Autor Wątek: Wywiad Dela Jamesa z Axlem  (Przeczytany 17461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rosex

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +1
Odp: Wywiad Dela Jamesa z Axlem
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 28, 2009, 02:07:40 pm »
0
a mnie smieszy jego wypowiedz o izzym
The Izzy bit was fun -- and also fun because we didn't have to rely on him in any way, which is how he prefers things and works better for everyone. That said, you never knew if Izzy would be there or not or if he'd remember the song or decide to leave early.
eheh, i tu sie  samo nasuwa pytanie: 'i kto to mowi?'. moze zaraz jeszcze powie, ze izzy pisal zle teksty?
i oczywiscie nie obylo sie bez tego, zeby sobie niezle pojechac po slashu, jak zwykle wyszlo, ze axl jest tym dobrym, a reszta jest zla, no ale coz
ten wywiad chyba nie byl potrzebny, za duzo tu zostalo powiedziane

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 28, 2009, 02:31:13 pm »
0
o cholera drugi po Billboardzie wywiad rzeka  :o

swietny pomysl zeby to Del wlasnie go przeprowadzil - szkoda ze nie wczesniej na to wpadli

Slash wrote that whole bit about not having his guitar in Vegas, I'd assume, to save face. I was told by both the Hard Rock and different Guns industry people who had come out to be supportive of the new band and were a bit surprised to see him there, especially guitar in hand, but just assumed it was a surprise for the show and we were in on the arrangement.

Robert John is  one of the guys who allegedly saw Slash with his guitar in Vegas. And it seems genuine because he didn't know anything was going on. He's like, "Why was Slash there with his guitar?" And the Hard Rock people -- what did they have to lie about? They deal with all the bands ... friends, enemies, whatever, so it's just business.

Slasha widziano z gitara w rece przed koncertem 01.01.01 - House Of Blues, Las Vegas, NV??? o ten koncert chodzi, ktos
slyszal kiedykolwiek na ten temat? Potem gdzies Slash napisal ze nie mial ze soba gitary w Vegas - w autobiografii? czytalem
ale moge nie kojarzyc...

ale co slyszal? Kiedys bylo ze slash chcial wejsc na koncert gn'r i go wyjebali. Ale nie pamietam o co chodzilo

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 28, 2009, 03:00:12 pm »
0
tak Slash chcial obejrzec koncert GNR ale go nie wpuszczono ale tu chodzi o to ze on tam ponoc przyszedl z giatara
w lapie

Slash either should not have been in Guns to begin with or should have left after 'Lies.' In a nutshell, personally I consider him a cancer and better removed, avoided -- and the less anyone heard of him or his supporters, the better.

Slash albo w ogole nie powinien dolaczac do Gunsow albo powinien byl odejsc po 'Lies'. W skrocie, ja osobiscie uwazam ze on byl jak nowotwor,
dobrze ze zostal usuniety, unikniety - i im mniej ktos od niego uslyszy lub od jego zwolennikow, tym lepiej
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Trisha

• Paradise City
  • The pearl of rock n' roll decadence
  • Respect: 0
    • Mój DeviantArt
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 28, 2009, 03:14:35 pm »
0
Pojechał po bandzie chłopak, nie ma co z tym Slashem :) Co by nie mówić, on raczej wie, że razem z nim stworzyli ikonę Guns n' Roses i są "nierozłączni" w świadomości jak Page i Plant

Zawsze iść -
Rozkaz, który mam we krwi
Małą wojnę w sobie mieć

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 28, 2009, 04:27:42 pm »
0
Kolejny fakt, który przekreśla szanse na reunion...I dobrze, no bo niby poco on teraz potrzebny... ;)

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 28, 2009, 05:10:48 pm »
0
... Co by nie mówić, on raczej wie, że razem z nim stworzyli ikonę Guns n' Roses i są "nierozłączni" w świadomości jak Page i Plant

Obstawiałbym raczej na to, że jednak nie wie.

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 28, 2009, 09:47:09 pm »
0
i oczywiscie nie obylo sie bez tego, zeby sobie niezle pojechac po slashu, jak zwykle wyszlo, ze axl jest tym dobrym, a reszta jest zla

Wystarczy, że Slash mówił przez 10 lat, że to Axl jest zły. Ja sie z Axl'em zgadzam. Dla mnie fundamentem starego składu zawsze będzie Axl&Izzy, a nowego - Axl&Bucket. Slash byl fajnym bonusem, ale nie ma go i nie będzie. I bardzo dobrze. Gdyby Slash wciąż grał w zespole to prawdopodobnie mielibyśmy kolejny odgrzewany kotlet po AFD. Ten facet sie po prostu nie rozwija. A każda kolejna płyta Gn'R to jest krok w przód, czerpanie ze wszystkich stron. I to jest magia. A jest twórcą jest Axl Rose.

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Springsteen

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 28, 2009, 10:09:49 pm »
0
Bez Slasha nie byłoby tego sukcesu tak samo jak bez Axla i tak samo jak bez Izzyego który starał się łączyć zespół - Axl jest dla mnie najważniejszą i najbardziej wyjątkową postacią w GN'R ale tutaj mocno przegiął ... choćby  Use Your Illusion bez Slasha nie byłoby tym czym jest

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 28, 2009, 10:57:30 pm »
0
Byłoby tylko inaczej brzmiałyby solówki w poszczególnych piosenkach,Ile jest piosenek autorstwa duetu Axl / Izzy chyba wszyscy wiemy.Ile sam w całości skomponował i napisał tekstów  do tej podwójnej płyty Slash? Żadnej piosenki,żadnego tekstu....
O zaspiewaniu już nie wspomne.Co innego Axl,Izzy,czy nawet Duff.

Springsteen

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 28, 2009, 11:24:37 pm »
0
 Jednym z twórców tej płyty jest Saul Hudson i  tego nie zmieni  nic  - a spór o to kto ma rację w sporze Axl vs Slash to kwestia trudna do jednoznacznego rozstrzygnięcia , choć ja jestem bliżej wersji Axla - ważne jest to aby spór ten nie skłaniał fanów do deprecjonowania sukcesów starego składu  - mnie na przykład mój umysł nie pozwala uznać Slasha za niepotrzebnego na tym albumie choćby za solówki w November Rain czy koncówkę Locomotive - to jest coś czego nie da się stworzyć od tak - trzeba mieć wielki dar a Slash wtedy go miał
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2009, 11:37:57 pm wysłana przez Springsteen »

Offline rosex

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +1
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 28, 2009, 11:33:56 pm »
0
Byłoby tylko inaczej brzmiałyby solówki w poszczególnych piosenkach,Ile jest piosenek autorstwa duetu Axl / Izzy chyba wszyscy wiemy.Ile sam w całości skomponował i napisał tekstów  do tej podwójnej płyty Slash? Żadnej piosenki,żadnego tekstu....
O zaspiewaniu już nie wspomne.Co innego Axl,Izzy,czy nawet Duff.
no nie przesadzajmy, to ze slash mniej angazowal sie w teksty czy tez spiewanie to nie znaczy ze mozna go zmieszac z blotem i twierdzic ze byl niepotrzebny. moze to nie lezalo w kregu jego zainteresowan/umiejetnosci/whatever ale mimo wszystko odwalil kawal dobrej roboty. razem z axlem i reszta wykreowal ten zespol i gnr nie osiagnelo by tego wszystkiego bez slasha.
co do sporu axl/slash - nie wiem kto ma racje, nie obchodzi mnie to, najlepiej by bylo gdyby dali sobie juz spokoj, nie obrzucali sie wyzwiskami bo to i tak nic nie zmieni, czasu przeciez sie cofnac nie da, generalnie jesli chodzi o ich zachowanie nie wiem czy mam sie smiac czy plakac : p

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 01, 2009, 11:13:19 am »
0
jedno nie podlega zadnej watpliwosci ze GNR bardziej stracili na odejsciu Izziego niz Slasha
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +1009
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 01, 2009, 12:08:58 pm »
0
Żadnej piosenki,żadnego tekstu...O zaspiewaniu już nie wspomne

Guns N' Roses - Locomotive (Use Your Illusion II) polecam ;)
A Buick Mackane kto śpiewał? :) Solówki też wymyślał Axl?

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 01, 2009, 01:34:50 pm »
0
Fragment, w którym Axl porównuje Slasha do raka, niosącego za sobą spustoszenie w organizmie jakim było Guns N'Roses, świadczy o tym, że Rudy nadal utwierdzony jest w przekonaniu, że Gn'R to tylko on...I wiecie co? Myli się cholernie, a mnie po prostu ogarnia zniesmaczenie, kiedy czytam takie bzdury...Gdyby nie Slash, Gunsi nie osiągnęliby takiego sukcesu i to jest prawda objawiona !!!! (tak, wiem, ze być może przejaskrawiam, ale wystarczy sięgnąć do czasów trasy UYI, aby dojść do tak prozaicznych wniosków). Zresztą nie tylko Slash, ale cały stary skład przyczynił się do stworzenia "marki", jaką na dziś jest Guns N'Roses.

"I'm in no way trying to be offensive to anyone here, and I'm allowed to have my own feelings in regard to what inspires me, not someone else. Other than a one-off or something, I don't really do songs because someone else likes them"

ta niezależność twórcza akurat zasługuje na uznanie, bo tak naprawdę muzyka rockowa to emocje, generowane przez przemyślenia, doświadczenie życiowe, osobowość artysty...co jak co, ale Axl zawsze był szczery w tym co robił i ChD, po adresem której cz. z nas zapewne kieruje sporo ostrych słów, jest Axlowa w niemalże każdym aspekcie  :) m.in. dlatego akceptuję ją w całości, pomijając fakt, że niektóre piosenki po prostu do mnie nie przemawiają...

zauważyliście co pisze o swoim profesjonaliźmie ? :o  zgodzę się, że zapewne media zasugerowały nam niejako, że ChD ma być najlepszy albumem w dziejach, jednak troszkę dziwne jest to nagłe odcinanie się od swej natury (mam tutaj na myśli Rose'a)
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2009, 01:36:33 pm wysłana przez rose84 »

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3565
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 01, 2009, 01:49:17 pm »
0
ważne jest to aby spór ten nie skłaniał fanów do deprecjonowania sukcesów starego składu  - mnie na przykład mój umysł nie pozwala uznać Slasha za niepotrzebnego na tym albumie choćby za solówki w November Rain czy koncówkę Locomotive - to jest coś czego nie da się stworzyć od tak

Zgadzam się z tym. Slash stworzył wiele świetnych rzeczy w Gunsach. Dziwne,że Axl,który teraz nazywa go rakiem i.t.d dziękował mu choćby za Estranged,jeśli zdaniem Axla Slash powinien odejść po Lies.
Niezależnie od tego,co się wydarzyło później między nimi... Slash ma swój wkład w Gn'R.
Ciekaw jestem czy za 10,15 lat ludzie mówiąc o Gn'R będą przypominać T.W.A.T,czy November Rain... Ja chyba znam odpowiedź.

Nie ma co odbierać zasług Axlowi,Slashowi,Izzy'emu,Duffowi,czy Stevenowi. Swoje w Gunsach zrobili. Co robią/robili poza zespołem,to inna sprawa.
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2009, 02:05:02 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Slash – wywiad dla magazynu The Thrasher [slash]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1786
Ostatnia wiadomość Grudnia 18, 2019, 06:15:17 pm
wysłana przez Zqyx