Mnie tam nie obeszło te 40 tys. dla rodzin. Najbardziej mnie dotknęło, że będzie pochowany na Wawelu. Przecież on nie jest godzien całować stopy takim jak Piłsudski, Kościuszko czy ks. J. Poniatowski. Wawel to miejscu spoczynku królów i ludzi WYBITNYCH dla Polski, tych którzy robili znacznie więcej niż inni. Dla mnie Kaczyński i np. Kwaśniewski to tacy sami prezydenci i żaden z nich (tak samo jak Wałęsa czy Jaruzelski) z racji tego że jest/był głową państwa nie powinien zostać pochowany w tym miejscu. A poza tym co będzie jeśli umrze kolejny prezydent, nie ważne czy były czy urzędujący? I co jego też pochowają na Wawelu? A jak odmówią to czym się będą kierować? Co to Kaczyński będzie wtedy lepszy pod jakimś względem? Głupota Polaków, przede wszystkim ludzi którzy podejmują taką decyzję, niestety nie zna granic. Wczoraj W. Bartoszewski powiedział jasno, że prezydent Warszawy powinien być chowany w w Warszawie. Nie ważne jak długo i kto był prezydentem, Wawel jest dla królów i dla jednostek wybitnych dla Polski. A co takiego ś.p. L. Kaczyński zrobił dla Polski? Przeżył jakąś wojnę, jakiś wielki kryzys (ten ostatni gospodarczy mało nas dotknął i bądźmy tu szczerzy)? Nie dziwię się, że ta decyzja podzieliła Polaków. I to jest ukłon w stronę tych wszystkich z forum, którzy mówili, że powinniśmy się łączyć i że teraz Polacy są jedną rodziną. Wiedziałem, że nawet tydzień nie minie i już będą konflikty, opluwanie się itp. Ludzie są zwierzętami, które mają większe mózgi aby lepiej knuć, być podłym i to wszystko z premedytacją. Ale nie, zaraz się ktoś odezwie jak ogarnięty jest w żalu, jak go to dotknęło jako Polaka, jak wogule ja tak mogę mówić, przecież trzeba czynić dobro a nie ciągle narzekać. Kiedy wy spojrzycie jasno, że ludzie są fałszywi!! Dziś się śmieją z Tobą, a jutro mają do Ciebie pretensje, że twoje plecy zraniły ich nóż jak Ci go wbijali tego samego dnia...
Dla mnie sprawa jasna: Wawel to nie miejsce dla prezydentów, chyba że dokonają rzeczy wielki, ponad przeciętnych...A takich nie ma i przypuszczam, że w najbliższej przyszłości nie będzie..