Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1085861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2335
    • As Koncertowy
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #7035 dnia: Lutego 02, 2026, 10:12:22 am »
0
W Legii przyczyna nazywa się "Mioduski" i żaden Papszun nie zmieni tego, że do ostatniej kolejki będziemy się bić o utrzymanie. To jest cały wieloletni ekosystem złych decyzji - personalnych i biznesowych. Pudel nie ma pojęcia o prowadzeniu klubu - to jest ten sam przypadek, który był wcześniej za ITI - traktowanie Legii jak każdej innej firmy, bez zaangażowania emocjonalnego.

W Widzewie to nie wiem, nie śledzę losów tej drużyny.

Post Merge: Lutego 02, 2026, 10:13:36 am
Co do powrotu Ekstraklasy. Boziu... to jak wyglądała murawa w Warszawie to jest jakiś cyrk. Dlaczego ona była żółta? :D w życiu czegoś takiego nie widziałem na poziomie najwyższych lig.

@Śpiochu w Warszawie wymienili murawę na nową 3 dni przed meczem - nie zdążyła się jeszcze "przyjąć"

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1857
« Odpowiedź #7036 dnia: Lutego 02, 2026, 12:13:51 pm »
0

@Śpiochu w Warszawie wymienili murawę na nową 3 dni przed meczem - nie zdążyła się jeszcze "przyjąć"

yhy. Nie jestem greenkeeperem, nie znam się i nie wiem na ile przed trzeba ją wymieniać. Ale to ona się zespuła i jest do wywalenia czy co?
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
15.07.06, 27.09.10, 11.07.12, 20.06.17, 12.07.25
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #7037 dnia: Lutego 02, 2026, 07:00:20 pm »
0
Spokojnie, Widzew się rozkręci.  :rolleyes:

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2335
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #7038 dnia: Lutego 03, 2026, 10:10:02 am »
+1

yhy. Nie jestem greenkeeperem, nie znam się i nie wiem na ile przed trzeba ją wymieniać. Ale to ona się zespuła i jest do wywalenia czy co?

Generalnie co jakiś czas się powinno murawę wymieniać, np. żeby utrzymać gwarancję. Ale wymienianie jej w czasie największych mrozów to jest właśnie przykład nieudacznictwa w zarządzaniu. To będzie piąty sezon z rzędu bez mistrzostwa. Dla klubu z takim budżetem to dramat.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #7039 dnia: Lutego 12, 2026, 09:10:07 pm »
0
Dzisiaj wylosowano grupy Ligi Narodów:

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1857
« Odpowiedź #7040 dnia: Lutego 13, 2026, 08:58:38 am »
0
Ale wpier... Barcelona zgarnęła od Atletico. Drużyna Simeone była piekielnie skuteczna w kontrach. W zasadzie 2 gole wpadły w taki sam sposób, w sytuacji kiedy defensorzy byli o dwa kroki w plecy w pogoni za skrzydłowymi Atletico. 4:0 w pierwszych 45 minutach - to się nie zdarza często. Atleti miażdży w grze z kontry i to chyba jest najlepiej poukładany zespół od zawsze w tym aspekcie (tzn. odkąd pamiętam).

Generalnie świetne widowisko choć byłoby lepiej z perspektywy drugiego meczu, gdyby wpadły ze dwie bramki po stronie Barcy. Niespecjalnie wierzę w remontadę ale kto ich tam wie. Jeśli wróci Raphinia to jest szansa, bo to będzie mecz który trzeba ogarnąć będzie walecznością i szukaniem dziury w całym. Może też coś pozytywnego wprowadzić Pedri, bo niestety Casado gra chaotycznie i jest elektryczny. Choć rola Pedriego w meczu, gdzie będzie konieczne pchanie się wszystkimi sposobami w pole karne nie będize tak istotna jak przy "spokojnych" meczach do rozegrania. Ciekawym wielce jest!

PS.
W weekend puściłem sobie meczyk 1 ligi bo mój lokalny, przydomowy Śląsk grał z Ruchem. Boshesztymój. Jaka to jest różnica klas, tempa, intensywności... I przy tym śmiesznie się słucha komentatorów jak chwalili tamten mecz za bycie bardzo ciekawym... no szkoda. Ale przez to wlaśnie jak sie ogląda polską ligę to ma sie wrazenie ze to inna dyscyplina sportu :P
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
15.07.06, 27.09.10, 11.07.12, 20.06.17, 12.07.25
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 18000 postów
  • Respect: +4705
« Odpowiedź #7041 dnia: Lutego 13, 2026, 09:08:27 am »
0
Warto jednak slowko o sedziowaniu. Bo to ze Barca byla gorsza, to fakt, ale na poczatku drugiej polowy byla ewidentna czerwona kartka dla materacy (pokazana zolta), nawet nie sprawdzali na Varze.

Jak Barca strzelila gola to sprawdzali 7min (to rekord w Hiszpanii), jak pilkarz Barcy dostal zolta, a byla potencjalna na czerwona, to tez sprawdzali (i go wyrzucili pod koniec meczu), a jak Yamal byl zahaczony w polu karnym tez nie sprawdzali.

Tak sie drukuje w Hiszpanii, co z tego ze jest Var, jak albo sie go zle uzywa, albo nie uzywa wcale.

Wiec gdyby materace graly cala druga polowe w 10tke, to by sie moglo skonczyc np 4-2 i rewanz bylby wygladal zupelnie inaczej. 

hehehe
https://www.fcbarca.com/133239-oficjalnie-system-polautomatycznego-spalonego-nie-zadzialal-z-powodu-quotnagromadzenia-quot-zawodnikow.html

i prosze
https://www.fcbarca.com/133243-jednak-nie-bylo-spalonego-przy-bramce-cubarsiego-var-znow-zle-wyznaczyl-linie.html
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2026, 12:38:07 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 86404
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip