Co proponuję - kadencyjność władzy administratorów ( z wyjątkiem Witka )
Pozytywne skutki - większe, pozytywne zaangażowanie ludzi, którzy chcieliby zrobić coś dla forum, a póki co nie mieli takiej możliwości
Negatywne skutki - ewentualni następcy mogą okazać się nie lepsi
Mój udział - jestem gotów poddać się głosowaniu forumowiczów, bo wierzę, że przy wszystkich moich minusach i błędach robię jednak więcej dobrego niż złego, wierzę, że forumowicze są w stanie sprawiedliwie ocenić moje działania i szanuję głos każdego z Was
Ostatnie wydarzenia rozumiem tak - był sobie kiedyś mlekiem i miodem płynący NTS zarządzany przez Witka, na którym niemal wszystko było idealne. Potem przyszli inni - czytaj np. taki Zqyx - i nagle z demokracji zrobiła się dyktatura. Zabrakło wolności słowa, osoby o poglądach innych niż jedyne słuszne zaczęły być piętnowane itd. - zresztą, co ja będę tłumaczył - częśc forumowiczów robi to wystarczająco głośno i często.
Wiadomo, że określony stan odpowiada admin. W tym wypadku ja czuję taką odpowiedzialność, bo to przecież admin odpowiada za personalne decyzje, nominacje itd. i wszelkiego rodzaju ostrzeżenia itd., więc chciałbym takich wyborów, oczywiście w pełni anonimowych, obiektywnie zrealizowanych, żeby zobaczyć, czy mój sposób prowadzenia forum podoba się forumowiczom, czy jednak niekoniecznie. Myślę, że to wychodzi naprzeciw postulatom forumowiczów Belfra i DrDreia, którzy domagają się większej sprawiedliwości i obiektywizmu na forum, a przy tym, jak sie wydaje, postrzegają mnie, osobę decyzyjną, jako zło NTS-u. Chciałbym, żeby mieli szansę zobaczyć, czy ich pogląd jest szeroko popierany na forum, czy też są głośną, ale jednak mniejszością, jeśli chodzi o tzw. dyktaturę na NTS.
Chciałbym przy tej okazji podkreślić, że choć odpowiadam za mniej lub bardziej sprawne funkcjonowanie wielu rzeczy na forum i obecna szeroko rozumiana administracja ma moje pełne poparcie, ze wszystkimi tego zaletami i wadami, to, jednak nie odpowiadam i nie zgadzam się z każdą wypowiedzią określonego moda, admina, czy newsmana. Myślę, że to raczej dla wszystkich jasne, ale uznałem, że warto podkreślić.
Widzę to głosowanie jako prostą ankietę z dwiema możliwościami odpowiedzi - bez możliwości wyrażenia opinii, bo na to przed/ po ogłoszeniu wyborów będzie wystarczająco dużo czasu, zresztą wciąż jest w temacie
http://gunsnroses.com.pl/forum/o-forum/admin-zqyx/, do którego serdecznie zapraszam
Chciałbym poddać się takiemu osądowi forumowiczów po wygaśnięciu mojej obecnej ankiety personalnej, jednak tryb , formę i czas przeprowadzenia głosowania pozostawiam do dyspozycji założyciela forum. Myślę, że warto, aby takie głosowanie było przeprowadzane cyklicznie, chociaż nie wiem, jaki czas byłby odpowiedni.