Autor Wątek: Czy lubicie RAP ??  (Przeczytany 54194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
Odp: Czy lubicie RAP ??
« Odpowiedź #180 dnia: Lutego 25, 2011, 12:23:24 pm »
0
Czego dusza pragnie :) ?

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #181 dnia: Lutego 25, 2011, 12:46:12 pm »
0
Big Mike znany jest komuś? :)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #182 dnia: Maja 06, 2011, 11:25:12 am »
0
Nie, a co?

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #183 dnia: Maja 06, 2011, 03:13:36 pm »
0
A już nic w sumie :) Z rapu to lubię tylko
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=B2zWosf-YVg" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=B2zWosf-YVg</a>
  :P
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Recit69

• Right Next Door To Hell
  • The 13th Caesar
  • Respect: +21
    • Cradle Of Filth Poland
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 07, 2012, 08:03:45 pm »
0
Dziesiątki ludzi mnie przekonywało do rapu, ale nikomu się nie udało i wciąż uważam to za badziewie. Niektórzy mówili "posłuchaj jaki to ma świetny txt, to nie jest głupie". Ale do licha, jeżeli JEDYNYM walorem tego szajsu jest tekst, który nie jest głupi, to nie lepiej zająć się felietonami, poezją? Poza tym ja tych świetnych tekstów szczerze mówiąc nie znalazłem (a próbowałem). Jeżeli coś się rymuje i jest o życiu to jeszcze nie jest świetne...

Proszę mi nie mówić o szerokich gustach, bo ten argument moim przypadku jest chybiony. Po prostu nie czaję rapu   :sorcerer:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2012, 08:06:04 pm wysłana przez Recit69 »

Offline Rose25

• Paradise City
  • "It's So Easy..."
  • Respect: +52
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 07, 2012, 08:13:49 pm »
0
Nie przepadam z rapem, szczególnie denerwuje mnie to, że ostatnio stał się strasznie modny i przeglądając np. besty, co chwile są napisy tylko: I <3 RAP. Albo coś w tym guście, czasem jakaś piosenka mi się spodoba, ale to nic szczególnego. ;D
W ogóle teraz wszyscy mają taką jazdę i chwalą się, że rapu słuchają. Sama muzyka, teksty mnie nie przekonują. Każdy ma swój gust, ale do mnie rap po prostu nie trafia. :D

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 07, 2012, 08:25:36 pm »
0
Jak Ty twierdzisz, że teraz jest moda na rap to w latach 2002-2005 chyba nie było Cię na świecie. Wtedy nawet Mezo i Ascetoholix byli uważani za raperów, na Vivie były programy poświęcone tylko i wyłącznie rapowi, wychodziło mnóstwo gazet o rapie... Pamiętam, bo sam wtedy byłem elo ziomalski, nosiłem szerokie spodnie, strzygłem się prawie na łyso, słuchałem Hemp Gru i "chciałem żyć jak na ulicy" ;) . No ale człowiek chodził wtedy do gimnazjum to i głupi był, a nie miałem żadnego wzorca, który by mi pokazał dobrą muzykę.

Teraz sobie posłucham jeszcze Molesty lub Tedego, ale to raz na 3-4 miesiące. Moda na rap przemija...

Offline Nadiaa

• Patience
  • Respect: +1
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 07, 2012, 08:34:57 pm »
0
Moda przeminie, Ci co mówili, że kochają rap zaczną słuchać techno. I to są prawdziwi fani? Naprawdę szanuję ludzi, którzy słuchają swojego ulubionego wykonawcy/zespołu przez kilkanaście lat.

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 07, 2012, 08:50:23 pm »
0
teraz tak naprawdę panuje moda na bycie odmiennym - słucham xxx, a nie yyy bo zzz to aaaa itd. Wszystko jest łatwo dostępne dzieki internetowi i każdy może zdecydować jak i czego chce słuchać. czasem tylko niektórzy dorabiają do swojej muzyki ideologie i inne takie tam sratata  :P

Offline bricked

• Knockin On Heavens Door
  • Fuck. Oops!
  • Respect: +64
« Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 08, 2012, 12:03:19 am »
0
I HATE RAP/HIP-HOP/REGGAE.

nie przyswajam, mam alergię, nie wiem poprostu to jest według mnie bez sensu.
Jakis czarno-bialy koles, czarno-bialym miescie, miedzy swoimi czarno bialymi blokami chodzi i spiewa o tym ze szacunek ludzi ulicy sie liczy i jaki on to mial straszny zywot, jak go to ulica wychowywała.
Mozecie mi mówic, że jestem nietolerancyjna, nieobiektywna etc. ale ja mam takie zdanie i nic tego nie zmieni :)

a juz najbardziej mnie denerwuja te pokemony ktore sie jaraja swoim "grubsonkiem, ajć <3 którego tak lofciaja bo on ma takie mONdre teksty".
no takie moje zdanie i juz :)
wedlug mnie rap/hip-hop (sory nie odróżniam) mówi o tym że życie boli, milosc tez, ale juz w nastepnej pisoence mowi ze wart zyc dla zycia zeby zyc, a z kolei reggae (wiem, nie na temat sory :P) mowi o tym jakimi to jestesmy koksami, bo jaramy zioło...
Może się mylę, ale takie cos kreują ówcześni fani tych gatunków...
mozna sie takich rzeczy domslic obserwujac co za chłam ludzie wrzucaja na facebooka nawet, bo domyslam sie ze to co ci fani wrzucaja jest zapewne świeże/nowe......

czy coś..

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 08, 2012, 12:17:09 am »
0
narzekacie, ze w waszych szkołach nikt nie slucha rocka i wszyscy uwazaja was za dziwaków a dokladnie to samo robicie wobec sluchaczy rapu.

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 08, 2012, 12:37:43 am »
0
Nie wiem czy już mówiłem, ale baaaardzo nie lubię rapu.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Nadiaa

• Patience
« Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 08, 2012, 12:47:49 am »
0
bricked: Wrzucasz wszystko do jednego worka. Z tego co piszesz wnioskuję, że nigdy nie miałaś okazji posłuchać prawdziwego rapu. Hmmm piszesz o Peji (wiesz tyle co wszyscy przeciwnicy Peji) a on w swoich tekstach opisuje prawdziwe życie Polaka. Owszem, może i za dużo tego wszystkiego, bo ileż to można o tym samym. Nie, nie słucham go i go nie bronię.
 Piszesz o GrubSonie, dla mnie facet ma talent i tworzy całkiem miłe dla ucha utwory. Rozumiem, że nie lubisz go, bo wszyscy GrubSona TERAZ słuchają? A w latach 80 jak było? Myślisz, że z Gunsami było inaczej?
Widać, że z reggae też nie miałaś do czynienia.
Zanim się zaczniesz wypowiadać na jakiś temat to miej o tym pojęcie
Tak, wyśmiałam Cię
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2012, 12:50:48 am wysłana przez Nadiaa »

Offline bricked

• Knockin On Heavens Door
  • Fuck. Oops!
  • Respect: +64
« Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 08, 2012, 01:01:59 am »
0
spoko, na ogol jak mnie ludzie wysmiewaja to cos z tego wynoszę :D

jestem negatywnie nastwiona do tego wszystkiego po tych pokemonach ktore wrzucaja co popadnie a nawet nie wiedza o czym to jest :P
niektore teksty doceniam, ale bez przesady, trzeba byc orginalnym i od czasu do czasu wymyslic po prostu cos nowego :P

a z reggae tez mialam podobnie przez to, ze wszyscy sie jarali bednarkiem i potem znowu byla fala na reggae w calej sieci, szkolach etc, etc. i jakies 11 -12 latki sluchaly tego przez moze dwa trzy tyodnie, a nawet nie wiedzialy co to jest..

jakies pojecie mam, napewno nie turbo mega wiedzę, i uprzedzalam ze to co pisze moze sie wydac nietolerancyjne bo tak przewaznie jest w moim przypadku wypowiedzi.

pare piosenek o trudnym zyciu polaków -ok, spoko rozumiem, doceniam bo trudno to wszystko ubrac w słowa, ale nawał - bez kitu.
z gory mowie, nie nie oceniam zbyt pochopnie, ani w zbyt szerokiej skali, ale na ogol po dlugi procesie tentegowania w mojej glowie stwierdzilam troche tych moch fuckin' bredni :D

pozdrawiam  8)
EDIT:
oo, tak ak ktos wyzej napisał:"wtedy byłem elo ziomalski, nosiłem szerokie spodnie, strzygłem się prawie na łyso, słuchałem Hemp Gru i "chciałem żyć jak na ulicy"  . No ale człowiek chodził wtedy do gimnazjum to i głupi był, "
moze to kwestia tego zze chodze do gimnazjum i ludzie to robia na pokaz....
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2012, 01:08:43 am wysłana przez bricked »

Offline Nadiaa

• Patience
« Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 08, 2012, 01:10:58 am »
0
Ale tak zawsze było, jest i będzie. Tak jak z Ich Troje, szalałam za nimi, wszyscy szaleli. A teraz co? Cisza. Ja czasem posłucham sobie kilku starych dobrych kawałków.
Nie chodzi mi o szeroką wiedzę na temat muzyki, bo nikt takiej nie posiada. Chodzi mi o chociażby podstawową, a nie chce słuchać tego co wszyscy mówią.
Piszesz, że jesteś nietolerancyjna, a czy w poprzednich postach przypadkiem nie wymagasz tolerancji od innych? Coś tu jest nie tak  :>

RAP/Hip Hop

Zaczęty przez Bluebird

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 15354
Ostatnia wiadomość Stycznia 06, 2021, 01:23:36 am
wysłana przez Bluebird