po primo będzie pełny stadion - ale śląski splash.gif
po secundo - my się i tak dopchamy biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Wiecie ja tez czekam na następny koncert i jestem ze Śląska, więc coś napomknę:
Śląski stadion jest dużo większy, tak na 50 000 luda, ALE nie chodzi mi teraz o frekwencję, tylko o widoczność... kto chce iść na sektor, nawet vipowski niech bierze lornetkę. Pozatym byłam tam kilka razy np Metalice i ironach i za każdym razem stawiają scenę w poprzek płyty, a nie wzdłuż jak na legii na GN'R, a co za tym idzie, z boku płyty też widać jak wcale. (Ja miałam to szczęście że miałam 3 kolegów metali, którzy już o 12 rano mnie wyciągnęli, dostaliśmy opaski na pierwszą strefę i koło godz. 21 zaciągnęli mnie pod barierki i cały koncert Ironów pilnowali żeby mnie kocioł nie porwał i nie rozdeptał, bo co jak co fani GNR maja więcej kultury i kulturalnie podkakują w pionie i nie robią takiego bydła, za co im serdecznie wszystkim i każdemu z osobna dziękuję. Bawić się można wspaniale i żywiołowo, bez utrudniania tego swoimi łokciami i kolanami innym wokoło!).
A tak ewentualnie co do katowickiego Spodka... Jest naprawdę spoko od października do kwietnia, ale w lato... no cóż tam jest takie air condition, że nie ma air condition... Naprawdę masakra...
I ja jako Ślązaczka musze to powiedzieć: W Warszawce było super, bardziej mi sie podobało na stadionie Legii...
Oczywiście gdziekolwiek GN'r zagrają, choćby i w Suwałkach czy Szczecinie (czyli w najdalszych mi zakatkach Polski) to i tak pojadę !!
I jeśli tylko wydadzą płytę, to frekwencja będzie większa, dużo większa, niż w tym roku.
Kwestia jest też taka:
GN'R pierwszy raz grają w Polsce stadion mógłby zmieścić 25 000 luda przyszło 11 000 gazety piszą : przyszło połowę mniej ludzi niż sie spodziewano, stadion był w połowie pusty
Black Sabbath z Ozzym zagrali po raz pierwszy w Polsce w 1998 roku w Katowickim Spodku do którego wlezie max 10 000 luda. W gazetach napisali : Spodek pękał w szwach, zapełniony po brzegi, bilety wyprzedane do ostatniego, tyyylu fanów przyszło, wow!! etc."
Ale żeby porównać liczby bezwzględne to już się ludziom nie chce...