Autor Wątek: Słabsza sprzedaż Chinese Democracy  (Przeczytany 7152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Brokuła

• Paradise City
  • Respect: +6
Odp: Słabsza sprzedaż Chinese Democracy
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 10, 2008, 08:11:27 pm »
0
Brou, wyrażenie 'kwestia czasu' w odniesieniu do Axla nie jest najlepsze :D
Zgadzam się, że Axl głupi nie jest i trasę zorganizuje, ale gdyby promocja była solidniejsza więcej krajów miałoby szansę ujrzeć Gunsów na żywo ;)

Offline Allenstein_gunner

• Paradise City
  • the best of ME :)
  • Respect: +1
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 10, 2008, 09:13:48 pm »
0
jesli rzeczywiscie wyjda 2 czy 3 plyty do 2012 r to Axl jak dla mnie moze sie nawet slowem nie odezwac. Byleby
plyty trzymaly poziom ChD i byla trasa koncertowa (rowniez w PL)
Dokładnie tak  :)
Aczkolwiek z argumentami dotyczącymi braku promocji ciężko się nie zgodzić;
Artystycznie oczywiście każdy sam musi sobie odpowiedzieć jak ta płyta mu się podoba. Natomiast na dzień dzisiejszy, według wymiernych i nie subiektywnych wskaźników (sprzedaż i zainteresowanie), ta płyta jest klapą. Przynajmniej jeśli przyjmiemy, że GN'R to nadal 1 liga. Jednotygodniowe zestawienie, gdzie wyszło, że płyta najlepiej sprzedawała się na świecie, tego nie zmieni. Większość nowości każdego większego artysty zalicza pewnie podobny wynik.
Natomiast tutaj nie do końca się zgadzam i nie do końca rozumiem; wiadomo że chcielibyśmy żeby sprzedaż była jak największa, teledyski leciały w TV, wywiady itd. Jak płyta która jest no.1 na świecie jest klapą, nawet jeżeli jest to 1 tydzień  :P ? Powiem więcej... nawet jeżeli jest to muzyka której nie słucham, czy jakaś tam popowa breja to i tak wydaje mi się że za coś takiego należy się uznanie
Jeżeli piszemy obiektywnie o zainteresowaniu to wspomnijmy może również o tym, jak długo zespół nie dawał znaku życia, ile razy była przekładana premiera, ilu ludzi zdążyło zrazić się do Axla, brak promocji, humory Rudego itp.

Większość nowości większych artystów zalicza to samo? W teorii tak natomiast jeżeli zawęzimy grono artystów do tych którzy grają muzykę rockową to nie ma już tak oszałamiających skucesów. Stare "firmy" jak np. Metallica, czy AC/DC faktycznie sprzedają się dobrze. Natomiast 99% nowych kapel rockowych może o takim wyniku co najwyżej  :rolleyes:

Gdzieś tutaj był artykuł że płyta sprzedaje się dobrze ale i tak poniżej oczekiwań, że miała zrobić furorę itd. IMO jedynymi którzy naprawdę w ten sposób patrzą na ChD są wydawcy którym w kieszeni nie przybyło tyle zielonych ile zakładali  :P ale to jest ich problem

Podsumowując: również nie rozumiem braku promocji i za to można Rudego obwiniać; pytanie tylko co to da?  :D Skoro do tej pory się nie martwił to raczej na jakieś radykalne posunięcia nie ma co liczyć. Płytę mamy a to jest dla mnie najważniejsze  :sorcerer:
[size=3.75pt]Read it baby with the morning news, with a sweet hangover and the headlines too  8) [/size]
------------------------------------------------------

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 10, 2008, 09:24:51 pm »
0
widze ze nikt nie bierze pod uwage tego ze Axl to z jednej strony to geniusz ale z drugiej szaleniec (zachowuje sie
czasem zupelnie irracjonalnie i przedziwnie). Zreszta nie od dzis wiadomo ze ma duza awersje do mediow i showbiznesu,
i miewa dlugie okresy kiedy musi sie gdzies zaszyc (spojrzcie 1994-1999-cisza, 2000-2002-aktywnosc, 2003-2005-cisza,
2006-2008 aktywnosc jako ze plyte wydal to doliczylem i ten rok - ale teraz moze bedzie 2008-2010-cisza i juz)

wielu ludzi wariuje pod wplywem slawy, pieniedzy etc - a Axl mial dodatkowo spore przejscia emocjonalne od wczesnego
dziecinstwa az do dzis (kto sie interesuje ten wie o co mi chodzi) -wiec czy ja wiem ze powinnismy byc tacy zszokowani?

spojrzcie na Jacksona co sie z nim stalo... Axl to przy nim pikus

pewnie ze chcialbym zeby teraz byl klip, wywiad-rzeka z Axlem, podane plany koncertowe, sklad zespolu etc, a najlepiej
zeby wydal autobiografie - ale wlasciwie boli mnie tylko jedno - ze nie napisal chocby krotkiego oswiadczenia na oficjalnej
stronie na tego 23.11.

ale co zrobic Axl to Axl
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Daktyll

• Right Next Door To Hell
  • Respect: 0
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 10, 2008, 09:27:19 pm »
0
No i wlasnie dlatego nazywa sie Axl:)

• Paradise City
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 10, 2008, 09:43:19 pm »
0
widze ze nikt nie bierze pod uwage tego ze Axl to z jednej strony to geniusz ale z drugiej szaleniec (zachowuje sie
czasem zupelnie irracjonalnie i przedziwnie). Zreszta nie od dzis wiadomo ze ma duza awersje do mediow i showbiznesu,
i miewa dlugie okresy kiedy musi sie gdzies zaszyc (spojrzcie 1994-1999-cisza, 2000-2002-aktywnosc, 2003-2005-cisza,
2006-2008 aktywnosc jako ze plyte wydal to doliczylem i ten rok - ale teraz moze bedzie 2008-2010-cisza i juz)

wielu ludzi wariuje pod wplywem slawy, pieniedzy etc - a Axl mial dodatkowo spore przejscia emocjonalne od wczesnego
dziecinstwa az do dzis
Ciekawa koncepcja i na pewno masz sporo racji; poza tym moża dodać że te okresy aktywności to nie jest aktywność taka jak w przypadku innych wykonawców; 2000-2002 to trasa, 2006 też koncerty ale z tego co pamiętam ciężko jest doszukać się chociażby wywiadów z Rudym; osobiście kojarzę 2- jeden przed RIR i drugi krótki po VMA- (być może coś mi uciekło- jeżeli tak to mnie poprawcie bo sam jestem ciekawy)

wiec czy ja wiem ze powinnismy byc tacy zszokowani?
Chyba nie  ;) jak to mówiła babka pawlakowa- "był czas przywyknąć przecie"  :D

spojrzcie na Jacksona co sie z nim stalo... Axl to przy nim pikus
No jeżeli przyjmiemy taki punkt widzenia to faktycznie jesteśmy farciarze, bo Axl nie dobierał się do dzieci i mu twarz nie odpada  :lol:
[size=3.75pt]Read it baby with the morning news, with a sweet hangover and the headlines too  8) [/size]

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 10, 2008, 10:53:43 pm »
0
Dajmy spokój Jacksonowi.Swoje dla muzyki zrobił.

Cóż,sprzedaż CHD jak na razie jest słabsza niż wielu zakładało,przyczyn może być wiele: od niewielkiej promocji,aż po kryzys w Ameryce;a ten kryzys jednak jest,bo np. Motorhead odwołuje trasę;tak,czy inaczej ci,którzy liczyli na to,że po wyjściu płyty zespół pojawi się w mediach,będą wywiady i.t.d,to jednak mogą czuć się zawiedzeni. Z drugiej strony - mogliśmy się przyzwyczaić  ;)
Dziwi mnie to wszystko o tyle,że pamiętam słowa menagmentu Gunsów o monumentalnej kampanii,o tym,że to dopiero początek...
Może plany skomplikowały się w momencie,gdy Finck dał do zrozumienia,że zostaje w NIN,ale z drugiej strony - nie widziałem nic ze strony Tommy'ego,czy Dizzy'ego,a działalność innych jeśli chodzi o promocję też była taka sobie. Dla mnie naturalnym by było,że jeśli Axl jest nieuchwytny,to w przypadku takiego wydarzenia media próbują zdobyć wywiad z innym członkiem zespołu,a tymczasem praktycznie nic takiego nie ma miejsca.W mediach pojawia się płyta,ale nie ma zespołu.To już Sex Tapes było bardziej promowane...
Smutne. Ale może kryje się za tym jakiś plan,a może Axl wpadł akurat w stan depresyjny i póki co nikt go do aktywności nie zmusi.
Trza pamiętać o tym,że Axl nie jest zdrowym człowiekiem,a bez niego nic się w Gunsach nie wydarzy...
Inna opcja jest taka,że pracuje nad resztą materiału,żeby móc spokojnie wydać go podczas trasy,tak,by już nie musiał nic kontrolować.No,ale tego nie wiemy.

Jestem bardzo ciekawy,jak będzie wyglądała sprzedaż płyty później.
I jeszcze innej statystyki,jeśli chodzi o płytę jestem ciekaw,ale to sobie sam znajdę  ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 11, 2008, 01:10:28 am »
0
A jakiej statystyki?:>

Bloody Rose

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 11, 2008, 06:40:06 am »
0
Powiedzcie mi jedną rzecz- co was obchodzi sprzedaż płyty? Myślicie że Axlowi funduszy na cokolwiek brakuje?? ;) Dajcie sobie spokój z marudzeniem, nie sądzcie już rozpadu GNR. To dopiero początek 8) A Axl ma u mnie szacun za olanie promocji, za brak teledysku, mówiąc krótko-jedyny niesprzedany mediom LAST AMERICAN HERO :megafon: :megafon:

Płytą się cieszę, ale nie powiem, jak mój ponad 50-letnio Tato zagaduje do mnie na temat GN'R: "I co Michał, klapa?" to wiele mówi.
Klapa?? Gdyby chciał by był wszędzie, w każdej gazecie, Better w lodówce, This I Love w reklamie Merci, ChD w Terminatorze 29 i kondomy grające If The World. A to jest sztuka, niesprzedać się. Więc Axl ma artystycznie podwójne zwycięstwo.
Święte Słowa ;)
Czy ktoś z Forum uczy się, bądź pracuje dla kogoś !? Axl pracuje sam dla siebie, a przy okazji czyni nasze życie piękniejszym ;) To że się nie pojawia, nie promuje płyty na siłę, Jego sprawa. Jeśli wydaje albumy, czy jest w trasie to wkłada w to całe serce i magię  :) Na Chinese Democracy nie kazał nikomu czekać, to czy czekaliśmy czy też nie było tylko i wyłącznie naszym wyborem  ;) A co do Jego zdrowia, słowa samego Axl'a: "Homophobic? I think I've got a problem, if my dad fucked me in the ass when I was two. I think I've got a problem about it." i dodajmy do tego co robił przez siedemnaście lat ojczym Axl'owi i późniejsze doświadczenia. Ktoś się jeszcze dziwi ?!
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2008, 06:44:05 am wysłana przez Bloody Rose »

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 11, 2008, 08:34:06 am »
0
A jakiej statystyki?:>

Nie mogę powiedzieć,bo byście mnie zbanowali  :lol:
Osób,które wierzą w to,że długoterminowo Gunsi poradzą sobie znacznie lepiej jest jednak trochę.
Poczytajcie: http://www.musicradar.com/news/guitars/guns-n-roses-chinese-democracy-nosedives-on-the-charts-186624

Bloody Rose: Nie zapominajmy,że Axl cierpi na depresję maniakalną,więc traktowanie go,jak każdego innego zdrowego człowieka trochę mija się z celem. Nikt nie kazał nam wybierać Gunsów ;) Na płytę zresztą też nikt nie kazał czekać,pamiętam słowa Axla na ten temat. :)
Cała rzecz polega na tym,że wciąż maniakalnie próbujemy traktować Axla i Gn'R,jak normalny zespół rockowy. Normalni Gunsi nigdy nie byli i nigdy nie będą :D Ale czyż nie na tym między innymi polega ich odrębność? ;)

To nie tak,że nie chcę sukcesu CHD,nie chcę trasy,nie chcę wywiadów,teledysków. Ale przyjmuję rzeczy takimi,jakimi są, bo "all we need is just a little patience" ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2008, 08:39:24 am wysłana przez Zqyx »

Offline Gunman

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 11, 2008, 09:43:15 am »
0
Nie zachowujmy sie jakbysmy mieli zarobic na sprzedazy CHD. Gdyby Axl chcial sprzedac wiecej plyt, skakalby i latal wszedzie gdzie sie da, widocznie mu nie zalezy i trzeba to uszanowac. Mysle ze dla tych dla ktorych wydal ta plyte promocja nie jest potrzebna a zrobil to dla siebie a przy okazji dla fanow ktorzy i tak juz ja dawno kupili bez promocji. Jedno mu trzeba przyznac, jest cholernym indywidualista i to w nim lubie. Ma w dupie komercje ktora rzadzi tym paskudnym swiatem.  ;)

• Paradise City
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 11, 2008, 09:48:15 am »
0
Poczytajcie: http://www.musicradar.com/news/guitars/guns-n-roses-chinese-democracy-nosedives-on-the-charts-186624

No poczytaliśmy (ogólnie czyta się ok) ale po lekturze jeszcze więcej wątpliwości niż było  :P

"where songs keep coming" ?  :???:

"several of the album's ballads are going to come through. Maybe not on a November Rain basis, but there's some tracks there"

Jeżeli by w to wierzyć to naprawdę jakaś ultramisterna strategia ma miejsce jeżeli chodzi o sprzedaż i promocję ChD   :> trochę to dziwne

Jedno mu trzeba przyznac, jest cholernym indywidualista i to w nim lubie.

Przyłączam się  8)

Offline chevantonGNR

• Atittude
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 11, 2008, 03:38:45 pm »
0
Wiecie co , troche szkoda że Axl w ogóle się nie pojawia, ale uważam że najważniejsza dla fanów będzie trasa koncertowa i tylko w tym pokładam nadzieję, wtedy będę pewny że Axl wszystko to robi i zrobił dla nas.

Bloody Rose

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 11, 2008, 05:01:59 pm »
0
Zqyx: A co ja napisałam  :P !? Wiem że to może być idiotyczne, ale zawsze stanę w obronie Axl'a - powiedzmy że mamy podobne doświadczenia, nie identyczne ale "wiem o co chodzi". Jestem pełna szacunku i podziwu dla Niego  :wub: :kwiatek:  - nie jedna osoba po takich przejściach by się poddała definitywnie...

Offline paulucha92

• Reckless Life
  • **
  • Hey you caught me in a coma...
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 11, 2008, 05:27:11 pm »
0
Mam nadzieje, że ta cała sytuacja z nieobecnością Axla i Gn'R ma jakiś cel. Axl zawsze lubił robić coś odmiennego niz inni (tu choćby premiera płyty w Ameryce - niedziela; dwie pod rząd Iluzje; 15 lat nagrywania płyty) więc może i w tym przypadku coś odstrzeli. Oby to pomogło Gunsom. Niech zrobi porządny szum!

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 11, 2008, 05:32:55 pm »
0
Bloody Rose : Mam problemy z czytaniem ostatnio ;) Wierzę,że płyta z czasem będzie sprzedawać się coraz lepiej. Za dużo pieniędzy w nią zainwestowano.

Tommy: Chinese to przemyślana i wielopłaszczyznowa płyta [tommystinson]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 697
Ostatnia wiadomość Listopada 15, 2022, 04:13:54 pm
wysłana przez sunsetstrip