NEW YORK (Billboard) – Był otoczony dymem, pijącym Jacka Danielsa gitarzystą jednego z najbardziej wybuchowego zespołu w historii.. Ale w swoim życiorysie ukazującym się 30 października nakładem wydawnictwa HarperEntertainment Slash , dawny członek Guns N' Roses
Fani mogą zanotować : zamieszki , przedawkowania i kontrowersje na pozór. Ale są też niespodzianki , od jak Saul Hudson stał się Slash’em, do tego jak to jest żyć z energicznym wokalistą Axl’em Rose’m.
Tylko nie niepokojcie Slasha, teraz trzeźwego i grającego na gitarze w Velvet Revolver, czy oryginalne Guns n Roses powróci, ponieważ on upiera się, że to się nie stanie. Nigdy.
BILLBOARDW książce, wspomniałeś, że czułeś, że rockowe biografie były “nieścisłe i pełne gówna” Co robiłeś,żeby tego uniknąć?
SLASH:Zbyt wiele razy podchodziłem źle do robienia książki ze złych powodów, nie mogłem poukładać tego w mojej własnej głowie. Po pierwsze to wyglądało bardzo osobiście i ostatecznie—i nie mam żadnych planów wycofania się. W końcu zacząłem uświadamiać sobie te wszystkie rozdmuchane sprawy związane z Gunnsami, całe to gówno, które otaczało ten zespół. To nie dokładne jak większość, to po prostu się stało. Byłem tym zmęczony (książka) odpowiada na wiele pytań. Pomyślałem po prostu “Bądź tak uczciwy jak to możliwe”
BILLBOARD: Dragi i alkohol są dużą częścią tej historii. Jakie to uczucie zobaczyć to na papierze?
SLASH: Do wielu z tych rzeczy wracałem i wycinałem je bo nie chciałem, żeby to była jedna z tych książek o tym jacy zajebiści byliśmy bla bla bla. Zwłaszcza teraz, bo wiele muzyków i zespołów rockowych nosi ten bagaż, mówią, że mogą ostro imprezować, nienawidzę tego. Ale prawda podobnie więcej gadałem o tym niż teraz o muzyce. Muzyka była czymś naturalnym, o czym nie miało się potrzeby mówić , ale chemicznym związkiem, kawałkiem życia, momentem oddechu.
BILLBOARD: Ogromną częścią ksiązki są Gunnsi w trasie i opieszałość Axl’a . Pojawiły się kiedyś jakieś wytłumaczenia tego?
SLASH :Nie ma o tym żadnej wzmianki w książce, bo to nie moja działka. Innymi słowy, jeżeli był jakiś fragment wspólnej wiedzy, byłoby inaczej. Bo nie było w tym żadnej logiki, jedyne co mogłem zrobić to przedstawić fakty takimi jakimi je widziałem. Może być wiele rzeczy o których nie
wiem, o tym co działo się za sceną, za sceną.
BILLBOARD: Są udokumentowane dwa lata trasy “Use your illusion”. Jakieś szanse na film?
SLASH: Teraz wiem, ze nie ma żądnych pobutek czy powodów poza kasą, żeby Guns N’ Roses pokazał orginaly materiał albo zbiliżony do oryginalnego, skończyliśmy z tym.. Wszystkie te rzeczy , wywrócone do góry nogami sytuacje, nie ma prawdziwej więzi, miedzy mną a Axl’em. Więc naprawdę nie mam żadnego pomysłu jak to wszystko wyglądało by w świetle dziennym. Ta sytuacja jest możliwa do sprostowania tylko w jeden sposób.
BILLBOARD: Piszesz nowy material dla Velvet Revolver? Są jakieś plany na najbliższą trasę?
SLASH:Mamy zaplanowaną Japonię i Australie na listopad i grudzień, a potem myśle, że na początku nowego roku udamy się do Europy. Będziemy z pewnością koncertować do końca lata. Będziemy w trasie, więc nie mogę powiedzieć abyśmy pracowali nad nowym materiałem, ale stworzyłem parę solówek w moim studio, to właśnie robie w czasie wolnym. Tak zaczynam tworzyć.
BILLBOARD: Wreszcie Chinese Democracy. Ujrzy kiedyś światło dzienne?
.SLASH: Wszyscy się mnie o to pytają. Nie ma o tym słowa w książce, bo to sprawa Axl’a. Będzie zrobiona, wyjdzie kiedy on będzie przekonany, że już może wyjść. Axl pracuje winnej strefie czasowej niż ja. Więc jak widać długi czas dla innych to jak sekunda dla niego. Płyta będzie jak wyjdzie