Autor Wątek: Słabsza sprzedaż Chinese Democracy  (Przeczytany 7155 razy)

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3464
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Słabsza sprzedaż Chinese Democracy
« dnia: Grudnia 10, 2008, 05:33:53 pm »
0
W drugim tygodniu od premiery Chinese Democracy znalazło się zaledwie na 18 miejscu amerykańskiej listy sprzedaży Billboard 200.
Gorzej jest także w Wielkiej Brytanii,gdzie Gunsi  spadli na miejsce 11.
http://www.mygnrforum.com/index.php?showtopic=132778

Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
Odp: Słabsza sprzedaż Chinese Democracy
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 10, 2008, 05:51:39 pm »
0
Podobnie bylo  z Contraband, fani rzucili sie na premiere,  a reszta ludzi juz nie byla tak zainteresowana. Axl'a nie ma w mediach, nie ma zadnego teledysku pomimi, ze plyta juz troche lezy na polkach jak tutaj odniesc sukces w tak skomercjalizowanym swiecie? Ta muzyka sie jednak sama nie wypromuje, taka az dobra niestety nie jest.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 10, 2008, 05:54:56 pm »
0
Nic się samo nie wypromuje,dlatego tym większa rola tych,którzy są przekonani,że CHD jest dobra.:)
Póki co zespół nie zamierza jej promować,nie bardzo rozumiem,czemu tak jest...no,ale kto wie,może Axl w swojej cyklofrenii ma teraz fazę depresji,a może siedzi w studiu ;) Kto ich tam wie... w każdym  razie na pewno nie sprzyja to dobrej sprzedaży.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 10, 2008, 06:34:57 pm »
0
To jakaś absurdalna sytuacja....zespół wydaje płytę ,tylko nie wiadomo kto w tym zespole jest aktualnie,lider jest od miesięcy nieosiągalny,nie ma teledysku,nikt się nie angażuje z zespołu w jej promocję ,bo i tak nikt poza Axlem nie może bez jego wiedzy i pozwolenia  nic zrobić.....jeżeli Axl nie chce już być muzykiem, to niech to ogłosi i będzie przynajmniej spokój.....parodia dosłownie.Zaczynam mieć obawy że to koniec tej kapeli...a reunionu też nie będzie znając Axla.
Jeszcze jedno mnie dziwi.Dlaczego Axl nie udziela wywiadów i pojawia się publicznie tylko z okazji ostatnich tras koncertowych ,gdzie mamy pełno jego zdjęć z różnych koncertów,imprez,klubów nocnych,kończy się trasa i zapada się pod ziemię.
Po co była ta cała chryja i rozpad starego składu przez nową wizję Axl ?tyle lat czekania?Skoro po wydaniu tej płyty ,wogóle się  teraz nie angażuje,to jest bezsensu.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 10, 2008, 06:51:37 pm »
0
jesli rzeczywiscie wyjda 2 czy 3 plyty do 2012 r to Axl jak dla mnie moze sie nawet slowem nie odezwac. Byleby
plyty trzymaly poziom ChD i byla trasa koncertowa (rowniez w PL)
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Brou

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 10, 2008, 06:55:31 pm »
0
a reunionu też nie będzie znając Axla
Mówisz tak, jakby reunion był obiecany przez Axla, a on z czystej zawiści zrobi na odwrót. Dlaczego nie może być sytuacji, że to Slash/Duff nie chce powrócić do Gunsów? Albo, że nikt z starego składu tego nie chce? Bo mogliby się po prostu nie dogadać ze sobą. I byłaby jeszcze większa 'chryja'.
Po drugie- nie wiem czemu ten brak promocji aż tak Cię męczy i dotyka. Na wszystko przyjdzie swój czas. Pomijając fakt, iż muzyka Gunsów nigdy nie była skierowana w strone fanów i promocji. A wywiady i pokazywanie się tu albo tam, może i by poprawiły sprzedaż: ale oprócz tego nic by nie zmieniło. 'Dlaczego tak długo wydawałaś płytę Axl'? 'Dlaczego tamto, dlaczego siamto'? A bycie muzykiem, to nie kampania promocyjna. Muzykę powinno tworzyć się dla siebie.
I kończąc już, nie rozumiem, czemu uważasz, że jakaś wizja Axla była przyczyną rozpadu zepsołu- może i tak było, może przez to jakim trudnym jest człowiekiem, może przez to jakim Axl jest dupkiem. Ale to na pewno był proces długotrwały i nie zamierzony przez żadnego z muzyków. To na pewno był proces długotrwały, czasem tak się dzieje, że ludzie chcą iść różną ścieżką i nie mogą się już ze sobą dogadać  ;)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1537
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 10, 2008, 06:57:25 pm »
0
jesli rzeczywiscie wyjda 2 czy 3 plyty do 2012 r to Axl jak dla mnie moze sie nawet slowem nie odezwac. Byleby plyty trzymaly poziom ChD i byla trasa koncertowa (rowniez w PL)

Zgadzam się z tym.

A jeśli chodzi o sprzedaż, to jak pisałem już w innym miejscu... Wiadomo, że nie będą ciągle na szczycie. Fani płytę kupili, ludzie, którzy kupili z ciekawoście również, teraz pewnie czas na spóźnialskich, bądź ludzi, którzy dopiero teraz się zdecydują ją kupić (np. bo im się spodobała płyta, ale fanami nie są).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2008, 06:59:22 pm wysłana przez Hubik »

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2008, 07:08:15 pm »
0
But I...
Don't want to do it

You don't know why
I won't act the way
You think I should

To hell with the pressure
I'm not cavin' in

Difference is nobody cares about you

Warto sobie przypomnieć.  :)

Axl zrobił co chciał,jak chciał. Będzie chciał więcej,to dostaniemy więcej. Nie,to nie.
Na razie cieszę się płytą. To całkiem sporo.

Offline veganmike

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 10, 2008, 07:21:46 pm »
0
Artystycznie oczywiście każdy sam musi sobie odpowiedzieć jak ta płyta mu się podoba. Natomiast na dzień dzisiejszy, według wymiernych i nie subiektywnych wskaźników (sprzedaż i zainteresowanie), ta płyta jest klapą. Przynajmniej jeśli przyjmiemy, że GN'R to nadal 1 liga. Jednotygodniowe zestawienie, gdzie wyszło, że płyta najlepiej sprzedawała się na świecie, tego nie zmieni. Większość nowości każdego większego artysty zalicza pewnie podobny wynik.

Płytą się cieszę, ale nie powiem, jak mój ponad 50-letnio Tato zagaduje do mnie na temat GN'R: "I co Michał, klapa?" to wiele mówi.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 10, 2008, 07:26:19 pm »
0
Klapa,czy nie,czas pokaże. Komercyjnie - na pewno oczekiwania były większe.
Jak wyglądała promocja i działania Gunsów przed UYI a jak wygląda teraz ? Ktoś pamięta ? ;) Prawie każdy wykonawca promuje swoją płytę. No chyba,że wydaje ją jedynie na iTunes jak Stradlin i ma gdzieś sprzedaż. Czemu Gunsi nie promują? Nie wiem. Wiem za to,że wystarczyłby teledysk,wywiad,czy coś i sprzedaż płyty mogłaby wzrosnąć.

Tną koszty pewnie ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2008, 07:28:28 pm wysłana przez Zqyx »

Offline EroticJesus

• Knockin On Heavens Door
  • All Pigs Must Die/Brain Dead
  • Respect: -2
    • http://img147.imageshack.us/img147/3038/ownedwa2mq8qj0.png
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 10, 2008, 07:46:48 pm »
0
Powiedzcie mi jedną rzecz- co was obchodzi sprzedaż płyty? Myślicie że Axlowi funduszy na cokolwiek brakuje?? ;) Dajcie sobie spokój z marudzeniem, nie sądzcie już rozpadu GNR. To dopiero początek 8) A Axl ma u mnie szacun za olanie promocji, za brak teledysku, mówiąc krótko-jedyny niesprzedany mediom LAST AMERICAN HERO :megafon: :megafon:

Płytą się cieszę, ale nie powiem, jak mój ponad 50-letnio Tato zagaduje do mnie na temat GN'R: "I co Michał, klapa?" to wiele mówi.
Klapa?? Gdyby chciał by był wszędzie, w każdej gazecie, Better w lodówce, This I Love w reklamie Merci, ChD w Terminatorze 29 i kondomy grające If The World. A to jest sztuka, niesprzedać się. Więc Axl ma artystycznie podwójne zwycięstwo.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2008, 07:50:53 pm wysłana przez EroticJesus »
Elvis Presley And The Soul Monster!!!
Chinese Democracy Rocks! Don't You Try To Stop Us Now!

Sometimes I feel like
There's nothing that's stopping me  All things are possible  I am unstoppable

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 10, 2008, 07:49:55 pm »
0
Mam płytę,liczę na to,że będzie trasa,bo powinna być. Po prostu się chłopakom należy. A to,że sprzedaje się gorzej,niż oczekiwano ? Cóż. Beyonce sprzedaje się świetnie, Spears jest na okładce Rolling Stone. I co z tego?

Jasne,że jako fan wolałbym,żeby Gunsi podbili listy przebojów. No,ale mogę sobie chcieć ;) i głosować,promować muzykę na własną rękę  :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2008, 07:54:15 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Brokuła

• Paradise City
  • Respect: +6
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 10, 2008, 07:54:51 pm »
0
Zqyx - kryzys gospodarczy, kryzys  ^^

Wydaje mi się, że Ci, którzy mieli kupić płytę już to zrobili.
Promocja jest właśnie po to, żeby ludzie mogli zapoznać się z materiałem artysty i ona musi istnieć, szczególnie, gdy rozmawiamy o TEJ płycie.
A wywiady i pokazywanie się tu albo tam, może i by poprawiły sprzedaż: ale oprócz tego nic by nie zmieniło.

Sprzedaż zmieniła by ( nigdy nie potrafię pisać by z czasownikami i rzeczownikami :P ) wszystko. Trasa koncertowa, prace nad dalszymi albumami  - rachunek jest prosty, ludzie tego chcą, a sprzedaż płyty odzwierciedla to zapotrzebowanie.

Razi mnie brak promocji ze strony GNR z tego względu, że mnóstwo ludzi nie ma pojęcia jakim materiałem dysponuje zespół, a wielu z nich na nowo mogłoby odkryć magię Guns N' Roses ;)

Offline Brou

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 10, 2008, 08:04:04 pm »
0
Trasa koncertowa, prace nad dalszymi albumami
Trasa koncertowa nastąpi prędzej czy później- tak samo jak pojawienie się kolejnych albumów. To tylko kwestia czasu. Axl może i jest leniwy, zawala wszystko, sprawia wrażenie, że nic go nie obchodzi- ale głupi nie jest.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 10, 2008, 08:04:40 pm »
0
Na nowo odkryć,albo w ogóle odkryć. Zdaję sobie sprawę,że Gunsi mogą stracić tym albumem sporo starych "ortodoksyjnych" fanów,ale szkoda,że niewiele robią by zyskać nowych... Zobaczymy,jak to się wszystko potoczy ;)

Tommy: Chinese to przemyślana i wielopłaszczyznowa płyta [tommystinson]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 697
Ostatnia wiadomość Listopada 15, 2022, 04:13:54 pm
wysłana przez sunsetstrip