego kolega, którego poznałam w kolejce z biletem na płytę bez problemu dostał się na strefe GC pod samą scenę.   :ph34r:

na GC i płytę były wejścia 16 i 22
aaa i w ogóle wtedy dowiedziałam się od ochrony, że wejście 22 jest 'szybsze'  :P

Dark New Day

Zaczęty przez MrWoodstock

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4355
Ostatnia wiadomość Lipca 12, 2005, 08:46:55 pm
wysłana przez MrWoodstock