Piątek, 16 czerwca 2006
Gęsia skórka fanów na koncercie Guns N' Roses
- Słucham gunsów od ogólniaka, zawsze chciałem zobaczyć ich na żywo. Mam nadzieję, że nie zaczną za późno, bo rano muszę być w pracy - mówił w czwartek wieczorem przed koncertem Marek Młynarczyk, 30-letni bankowiec z Krakowa.
Podobne emocje przeżywało wiele z 11 tys. osób, które wczoraj przybyły na stadion Legii, by posłuchać Guns N' Roses. Amerykańska grupa na początku lat 90. była jednym z najlepszych zespołów rockowych na świecie. Zniszczyły ją konflikty personalne. Dziś jedyny muzyk, który jest w niej od początku, to wokalista Axl Rose. Żaden z tegorocznych koncertów grupy nie zaczął się o czasie. Zaś rekord spóźnienia padł na początku czerwca gdy na niemieckim festiwalu Rock am Ring zespół spóźnił się siedem godzin (wyszedł na scenę o 3.30 nad ranem).
Dlatego Axl zadziwił wszystkich, bo w Warszawie wyszedł na scenę 45 minut przed czasem. Zespół zagrał głównie utwory z pierwszej, najlepszej płyty "Appetite for destruction", ale było też kilka nowych piosenek. Wokaliście towarzyszyło siedmiu muzyków (perkusista, dwaj klawiszowcy i czterej gitarzyści). Gościnnie pojawił się też Izzi Stradlin, gitarzysta z pierwszego, klasycznego składu grupy. Na scenie nie było gwiazdorstwa, przeciwnie: luźna atmosfera, żarty, rozmowy, a nawet krótkie jam session między piosenkami. Świetnie wypadła żartobliwa, zagrana na dwie gitary wersja popowej ballady Christyiny Aguilery "Beautiful". Rewelacyjny, rock'n rollowy koncert, ponad dwie godziny świetnych piosenek, których wykonania powodowały co najmniej gęsią skórkę.
- Zamieniło się to w całkiem miły wieczór, nieprawdaż? - powiedział Axl, jakby śmiejąc się z tych, którzy wątpili w powodzenie tego koncertu. Zarzucił na plecy polską flagę i zaśpiewał balladę "Patient".
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3420308.htmlSłowo komentarza:
"Żaden z tegorocznych koncertów grupy nie zaczął się o czasie. Zaś rekord spóźnienia padł na początku czerwca gdy na niemieckim festiwalu Rock am Ring zespół spóźnił się siedem godzin (wyszedł na scenę o 3.30 nad ranem)."
W pierwszym zdaniu piszą bzdury,w drugim chyba też,chociaż pewny nie jestem
Ale co tam
"Zarzucił na plecy polską flagę i zaśpiewał balladę "Patient"."
Pomylili tytuł,ale jestem skłonny im wybaczyć