Znalazłem bardzo ciekawy wpis na facebooku, dotyczący tego, w jaki sposób potraktowano dziennikarzy.
Wszystkie wypowiedzi od Romany Makówki ( Dział Promocji Galicja Productions, Akredytacje Prasowe, Administracja Serwisu Internetowego, Fotograf. w: Galicja Productions i redaktor, fotograf w: Magazyn Gitarzysta )
" Tak sobie rozmyślam o koncercie Rona „Bumblefoot” Thala w Krakowie. Po akcji z Guns N`Roses w Rybniku, gdzie organizator - Prestige MJM - zachował się jak ostatni k***s, skutkiem czego 90% dziennikarzy olało Gunsów sikiem prostym, nie do końca potrafię jarać się tym gigiem jak norweski kościół. Na ile ingerował w tej fatalnej sytuacji zespół i ich manager - tego akurat nie wiadomo. Pewnie sam Ron nie miał zielonego pojęcia o całym incydencie ale w moim przypadku pozostał silny niesmak. Jakie macie do tego podejście po półtora roku? Pytam przede wszystkim wszystkich wychujanych przez organizatora fotografów, redaktorów naczelnych i dziennikarzy, którzy silnie wspierali tamto wydarzenie i zostali nabici w przysłowiową butelkę. Tym razem solowy koncert Rona organizuje Kubicki Entertainment - firma za którą ręczę głową. Wiem, że organizacja będzie na najwyższym poziomie. "
" po prostu mam jakiś cholerny niesmak po tamtej akcji. Zastanawia mnie bardzo czy to była wyłącznie decyzja organizatora, czy maczał w tym palce Axel i Sp. Był wielki kwas i cholera, niby się cieszę a jednak nie do końca.........."
" Było tak: część portali NIE dostała akredytacji pomimo silnego wsparcia reklamowego i obiecanych miejsc dla dziennikarzy. WSZYSCY FOTO DOSTALI PRESS!!!!!!!!!! " Na c**j mi press?" - zapytałam organizatora. Dostałam odpowiedź że .... mają swoje foto, który tanio udostępni foty!!!!!! Potem obejrzałam portfolio Pana Foto - zero koncertów, repo, czegokolwiek. FOTOGRAFIA ŚLUBNA - Pan taki a taki..Konrad Kubuśka - nie było wybranych. Nie było żadnych...... "
"Dobra wiadomość jest taka, ze mam potwierdzenie od organizatora, ze Rona strzelamy bez ograniczeń!"