Autor Wątek: VR w trase!  (Przeczytany 22532 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mary Jane

• Right Next Door To Hell
  • ból największą rozkoszą
  • Respect: +1
Odp: VR w trase!
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 13, 2007, 07:04:11 pm »
0
I ubawiłam się szczerze, gdy przeczytałam post kolegi powyżej. ;) A może powinno mi być żal "grunge'owca", który nigdy nie słyszał STP? ;)

Skąd Ty możesz wiedzieć co ja w życiu słyszałem, a co nie? A teraz idę się pochlastać, bo nie nie jestem godzien stąpać po tej ziemi, gdyż śmiem nie uwielbiać "talentu" Weilanda.

Tak, mam pewność, że nie słyszałeś żadnej płyty STP i co w tym złego? Zauważyłam tylko to i rozbawiło mnie to, ale nie chlastaj się z tak błahych powodów, męczeństwem to nie będzie. ;)
W dzień, gdy najsilniejsza światła moc
Ma miłość się ukrywa, bo jest sową
Nigdy się nie dowiesz jak wielki to ptak
Bo w twym sercu gniazdo wije wróbel

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 13, 2007, 11:13:09 pm »
0
wykonanie świetne...:) w sumie nie ma się do czego przyczepić!!! panom należy się bdb, bo celujący zarezerwowany jest dla starych dobrych Gunsów  :wub: ale żeby nie było tak "lukrowo" dodam tylko, że żadna wersja nie dorówna tej śpiewanej przez Axl`a, któremu akompaniuje Slash...chyba każdy fan Velvetów czy New Gn`R się do tej opinii przychyli...
wiecie dlaczego tak urzeka nas ta wersja? bo znamy na pamięć każdy dźwięk gitary Hudsona, każde szarpnięcie struny, niemalże każdą nutkę, znamy jego emocje, jego wrażliwość muzyczną...kochamy jego solówki  :wub:...
brakuje jedynie Axl`a...

chcę reunion...

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
  • Respect: +111
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 14, 2007, 10:37:53 am »
0

chcę reunion...

A ja chcę żeby znów zaczęli produkować szampon brzozowy :p Oj Różyczko84, każdy by chciał reunionu, ale jak to mówią : To se ne wrati...
OLD CHOPPER R.I.P. (2010-2018)
===---===WHYNO===---===

Offline Mary Jane

« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 14, 2007, 07:20:00 pm »
0
wiecie dlaczego tak urzeka nas ta wersja? bo znamy na pamięć każdy dźwięk gitary Hudsona, każde szarpnięcie struny, niemalże każdą nutkę, znamy jego emocje, jego wrażliwość muzyczną...kochamy jego solówki  :wub:...
Ta solówka nie jest zagrana nuta w nutę z Lies. ;) A końcówka już jest totalnie inna. ;)
Ale masz rację, że gdy jesteśmy na koncercie, to właśnie w ten sposób przeżywamy muzykę. :) Chociaż ja i tak wolę improwizacje. :D
I nie chcę reunionu, bo to robią martwi muzycy, to sztuczne i żałosne. Ja się cieszę, że wszyscy grają osobno i mają z tego radość. :)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 14, 2007, 07:37:19 pm »
0
Ja się cieszę, że wszyscy grają osobno i mają z tego radość. :)

wszyscy osobno??? 1 Slash, Duff, Matt - Axl i Dizzy oraz Izzy ktory gral zarowno z jednymi i drugimi...
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Mary Jane

« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 14, 2007, 07:41:57 pm »
0
Nie łap mnie za słówka. :D Chodzi mi o najważniejszych, czyli o Axla i Slasha. A poza tym, Izzy też gra sobie na boku, Duff planuje płytę solową. ;)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 14, 2007, 07:45:24 pm »
0
gwoli scislosci Slash tez planuje plyte solowa, a zapomnialas jeszcze o "boskim" Stevenie ktory wydal
przeciez epke i 3 lata temu udalo mu sie jedyny raz sklecic 2 zdania podrzednie zlozone... :lol:

ok koniec offtopa
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 15, 2007, 02:10:34 am »
0
Ta solówka nie jest zagrana nuta w nutę z Lies. ;) A końcówka już jest totalnie inna. ;)
Ale masz rację, że gdy jesteśmy na koncercie, to właśnie w ten sposób przeżywamy muzykę. :) Chociaż ja i tak wolę improwizacje. :D
I nie chcę reunionu, bo to robią martwi muzycy, to sztuczne i żałosne. Ja się cieszę, że wszyscy grają osobno i mają z tego radość. :)
Nie miałam na myśli tego, iż Slash gra ją identycznie. Chodziło mi jedynie o pewien sposób gry, który dla fana jego kunsztu jest "przewidywalny" ;). Każdy dobry gitarzysta ma swój niepowtarzalny styl, dzięki któremu staje się rozpoznawalny. Taki własny styl ma także Slash. Znamy zatem jego emocje, technikę itd. Kiedy słyszymy "Patience" w jego wykonaniu, każda kolejna nuta staje się dla nas "oczywista", bo nagle ten utwór grany jest z feelingiem Slasha  :wub:...ok, zagmatwałam troszkę...ale mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli...

aha...w dalszym ciągu modlę się o reunion :P

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
  • Respect: +111
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 15, 2007, 08:58:30 am »
0
Rose (84 oczywiście) nie wystarczy się pomodlić. Trzeba jeszcze rzucić na tacę w intencji :P Super że VR zagrali Patience. Rzeczywiście ta wersja jest niepowtarzalna i mimo że Slash troche zmodyfikował solo to jest pare takich momentów że mam gęsią skórkę jak tego słucham. Oby tak dalej, może jeszcze zagrają NR :D :D :D ok, to był żart.
OLD CHOPPER R.I.P. (2010-2018)
===---===WHYNO===---===

Offline motyl5150

• Reckless Life
  • **
  • ree rre re
  • Respect: 0
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 16, 2007, 04:25:28 pm »
0
super wykonanie  :P zupełnie mi odpowiada  :)
NR to by była z deczka przesada i w sumie głupio ze strony Slasha, który w końcu biadolił niegdyś na to, że ma dosyć tych rozbudowanych, "monumentalnych" ballad o miłości   ;)

z drugiej strony jestem ciekawa jakby to im wyszło....
...inspiracją umiesz być?

Offline Kirzen

• Paradise City
  • Respect: +101
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 16, 2007, 06:42:06 pm »
0
Ja nie pogardził bym Locomotive albo Rocket Queen, no ale to nie koncert życzeń więc dodam, że wykonanie patience jest hmm "boskie".

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2221
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 16, 2007, 07:25:39 pm »
0
świetny klimat ma "Patience", ale będę się upierał, że to zasługa Slasha. Wykonanie NewGN'R bardziej mi odpowiada, głównie ze względu na rudzielca :)