Autor Wątek: Slash dla At The Shore  (Przeczytany 4351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
Slash dla At The Shore
« dnia: Sierpnia 24, 2007, 08:40:30 am »
0
Gitarzysta Velvet Revolver udzielił wywiadu Scottowi Cronickowi z At The Shore.

Wywiad można znaleźć Tutaj

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
Odp: Slash dla At The Shore
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 24, 2007, 12:43:46 pm »
0
wreszcie go ktos zapytal o dlugosc solowek w VR

no i odpowiedzial (w skrocie) ze nie czuje potrzeby zeby tworzyc piosenki z dlugimi solami, bo to bywa nudne,
i ze sama piosenka jest wazniejsza

VR nie ma epickich kawalkow jak GNR - nie ma tez epickich solowek

mnie tam solowki sie nigdy nie znudza... ale przynajmniej teraz wiem ze nie ma jak na razie nadziei na popisy Slasha
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2007, 01:34:37 pm »
0
Well, the first single, "She Builds Quick Machines," was chosen because it's a typical Velvet Revolver hard rock song.

i wszystko jasne ;) hard rock w wykonaniu Velvetów jest raczej bliższy pop rockowemu graniu...idąc tym tropem, pani Rubio, okaże się niebawem piosenkarką  rockandrollową :rolleyes:...SBQM nie był wg mnie dobrym utworem na singiel promujący...

odnośnie solówek...jak widać Slash woli iść po najniższej linii oporu...szkoda, ponieważ zawsze byłam piewcą jego talentu i pozostanie on moim ulubionym gitarzystą...obecnie jestem na "głodzie solówkowym"...zdecydowanie za mało jest Slasha w Velvetach...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2007, 01:43:20 pm wysłana przez rose84 »

Offline Ella

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Nadworna Galernica
  • Respect: 0
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2007, 03:15:28 pm »
0
Nie jestem jakims znawca, ale solówka dłuższa czy krótsza, nie stanowi o wartosci danego utworu, jedynie moze go bardziej rozwinąc. Bo wtedy oceniamy co? całsc jako taką, czy popisy solowe, a piosenka --- taka se..........
A moze odechciało mu sie juz ....... wychodzic przed orkiestre......... chce  grac po prostu w zespole :rolleyes:

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2007, 03:27:39 pm »
0
ja wole osobiscie posluchac solowki niz 5 razy refrenu... zgadzam sie z Rose84 ze Slash idzie po najmniejszej
linii oporu

Offline Ella

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Nadworna Galernica
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2007, 03:39:00 pm »
0
Ale dobry utwór, to nie zwrotka refren , na zmiane.... czy pięc refrenow pod rzad, ale to cos co "chwyta , trzesie , i tarmosi, oraz łapie za serce, oraz cos, po czym ida  ciary.".......wszystko razem - ma sens,(nawet dobra solówka , nie zrobi z miernego , czegoś  wspaniałego).Będzie tylko solowka, (moze dobra) w czyms nijakim.
A moze Slash to odkrył , ze nawet jego solówkowy wkład, nie wnosi nic ponadto, w piosenkiVR i dał se spokoj :(

Offline Boski_Krzychu

• SG-1
  • Zasłużeni
  • Atittude
  • Al kocholik
  • Respect: +10
    • http://www.gnrnow.prv.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2007, 04:24:15 pm »
0
no i odpowiedzial (w skrocie) ze nie czuje potrzeby zeby tworzyc piosenki z dlugimi solami, bo to bywa nudne,
Wooooooooooooooooooooow, ale odkrycie...Trzebabyło wywiadu w którym powie to czarno na białym  :lol:  :lol: ale ja mu i tak nie wierzę, to na pewno Scott swoją tyranią zabrania mu grać solówki...  :lol:  :lol:
Slashowi się po prostu gusta zmieniły i tak jak Ella napisała nie chce się wychylać przed orkiestrę, zresztą widać to od samego początku VR...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2007, 04:48:06 pm wysłana przez Boski_Krzychu »

Offline Ella

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Nadworna Galernica
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2007, 04:49:44 pm »
0
 ale ja mu i tak nie wierzę, to na pewno Scott swoją tyranią mu zabrania grać solówki...  :lol:  :lol:
Slashowi się po prostu gusta zmieniły i tak jak Ella napisała nie chce się wychylać przed orkiestrę, zresztą widać to od samego początku VR...

Tak- znudziła mu sie tyrania Scota-i pewnie marzy o domninacji Axla---reunion bliski---  :lol:,
Tylko pod czułym okiem Axla  , potrafi tak naprawde rozwinąc skrzydła swoich umiejetnosci muzycznych............ohhhhhhhh :lol:
na otarcie łez , Rubio mu została  :o

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 24, 2007, 05:37:51 pm »
0
Wreszcie ktoś zadał mu to pytanie i wreszcie znamy odpowiedź. Na płytach VR rozbudowanych solówek nie będzie. Czy to dobrze,czy źle kwestia gustu.Ja tam za solówkami tęsknić będę.
A tymczasem

Let it rooooll   :P
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 25, 2007, 02:24:54 pm »
0
Wooooooooooooooooooooow, ale odkrycie...Trzebabyło wywiadu w którym powie to czarno na białym  :lol:  :lol: ale ja mu i tak nie wierzę, to na pewno Scott swoją tyranią zabrania mu grać solówki...  :lol:  :lol:

oj tak, czciciele Axl`a potrzebowali olśnienia w postaci wywiadu, aby dojść do wniosku, że Scott to nie tyran i w sumie pozwoliłby Slashowi sobie od czasu do czasu pobrzdąkać, tyle że Hudson się do tego nie garnie  :lol: :lol:...
...i tak możemy w kółko ironizować...

ja nie rozumiem jednej rzeczy...jestem zafascynowana od 14 lat grą Slasha i znam niemalże każde jego solo na pamięć...od momentu powstania VR nie mogę patrzeć na to jak marnuje swoje umiejętności...dziwi mnie zatem, że osoby, które rzekomo podobnie jak ja cenią jego twórczość, przechodzą nad tym faktem ot tak po prostu do porządku dziennego...irytuje mnie, że takiej klasy gitarzysta spoczął na laurach i zabił w sobie wszelki polot, kreatywność i wrażliwość muzyczną...nie jest to bynajmniej zarzut pod adresem Velvetów ani Weilanda, to po prostu moja opinia odnosząca się do samego Slasha, który obudził we mnie niesamowite rozczarowanie...być może usuwanie się w cień jest dla niego najlepszą ( w domyśle najwygodniejszą ) opcją, ale ja będąc od lat entuzjastką  jego gry nie muszę tego pochwalać...nie jesteście spragnieni Slasha, jakiego słyszeliśmy chociażby na płytach SS ?  jak można przyklaskiwać temu wszystkiemu? przecież patrząc na technikę jego gry i koncerty z Velvetami dostrzec można jedynie regres...mnie to boli, drażni, denerwuje...a wiecie dlaczego ? bo to za sprawą tego gościa zwróciłam uwagę na Guns N` Roses... i śmieszne jest to, że innym tak łatwo zaakceptować stopniową degradacje kunsztu takiego muzyka !
musiałam wreszcie odnieść sie do tego tematu... :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2007, 02:26:54 pm wysłana przez rose84 »

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 25, 2007, 06:44:32 pm »
0
ja sie z Toba w 100 procentach zgadzam i jeszcze dodatkowo zaluje ze Slash marnuje swoj talent z Duffem i
Mattem ktorych takze cenie i lubie...jeszcze zeby takie solowe plyty wydawal to pol biedy...

Offline Ella

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Nadworna Galernica
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 26, 2007, 04:00:35 pm »
0
Rozumiem Twój głód, na solówki Slaha, oraz potrzebe nowosci z jego strony.......
Jednak jest on tez człowiekiem, moze brak mu weny twórczej, po prostu wyczerpał się, potrzebuje jakiegos oddechu.......
Nie mozna do końca pracowac jak maszyna, mam miec o to żal  czy pretensje? :)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 26, 2007, 04:37:47 pm »
0
Slash mial oddechu ze 2 lata miedzy Contraband a Libertad

"Nowa" strona Slash'a