Autor Wątek: "gnr zespół bez perspektyw"  (Przeczytany 53223 razy)

Offline Eveline

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +68
Odp: "gnr zespół bez perspektyw"
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 14, 2011, 08:21:55 pm »
0
Każdy z nas ma swoje zdanie odnośnie całej historii GNR , każdy z nas ma inne wyobrażenie o dalszej przyszłości zespołu niemniej ujmą jest stwierdzenie, że

w obecnym skłądzie GN'R (nie licząc AXLA) brak osób z kopem, jajami, którzy będą w stanie zainspirować-zmusić-zachęcić-zarazić Axla nową muzyką
Jakkolwiek by dalej nie działali nie nam oceniać ich za ludzi bez jaj. Między Axlem, a resztą zespołu jest znaczna przepaść i na pewno nigdy nie będzie między nimi takich relacji jak w old GNR , to dwie różne historie i nie wolno ich porównywać. Tak sam jak reaktywacja zespołu byłaby moim zdaniem porażką.

DZIĘKUJĘ ZA CUDOWNY RYBNIK I KATOWICE!

Offline kala

• Atittude
  • Fiction
  • Respect: +43
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 14, 2011, 08:36:31 pm »
0
Hmm z tej całej debaty w tym temacie wynika, że tylko Axl ma "jaja". Sorki, ale gdyby ten facet miał jaja poważył by się na to żeby coś nagrac nowego. Inni członkowie za to nie mają "jaj"? Moim zdaniem mają bo nie graja tylko w GN'R. Posiadają również swoje projekty solowe. I to Oni idą cały czas naprzód natomiast Axl żyję dalej tym co było kiedyś niestety. Reszta członków zespoły sobie poradzi jak GN'R się rozpadnie. A Axl? Znowy założy GN'R  z innymi osobami i znowu wyruszy w trasę z chińszczyzną? Ileż można?

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 14, 2011, 08:39:02 pm »
0
dopóki będą chętni  :D

Offline Eveline

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +68
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 14, 2011, 08:42:01 pm »
0
Hmm z tej całej debaty w tym temacie wynika, że tylko Axl ma "jaja". Sorki, ale gdyby ten facet miał jaja poważył by się na to żeby coś nagrac nowego. ?
A czy posiadanie "jaj" wiąże się tylko z nową twórczością? czy nie uważacie że z naszej strony to egoizm?
Może Axl nie ma już ochoty tworzyć na nowo? może uznał, że osiągnął już tyle że więcej nie potrzebuje? W życiu artysty, a przede wszystkim człowieka  liczy się coś więcej niż wydawanie kolejnych płyt.

DZIĘKUJĘ ZA CUDOWNY RYBNIK I KATOWICE!

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 14, 2011, 08:44:38 pm »
0
Posiadają również swoje projekty solowe. I to Oni idą cały czas naprzód natomiast Axl żyję dalej tym co było kiedyś niestety.

Byli członkowie grają na swoich koncertach materiał nagrany podczas pobytu w Guns N' Roses, to nie jest życie przeszłością?

Offline kala

• Atittude
  • Fiction
  • Respect: +43
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 14, 2011, 08:46:23 pm »
0
Tak byli członkowie grają piosenki GN'R, ale też tworzą coś swojego i nie ciągną niczego na siłę.

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 14, 2011, 08:51:04 pm »
0
A obecni członkowie nie dość , że grają swoje projekty solowe, to jeszcze nie grają coverów GNR na koncertach.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline arkadiusss

• Paradise City
  • Respect: +52
« Odpowiedź #67 dnia: Listopada 14, 2011, 09:31:03 pm »
0
a po co mają to robić skoro piosenki z chinese to nie klasyki a wcześniejszych nie napisali oni. ;)
poza tym grają je na trasach z gunsami :P

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 14, 2011, 10:08:15 pm »
0
Ja już się zgubiłem...tak czy siak potencjał mają. Pytanie czy i jak go wykorzystają ;)

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 14, 2011, 11:43:33 pm »
0
Nie rozumiesz Krelke? Gunsi grają covery gunsów na koncertach gunsów. To przecież bardzo proste i logiczne :D
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 15, 2011, 07:42:57 am »
0
Piszę o GNR jako zespole bez perspektyw ze smutkiem, bo chciałbym, żeby to grono świetnych muzyków mogło się wykazać nie tylko koncertowo, ale przede wszystkim tworząc nowy materiał, który powali świat na kolana. Tyle tylko, że na dziś plany Gunsów są inne...

Są bodajże 2 albo 3 nowe piosenki na setliście, którą Pyra podesłał na czacie ..

A ja właśnie jestem ciekaw co do tej listy. Klik

Wydaje mi się że to lista piosenek które będą użyte w trakcie trasy.

I właśnie kluczowe jest tu "wydaje mi się", bo równie dobrze może być tak, że każdy następny koncert będzie już teraz niemal kalką poprzedniego. Może skończyć się trasa, a Gunsi znów się gdzieś zaszyją na pół roku, rok, bo niby czemu nie. Ta sytuacja wielu fanom odpowiada, bo lubią ten dreszczyk niepewności, ale jednak chyba nie wszyscy. Jeśli Axl ma swoich zbiorach taki niesamowity materiał,  to czemu u licha ciężkiego nic z nim nie robii? Może dlatego, że ten materiał nie jest wcale taki niesamowity? Ależ jest, przecież mówił nam o tym wizjoner wszechczasów Sebastian Bach  :D Z całym szacunkiem do Sebastiana oczywiście.

W życiu artysty, a przede wszystkim człowieka  liczy się coś więcej niż wydawanie kolejnych płyt.

W życiu artysty liczy sie przede wszystkim tworzenie czegoś, spójrz np. na Bumblefoota.

czy nie uważacie że z naszej strony to egoizm?

Od kiedy wymaganie od artysty, żeby coś stworzył jest egoizmem? Nie bardzo rozumiem. Artysta, który nie osiadł na laurach sam z siebie ma potrzebę tworzenia, mierzenia się ze sztuką. Upubliczniania tego, co stworzył, jeśli uznaje to za wystarczająco dobre.

dopóki będą chętni  :D

I właśnie na tym bazuje obecnie GNR. Wciąż są chętni, którzy pójdą na koncert, bo albo jeszcze nie widzieli, albo są na tyle fanatyczni, zainteresowani zespołem, spragnieni czegokolwiek nowego, że idą już na 6 z rzędu koncert trasy CHD.
Owszem od czasu wydania CHD trasa ma jakby więcej sensu, ale zastanawiam się jak długo będzie to tylko trasa, trasa i trasa.
Poza tym w innym temacie na ciekawą rzecz zwrócił Wojo. Dlaczego właściwie Gunsi majac tyle niesamowitych własnych piosenek grają tak dużo coverów? Po co im w secie aż dwa kawałki Ac/Dc? O ile wiem tamten zespół działa, może nawet koncertuje, mogę się mylić.
Dla mnie granie dwóch coverów zespołu, którego każda piosenka brzmi niemal identycznie, a przecież takie zarzuty padały pod adresem Ac/dc z , to ewidentnie pokazanie, że ma się gdzieś oczekiwania fanów i idzie się na łatwiznę.
Ale pewnie i ta decyzja zespołu jest przez część fanów uznana za kapitalną, bo przecież wiadomo, że każdy fan Gunsów idzie na koncert, żeby posłuchać Ac/dc  :D

Mógłbym tak długo pisać dlaczego Gunsi są w moim przekonaniu zespołem bez perspektyw, ale teraz chciałbym przeczytać dlaczego Waszym zdaniem są zespołem z perspektywami. Widzę, że większość z Was widzi  w Gunsach perspektywiczny zespół, który ma przed sobą świetlaną przyszłość. Spróbujcie to pokazać, spróbujcie to udowodnić. Ja spróbowałem udowodnić przeciwną tezę i póki co wydaje mi się nieźle poparta argumentami, ba wywiad Axla zdaje się ją potwierdzać. Gunsi osiedli na laurach i teraz będą eksploatować CHD do końca świata.

Celowo nie odniosłem się do pewnych fragmentów dyskusji, żeby to nie był kolejny temat z cyklu x vs y i prosiłbym, żeby jednak mówić tu o perspektywach, które rysują się, bądź nie, przed obecnym składem.
Spróbujmy oprzeć dyskusję nie na domniemaniach tego, że Axl ma w piwnicy materiał na 300 nowych płyt tylko na faktach z wywiadów, z trasy itd.
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2011, 07:44:40 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 15, 2011, 07:43:49 am »
0
axl zawsze grał covery, on chyba zwyczajnie lubi pograć nie swoje kawałki, albo przedstawić jak on je widzi. czyje to utwory chyba ma mniejsze znaczenie, tak mi się wydaje.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 15, 2011, 07:49:00 am »
0
No i dobrze, ale czy ma sens granie coverów jednego zespołu w sytuacji, gdy tyle świetnego materiału, nie tylko z CHD, jest niewykorzystywane? Gdyby jeszcze była jakaś rotacja, że jednego dnia grają np RR, a następnego WLR, ale przeważnie grają oba, gdzie przynajmniej w miejscu jednego z tych utworów mogliby zagrać coś bardziej Gunsowego. Jeśli juz koniecznie musi to być cover to proszę bardzo, ale czemu nie cover nagrany np. na Spaghetti? Jakby nie było część piosenek na tamtą płytę została wybrana przez Axla, więc czemu nie?
Niezależnie od piosenek Gunsów zespół gra aż trzy covery, nie chcę wliczać do tego coverów wydanych na płytach. Dla mnie jest to świadectwem niewiary we własny materiał.

Offline William_Bailey

• Atittude
  • Respect: +37
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 15, 2011, 09:19:00 am »
0
Wszyscy gadają, że to cover band, a nie GN'R wiec Axl na złość dokłada więcej coverów innych zespołów.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 15, 2011, 10:34:48 am »
0
To nie pomaga zmienić opinii :P

Plotki ploteczki: czy GNR grali nową piosenkę?

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 16981
Ostatnia wiadomość Listopada 17, 2017, 12:52:37 pm
wysłana przez olecki