Ehhh chciałbym zwrócić na coś uwagę co mnie ostatnio razi na forum...
Jakiś czas temu znikła cenzura automatyczna przekleństw itd...
Ok, one też są częścią języka polskiego ale trzeba znać umiar...a ostatnio wydaje mi się, że dzieje się źle...wyzywanie siebie nawzajem...nagminne używanie ich świadczy o osobach ich używających (mi to w zasadzie wszystko jedno jaką sobie laurkę wystawiacie) ale tam brak reguł wiecie do czego prowadzi...miejsce jest determinantem tego jak sie zachowujemy jak mówimy...internet to takie magiczne miejsce w którym czujemy się bezpiecznie,anonimowi, mamy poczucie, że uchodzi nam więcej niż w kontaktach społecznych face-to-face...
Niedługo ChD ukaże się na rynku na forum pojawiają się nowe osoby, w różnym wieku, z różnych środowisk...wiem, że nasze forum jest bardzo "rodzinne" ale to jest miejsce publiczne i to zobowiązuje do pewnych postaw...niektórzy z Was chcą oficjalnego fanklubu...ok...moze Universal w końcu się obudzi...ale to co tu się dzieje ma też wpływ na ich podejście do Nas...nadmierne używanie wulgaryzmów może również zniechęcać nowe osoby na forum...a chyba na nich nam zależy...jeśli chcemy żeby ten grajdołek toczył się na przód...
Dlatego zwracam się do Wszystkich aby zastanowili się nad ponownym "wypikowaniem" pewnych słów oraz nad samym nadmiernym używaniem ich w wypowiedziach...