Ten "wywiad" to, jak zwykle w przypadku Blabbermouth, kompilacja tego, co muzyk powiedział teraz i tego, co powiedział wcześniej + wtrącenie tego, co na ten sam temat powiedział kumpel z zespołu. Jeśli ktoś chciałby na te fragmenty spojrzeć chronologicznie, to, nie mając dostępu do wcześniejszych wywiadów miałby problem.
Wywiad DJ-a dla Legendary Rock Interviews został opublikowany 29 września.
Nie mam pojęcia, kiedy były przeprowadzone wywiady dla The Pulse of Radio i VH1 Radio Network, bo nie udało mi się dotrzeć do tekstów źródłowych, co zresztą nie dziwi, bo pewnie były to wywiady radiowe, ale mała wzmianka na ich stronie by nie zaszkodziła.
Dla mnie, jako osoby chcącej w miarę na bieżąco wiedzieć, co dzieje się z nowym albumem zespołu, chronologia ma znaczenie. Zakładam, że najbardziej aktualne są te słowa
"Jest mnóstwo materiału, który już jest gotowy. Wydaje mi się, że jesteśmy w trakcie kończenia wszystkiego. Zostanie nam tylko wybranie, które utwory znajdą się na krążku, a które nie. Mam nadzieję, że wszystko skończymy naprawdę niedługo.", bo inaczej Blabbermouth nie zrobiłby newsa z niczego. News oryginalnie został opublikowany 31 października, więc słowa pewnie padły ciut wcześniej, prawdopodobnie w ramach promocji Kiss Kruise, które zaczęło się 31 października, a w którym Dizzy brał udział jako członek Dead Daisies.