Autor Wątek: Forumowicze od Kuchni  (Przeczytany 78151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline owsik

  • magister guns n'roses
  • One In A Million
  • *********
  • Wiadomości: 6429
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +866
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #255 dnia: Listopada 17, 2009, 12:19:31 am »
0
Eta. Nie odczuwa się tego, że jest chudy, ale jeżeli masz dostęp do takiego prawdziwego mleka, to korzystaj ile wlezie.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Douger

  • Garden Of Eden
  • ********
  • Wiadomości: 3996
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1246
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #256 dnia: Listopada 17, 2009, 07:32:41 am »
0
    I polecam to też wam :) (oczywiście ze sprawdzonego źródła). Ogólnie starajcie się jeść swojskie rzeczy. Wędliny, dżemy, nabiał itd. Żaden sklepowy produkt nigdy nie dorówna tradycyjnym wyrobom. Wiem, że czasem boczek może być troche tłustszy, a w szynce znaleźć się jakaś żyłka. Ale to dzięki takiemu wybrzydzaniu, mamy dzisiaj w sklepach taką papkę. Producenci wytwarzają to czego chcą ludzie.
  I następny temat- dziczyzna. Jeśli macie dojście-korzystajcie. Nie dawno zmieniły się przepisy, które mówią, żę myśliwi mogą sprzedawać dziczyznę bezpośrednio indywidualnym nabywcom. To najzdrowsze i najchudsze mięso jakie można sobie wymyślić.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline owsik

  • magister guns n'roses
  • One In A Million
  • *********
  • Wiadomości: 6429
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +866
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #257 dnia: Listopada 17, 2009, 03:40:04 pm »
0
    I polecam to też wam :) (oczywiście ze sprawdzonego źródła). Ogólnie starajcie się jeść swojskie rzeczy. Wędliny, dżemy, nabiał itd. Żaden sklepowy produkt nigdy nie dorówna tradycyjnym wyrobom. Wiem, że czasem boczek może być troche tłustszy, a w szynce znaleźć się jakaś żyłka. Ale to dzięki takiemu wybrzydzaniu, mamy dzisiaj w sklepach taką papkę. Producenci wytwarzają to czego chcą ludzie.
  I następny temat- dziczyzna. Jeśli macie dojście-korzystajcie. Nie dawno zmieniły się przepisy, które mówią, żę myśliwi mogą sprzedawać dziczyznę bezpośrednio indywidualnym nabywcom. To najzdrowsze i najchudsze mięso jakie można sobie wymyślić.


Święte słowa. Zgadzam sie w 100%. Tylko nie wiem dlaczego nie dobrze jest gdy boczek jest bardziej tłusty?? Przecież w boczku o to chodzi, no nie??
hehe. A dziczyzna to w ogóle bajka i poezja. ehh. Taka sarninkę by wciągnął sobie...
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

A oto fotografia moich świeżuteńkich "osiągnięć" :)

"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Tiramisu

  • Gość
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #258 dnia: Listopada 17, 2009, 04:28:14 pm »
0
Obecnie rozkoszuje sie schabem pieczonym w rekawicy. Domowy hand made, to jest to  :D

knife

  • Gość
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #259 dnia: Listopada 17, 2009, 04:37:20 pm »
0
Co ja mogę powiedzieć... powinieneś bardziej zadbać o estetyke kadru ;) :D.  Wygląda miodzio!

Tiramisu

  • Gość
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #260 dnia: Listopada 17, 2009, 04:38:13 pm »
0
Przybywam do kuchni, otwieram skarbnice smakow, a tam... (ekstaza)

biszkopt z wiorkami czekolady i mascarpone!


Dieta poszla sie j****c

Offline owsik

  • magister guns n'roses
  • One In A Million
  • *********
  • Wiadomości: 6429
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +866
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #261 dnia: Listopada 17, 2009, 04:42:30 pm »
0
Tiramisu: tak to bywa.

knife: Właśnie mi podrzuciłeś fajny pomysł. Będę robił fotki swoim "nowym osiągnięciom"  :)
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Douger

  • Garden Of Eden
  • ********
  • Wiadomości: 3996
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1246
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #262 dnia: Listopada 17, 2009, 05:37:18 pm »
0
Żona musi być szczęsliwa z Tobą :P

Ja teraz robie takie cudo:

szynka z dzika duszona

teraz robię zalewę: butelka wina, setka wódki, oliwa, sok z kilku cytryn, majeranek, liść laurowy, ziele, pieprz, no i oczywiście mnóstwo czosnku

No i tak poleży kilka dni, a później dusimy i jemy.
« Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2009, 05:44:34 pm wysłana przez Douger »
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline owsik

  • magister guns n'roses
  • One In A Million
  • *********
  • Wiadomości: 6429
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +866
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #263 dnia: Listopada 17, 2009, 06:14:16 pm »
0
Douger: Zapakuj mi troszkę tej szynki i zamroź. potem prześlij poczta, albo kurierem, to się nie popsuje.
błagam.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Douger

  • Garden Of Eden
  • ********
  • Wiadomości: 3996
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1246
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #264 dnia: Listopada 17, 2009, 06:33:51 pm »
0
    Lepiej przyjedź do mnie na świeżą, jeszcze ciepłą. Obiecuję, że nie poskąpię :P Może nie dzisiaj, nie jutro, ale u mnie zawsze zamarażarnik pełen, więc coś się zmajstruje.
    A swoja drogo to chyba w kuchni byśmy się szybko dogadali.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline owsik

  • magister guns n'roses
  • One In A Million
  • *********
  • Wiadomości: 6429
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +866
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #265 dnia: Listopada 17, 2009, 07:00:15 pm »
0
A Ty chłopie gdzie mieszkasz???
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Douger

  • Garden Of Eden
  • ********
  • Wiadomości: 3996
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1246
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #266 dnia: Listopada 17, 2009, 07:36:04 pm »
0
   Wawa czyli zewsząd blisko. :D

A co do tematu. Czy ktoś z was pędzi bimber ??? :D

http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline owsik

  • magister guns n'roses
  • One In A Million
  • *********
  • Wiadomości: 6429
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +866
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #267 dnia: Listopada 17, 2009, 08:47:04 pm »
0
Ja bym nie miał cierpliwości do bimbru i cały czas chciałoby mi się pić. No i żona chyba by mi nie pozwoliła.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Mistrzyni Pierwszej Krwii

  • Knockin On Heavens Door
  • ****
  • Wiadomości: 434
  • Płeć: Kobieta
  • crazy life
  • Respect: +2
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #268 dnia: Listopada 18, 2009, 03:17:14 pm »
0
Bimbru co prawda nie ale winko z czerwonych winogron sobie chodzi 8) ale piłam kiedyś znakomity bimber z dodatkiem gałązek ziół o kolorze fioletu  które to nadawały tamu trunkowi smak aromat i kolor whisky a owe zioła pochodziły z Węgier i prawidłowo były do wódki ale do tego bimbru pasowały znakomicie a co ważne na drugi dzień zero kaca ,no niestety nie mam już dostępu ani do jednego ani do drugiego.
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 03:32:30 pm wysłana przez monisiura »
Always I feel like
There's  nothing' that's stopping me
All things are possible
I am unstoppable
Belive in yourself :)

Offline owsik

  • magister guns n'roses
  • One In A Million
  • *********
  • Wiadomości: 6429
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +866
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 08, 2009, 01:56:58 pm »
0
A dzisiaj owsik robi kolacyjkę lekka i przyjemną, czyli bruschetta z krewetkami pomidorem, mozzarellą i świeżą bazylią i czerwoną cebulka do smaku :) - cud miód palce lizać...nic tylko się zajadać.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)