Autor Wątek: Axl i Slash (czyli polowanie na czarownice)  (Przeczytany 13568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Axl i Slash (czyli polowanie na czarownice)
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 17, 2013, 07:52:50 pm »
0
bezia: Mam wrażenie, że powiedziałaś bardzo ciekawą rzecz... Na ile forum zmieniło Wasz stosunek do Axla/ Slasha?

To bardzo ciekawa rzecz i bardzo prawdziwa. Bo to to forum właśnie rzuciło mi światło na parę spraw, dzięki temu forum wgłębiłam się bardziej w Guns N' Roses (może dlatego, że po prostu mam tu wszystko pod ręką, newsy, tematy do podyskutowania, opinie i w dodatku w ojczystym języku ;) ). I może przez całe dotychczasowe życie skłaniałam się ku jednej stronie, ale dopiero forum i kontakt z fanami, a także jak napisałam: wdrożenie się w parę spraw radykalnie zmieniło moje podejście do drugiej. Jednak mimo wszystko potrafię się hamować, żeby moja krytyka była opinią, a nie bezmyślnym hejtem (o ile w ogóle mam szanse wyrazić swoją opinię, a nie jestem zajęta uciszaniem krzykaczy :P ).

Nie oznacza to jednak, że się nie da być fanem Axla i Slasha. Oczywiście, że się da. Jak najbardziej. I mam nawet wrażenie, że już gdzieś o tym dyskutowaliśmy.
http://gunsnroses.com.pl/forum/slash-w-katowicach-2013/bylem-na-axlu-ide-na-slasha/

PS Ciekawe czy fani Skid Row też mają taki problem :P Przez prawdopodobny brak polskiego serwisu i mniejszą popularność zespołu w naszym kraju niestety nie mam pojęcia jak w tam wygląda sytuacja :P
« Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2013, 07:57:07 pm wysłana przez Canis_Luna »
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 17, 2013, 08:17:54 pm »
+3
Da się :) Jestem żywym przykładem, ja i wiele innych osób na forum :) Ja lubię przede wszystkim muzykę i jeśli przemawia do mnie muzyka GN'R i muzyka Slasha, to nie obchodzą mnie konflikty obu tych panów. Poza tym wydaje mi się, że skoro zafascynowałam się "starym" GN'R to właśnie dlatego, że pociągał mnie zarówno charyzmatyczny wokal Axla jak i gra Slasha, skoro teraz nie mogę tego mieć razem, muszę sama wszystko sobie "łączyć" i dozować w odpowiednich ilościach zarówno jednego, jak i drugiego ;) Hejtowanie, wzajemne obrażanie się i nie dopuszczanie do siebie sensownych argumentów jest dla mnie przykre. Naprawdę żal mi takich ludzi.

Offline Eveline

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +68
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 17, 2013, 08:25:16 pm »
0
Pewno, że można. Każdy z nich jest innym człowiekiem i ma swoje wady i zalety. Grunt by potrafić trzeźwo ocenić sytuację i docenić to co dobre. Uwielbiam Axla, Uwielbiam Slasha, a ich spory to ich sprawa i nie nam się wzajemnie zwalczać za nie.

DZIĘKUJĘ ZA CUDOWNY RYBNIK I KATOWICE!

Offline shiris

• Paradise City
  • Respect: +180
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 17, 2013, 08:44:43 pm »
0
Już kiedyś nawet o tym pisałam, ponieważ ja to w ogóle inny gatunek nie jestem wybitnie Slashowa, chociaż po koncercie bardziej Slashowa, ani Axlowa. Uwielbiam muzykę starych Gunsów, jak i nowych i nawet gdzieś pisałam, że można lubić i Axla i Slasha, ba nawet można lubić stary skład i nowy skład.Ja lubię stary skład znaczy ten z AFD i nowy, choć ChD nie przypadło mi aż tak do gustu, ale za to uwielbiam prawie cały obecny skład Gunsów. Uważam, że Bąbel i Fortus są rewelacyjni. I tak, jak mówię, potrafię docenić Axla za wiele rzeczy, ale także potrafię skrytykować. Tak samo jak Slasha, za parę komercyjnych występów, co u mnie oznaczało, Slash pokazuje się wszędzie, nie ważne z kim, ważne by było mnie widać. Jednak jestem w stanie docenić jego dokonania w muzyce rockowej. A że lubię stary skład, to teraz szukam połączenia tego, choć niestety, co było to nie wróci, ale doceniam, że dalej coś robią, że nie spoczęli na laurach. Szkoda tylko, że Axl teraz ma problemy z głosem i wydaje mi się, że w ogóle go nie ćwiczy. To tyle tego wywodu.
Muzyka to całe moje życie.

Offline SleepingSheep

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +376
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 17, 2013, 09:03:54 pm »
0
Osobiście lubię i Slasha i Axla. Staram się nie być stronnicza, patrzeć na nich obiektywnie, a nie przez pryzmat "którego wolę" oraz potrafić wymienić ich wady. Obydwaj są moimi idolami i kiedy przychodzi co do czego, to z naturalnego odruchu staram się ich bronić, jednak mimo to nie stoję ślepo po ich stronie, kiedy nie mam racji. Spór, który się wywiązał pomiędzy nimi uważam tylko i wyłącznie za ich sprawę. Niestety jednak nie da się darzyć dwóch osób tą samą sympatią i może to zabrzmieć nieco kontrowersyjnie, ale nawet matka z dwójką dzieci kocha trochę bardziej jedno dziecko od drugiego - zostało to poparte badaniami. To samo przeżywam z Axlem i Slashem - mogłabym się zarzekać, iż lubię ich tak samo, ale w głębi duszy tak nie jest i doskonale zdaję sobie z tego sprawę.
And she's buying a stairway to heaven...

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 17, 2013, 09:23:30 pm »
0
Do tej pory nawet bym nie pomyślała, że nie można lubić obu panów. W ogóle taki problem dla mnie nie istniał. Z tych samych powodów co Zqyx, najbliższy jest mi skład z AFD i szczerze kibicuję wszystkim starym członkom GNR w tym co robią teraz. Przez kilka lat nie śledziłam w ogóle ich losów. W jakiś tam sposób pogodziłam się z tym, że nie ma już GNR, słuchałam starych płyt i żyłam sobie cały czas w latach dziewięćdziesiątych. Dopiero to forum uświadomiło mi, że życie poszło do przodu, i że tyle się "nadziało". Przede wszystkim interesowały mnie poczynania Axla, ale w miarę czytania Was zaczęłam interesować się też innymi byłymi Gunsami. Polubiłam również nowych. Dziękuję!  :kwiatek:
Chyba nie zdarzyło mi się jeszcze nikogo tu skrytykować. To nie znaczy, że nie widzę co się dzieje z Axlem, jednak dzięki mojej wielkiej sympatii do niego, wolę to przeboleć w samotności. Pewnie z wiekiem nabrałam zdrowego dystansu i czasem pozwalam sobie na jakiś żarcik, bez zamiaru obrażania.

A teraz, nawiązując do pierwszego zdania, przyznam się publicznie jaki nietakt popełniłam i proszę o opinie czy to jest czyn godny znanego nam dziennikarza z TVN. Po wpisie Slasha na FB na temat flagi, jak wszyscy, chciałam mu podziękować za świetny koncert itp. Dodałam komentarz, wyłączyłam komputer i poszłam spać. I nagle mnie olśniło, że jako zdjęcie w tle na swoim profilu mam nowych Gunsów i nie wiem czemu tak pomyślałam, bo nawet teraz wydaje mi się to absurdalne, że może by je zmienić, chociaż nie przypuszczałam, że ktoś to w ogóle ogląda. A przy tym, zupełnie nie pamiętałam, że to zdjęcie ze strony www.gunsnroses.com. Włączyłam laptop, zmieniłam fotkę, znowu coś mnie tknęło, żeby wejść w te komentarze pod postem Slasha i... mój wpis był już usunięty  :facepalm:. Możliwe, że to dlatego? A ja naiwna nadal myślę sobie, że to komplement, jeśli ktoś sympatyzujący z wrogim obozem składa dowód uznania  :_:

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 17, 2013, 09:32:40 pm »
0
To nie znaczy, że nie widzę co się dzieje z Axlem, jednak dzięki mojej wielkiej sympatii do niego, wolę to przeboleć w samotności.

Coś w tym jest ;) Chyba znam te postawę ;)

Offline bezia

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +54
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 17, 2013, 09:34:37 pm »
0
Jesteś pewna, że został usunięty? Jakoś totalnie nierealne wydaje mi się, żeby usuwali komentarze bo ktoś ma zdjęcie nowych Gunsów w tle... o ile w ogóle ktoś wchodzi w profile osób komentujących!!

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 17, 2013, 09:36:29 pm »
0
Nie trzeba wejśc w profil, wystarczy najechać myszą na nazwisko i wyświetla się zdjęcie profilowe i zdjęcie w tle.

Offline Erin60262

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +124
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 17, 2013, 09:38:43 pm »
0
A teraz, nawiązując do pierwszego zdania, przyznam się publicznie jaki nietakt popełniłam i proszę o opinie czy to jest czyn godny znanego nam dziennikarza z TVN. Po wpisie Slasha na FB na temat flagi, jak wszyscy, chciałam mu podziękować za świetny koncert itp. Dodałam komentarz, wyłączyłam komputer i poszłam spać. I nagle mnie olśniło, że jako zdjęcie w tle na swoim profilu mam nowych Gunsów i nie wiem czemu tak pomyślałam, bo nawet teraz wydaje mi się to absurdalne, że może by je zmienić, chociaż nie przypuszczałam, że ktoś to w ogóle ogląda. A przy tym, zupełnie nie pamiętałam, że to zdjęcie ze strony www.gunsnroses.com. Włączyłam laptop, zmieniłam fotkę, znowu coś mnie tknęło, żeby wejść w te komentarze pod postem Slasha i... mój wpis był już usunięty  :facepalm:. Możliwe, że to dlatego? A ja naiwna nadal myślę sobie, że to komplement, jeśli ktoś sympatyzujący z wrogim obozem składa dowód uznania  :_:

jeżeli to rzeczywiście był powód usunięcia, a inny trudno znaleźć, to jestem szczerze zdziwiona. Chociaż przyznam, że ja na Twitterze chciałam jakiś czas temu napisać coś Slashowi i przezornie zmieniłam zdjęcie (wcześniej miałam logo GN'R). Swoją drogą - ilu on musi mieć ludzi od Fb, że reakcja była tak szybka??

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 17, 2013, 09:42:49 pm »
0
Inna sprawa, że to może być błąd fejbuka, bo ostatnio zniknęło kilka moich komentarzy, a osoby, ktorych posty skomentowałam twierdzily, że niczego nie usuwały.

Offline bezia

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 17, 2013, 09:44:00 pm »
0
Nie trzeba wejśc w profil, wystarczy najechać myszą na nazwisko i wyświetla się zdjęcie profilowe i zdjęcie w tle.

Faktycznie, wyświetlają :D Jakoś wydawało mi się, że samo profilowe.

Ja natomiast miałam pewne obawy kiedy dawałam mu do podpisu kamizelkę z logiem Gunsów. Niby logo starego składu, a on sam mówił, że swojego dobytku się nie wypiera (co widać na koncertach),  ale wątpliwości były..

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 17, 2013, 09:47:06 pm »
0
Jakoś wydawało mi się, że samo profilowe.

Jeśli ktoś nie ma ustawionego zdjęcia w tle to tak.

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 17, 2013, 10:04:55 pm »
0
Jesteś pewna, że został usunięty? Jakoś totalnie nierealne wydaje mi się, żeby usuwali komentarze bo ktoś ma zdjęcie nowych Gunsów w tle... o ile w ogóle ktoś wchodzi w profile osób komentujących!!

Tak, jestem pewna, bo wcześniej był na sto procent.
I jak zajrzałam tam drugi raz były też nowe wpisy, które moje "poczucie winy" albo przewrażliwienie kazało mi wziąć do siebie  :/:
Zaznaczam, że napis www.gunsnroses.com jest znacznych rozmiarów i jest rozciągnięty wzdłuż całego zdjęcia  :rolleyes:

1. Greg Paeth YOU are GnR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj o 01:23 · Lubię to!..

2. Save the Guitar If you like this page slash will reunite the original line up of gunners!!!

Wczoraj o 02:10 · Lubię to!

Offline bezia

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 17, 2013, 10:08:06 pm »
0
Szok.

Slash wymyślił intro do piosenki Chinsese Democracy (audio z 1988)?

Zaczęty przez domino236

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 7649
Ostatnia wiadomość Marca 04, 2017, 12:00:40 am
wysłana przez vitia