Autor Wątek: "gnr zespół bez perspektyw"  (Przeczytany 53253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
Odp: "gnr zespół bez perspektyw"
« Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 11, 2011, 09:46:56 pm »
0
No to chyba troche kłamie ta książka bo po UYI i trasie miała być płyta podobna w stylu do AFD, niestety Slash wyskoczył ze SS który miał zostać nagrany jako GNR, nie bardzo chciał stworzyć hardrockowy album, wiec ruskim targiem doszli, że wydadza TSI.

Info na podstawie wywiadów z Axlem i Duffem.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 11, 2011, 09:52:00 pm »
0
Wizja nowej płyty pojawiła się później. Pierwotny pomysł był taki, żeby wydać epkę punkową/ rockową itd. Pełnowymiarowa płyta to późniejsza koncepcja.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline PGR

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +140
« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 07, 2012, 03:52:42 pm »
0
Wiadomo co GN'R będzie robić do wakacji.
Luty - USA, kwiecień - Hall Of Fame, maj - lipiec - Europa. Co dalej? Zespół jest intensywnie w trasie od grudnia 2009, zwiedzenie pięciu kontynentów musi budzić podziw. Chyba dla wszystkich trochę nieoczekiwanie aktywność GN'R znacznie wzrosła w ostatnim czasie. Czy może to mieć przełożenie na ewentualny jakiś nowy-stary materiał.,hm..
Zastanawiają mnie jakie działania będą podjęte przez menadżment w drugiej połowie roku, - czy odpoczynek, przymiarki do nowego albumu czy dalsze eksploatowanie CHD Tour, tylko gdzie, skoro byli praktycznie wszędzie przez ostatnie ponad dwa lata. Czy ktoś realnie myśli o jakimkolwiek materiale z nową muzyką w tym roku w kontekście coraz bardziej rozbudowanych planów koncertowych na 2012?

Offline William_Bailey

• Atittude
  • Respect: +37
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 07, 2012, 04:04:41 pm »
0
Po trasie dwa lata odpoczynku, a później Last CHD Tour Motherfucker 2014  ;)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #109 dnia: Marca 14, 2012, 08:21:54 am »
0
Na jednym z for Gunsów ktoś wypowiedział się krótko, choć treściwie. Gdyby podsumować to, co powiedział byłoby to błaganie o tytuł nowej płyty.
Jak w świetle nowszych i starszych wypowiedzi z obozu Gn'R zapatrujecie się na termin wydania nowej płyty? Czekacie w ogóle? Jak długo "planujece" czekać?
Całkiem niedawno Gunsi zaczęli mówić, że priorytetem jest dla nich wydanie płyty, tylko co za tym idzie?
Czy widzicie konkretne działania w tym kierunku, czy raczej macie po prostu nadzieję, że kiedyś coś wyjdzie, a na razie jesteście szczęśliwi, że Gunsi koncertują i będą w Rybniku.
Jaką przyszłość ma ten zespół wg Was?
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Eveline

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +68
« Odpowiedź #110 dnia: Marca 14, 2012, 08:58:42 am »
0
Szczerze powiedziawszy nie żyję nadzieją kolejnej płyty. JAk będzie to będzie, ale nie nastawiam się, nie czekam. Obawiam się tego, że za bardzo się nastawię, a potem będzie tak jak z chińszczyzną... tyle lat. Fakt faktem warto było czekać.

Póki co najważniejsze jest dla mnie to, że grają, że Axl działa z i jest w miarę dobrym humorze. Cieszę się, że coś robią. A czy ztego powstanie płyta? czas pokaże ... ja się nie nastawiam

DZIĘKUJĘ ZA CUDOWNY RYBNIK I KATOWICE!

smakol

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Marca 14, 2012, 11:45:52 am »
0
Wcześniej niż w 2014 nowego albumu nie będzie ;) A jeżeli Rudy ma zamiar pisać nowy materiał z "dzisiejszym" Gn'R to pewnie nawet i dłużej...

Offline kala

• Atittude
  • Fiction
  • Respect: +43
« Odpowiedź #112 dnia: Marca 14, 2012, 11:55:30 am »
0
Jak na razie moim zdaniem nie ma co liczyć na nową płytę przez jakieś najbliższe dwa lata. Weźmy pod uwagę to, że Panowie mają swoje trasy solowe jak i Guns N'Roses niedługo znowu rusza. Biorąc również po uwagę to, ile zajęło im wydanie poprzedniej płyty nie ma co robić sobie nadziei. Żyjmy tym co mamy teraz, a co pokaże czas to zobaczymy :rolleyes:

Offline She-Wolf

• Reckless Life
  • **
  • Respect: -4
« Odpowiedź #113 dnia: Marca 14, 2012, 07:11:21 pm »
0
Ja już przestałam czekać na to aż nagrają coś nowego. Axl zbyt odbiegł od pierwotnego stylu zespołu. Wiadomo każdy zespół się zmienia i ewoluuje szykując własnego stylu, ale po zmianie składu zdecydowanie nie są to zmiany na lepsze, więc coś czuje, że może być już tylko gorzej  :rolleyes:
Według mnie powinni przestać wydawać płyty i nie psuć legendy, słabe Chinese Democracy utwierdza mnie w tym przekonaniu, bo raczej nie możliwe jest żeby wrócili do stylu z Appetite czy UYI   ;)
Rattlehead
A dose of metal you need
To bang your head til you bleed
It's time for snapping some neck
Slashing, thrashing to Megadeth

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #114 dnia: Marca 14, 2012, 07:55:52 pm »
0
jak to gunsi są zespołem bez perspektyw?   :ph34r:

A koncert w Rybniku?  :D

Offline Eveline

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +68
« Odpowiedź #115 dnia: Marca 15, 2012, 09:09:14 am »
0
Ja już przestałam czekać na to aż nagrają coś nowego. Axl zbyt odbiegł od pierwotnego stylu zespołu. Wiadomo każdy zespół się zmienia i ewoluuje szykując własnego stylu, ale po zmianie składu zdecydowanie nie są to zmiany na lepsze, więc coś czuje, że może być już tylko gorzej  :rolleyes:
Według mnie powinni przestać wydawać płyty i nie psuć legendy, słabe Chinese Democracy utwierdza mnie w tym przekonaniu, bo raczej nie możliwe jest żeby wrócili do stylu z Appetite czy UYI   ;)

Hym początkowo trudno było mi się pogodzić ze zmianami jakie zaszły w GNR. Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam Axla z początku 2000r. to podpadłam w czarną rozpacz niemalże, kompletnie nie mogłam sobie poukładać tego jak on wygląda, jak się zmienił, potem uderzyła mnie zmiana stylu śpiewania. Trochę czasu minęło zanim to zaakceptowałam i wydaje mi się, że po długiej przerwie Axl się pogubił trochę . Chcąc wrócić na piedestał, nie do konca mam wrażenie wiedziałj ak to zrobić żebu było dobrze. Wystartował z impetem, ale nieprzyniosło to takiego skutku jak oczekiwał moim zdaniem. Potem widać , że powoli wracał na dawne tory. JEdnakże, nie ma co liczyć że kiedykolwiek będzie jak dawniej. I dobrze moim zdaniem. Axl ma już lat 50, a nie 20. I tochę nie przystoi mu taki styl jak kiedyś. Ja nie mam nic do chińszczyzny, uważam że jest całkiem dobrym materiałem po tylu latach i po takiej rotacji członków zespołu. Chłopaki zrobili kawał dobrej roboty i byłoby miło gdyby jakaś płyta powstała jeszcze, choć nie nastawiam się.

CCieszę się, że grają i pokazują się. CO będzie dalej czas pokaże.

DZIĘKUJĘ ZA CUDOWNY RYBNIK I KATOWICE!

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #116 dnia: Marca 15, 2012, 09:58:19 am »
0

jeśli Axl wyda cokolwiek to szczerze wątpie by było to bliskie ChD, nie ma tam ludzi którzy mogliby to zrobić. Co do zmian w składzie to 99-2003 wcale nie nazwałbym zmianą na gorsze, nie ma co porównywać - jedyna zmiana na gorsze w tym zespole to Ashba i odejście Izziego, ChD skład był po prostu "inny".

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #117 dnia: Marca 15, 2012, 10:05:31 am »
0
A co jest gorszego w Ashbie?:)

Offline PGR

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +140
« Odpowiedź #118 dnia: Marca 15, 2012, 10:50:01 am »
0
Na dłuższą metę eksploatacja Chinese Democracy World Tour jest bez sensu. Jako fan, być może to zabrzmi dziwnie, chciałbym, żeby po Europie zespół na jakiś czas przestał koncertować. Nie ma co ukrywać, że zespół gra, oprócz tych największych festiwali jako headliner, więcej niż wcześniej koncertów w jakby mniej "prestiżowych" miejscach (mniejsze obiekty, czasami mniejsze miasta w danych krajach). Wieczna trasa bez nowego materiału nie będzie miała racji bytu , pewnie już nie ma, ale chyba nikt wzgardzi Rybnikiem.
Nowa płyta - Axl, grudzień 2008: daje niejako do zrozumienia, że będzie następna płyta, udziela informację np. o świetnej solówce Robina w jednym z utworów, Ashba: listopad 2010, mówi o planowanych nagraniach, jakimś materiale, a od 2011 roku tych wypowiedzi było już tyle, że nie sposób zliczyć. Tylko, że nie znamy nawet wspólnych możliwości kompozytorskich obecnego składu, tylko Axl, Dizzy, Stinson i Pitman komponowali na Chd. Jeśli przez pojęcie "nowego materiału" rozumiem czegoś z Chd Ery z dograniem np. Rona, Ferrera, 4tusa to coś się może kiedyś ukazać, na coś kompletnie nowego od tego składu w najbliższym czasie nie liczę.

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #119 dnia: Marca 15, 2012, 02:46:51 pm »
0
A co jest gorszego w Ashbie?:)

przed nim byli tacy od których, nie ma siły, lepszy nie jest, właśnie dlatego najgorszy ;)

Plotki ploteczki: czy GNR grali nową piosenkę?

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 16981
Ostatnia wiadomość Listopada 17, 2017, 12:52:37 pm
wysłana przez olecki