Pogłoski na temat tego, jakoby muzycy Guns N’ Roses pracowali po reunionie nad nowym albumem, stają się coraz głośniejsze. Ktoś z otoczenia zespołu zdradził „Music Feed”, że obecny skład – a więc Axl Rose, Slash, Duff McKagan, gitarzysta Richard Fortus, pałkarz Frank Ferrer, a także klawiszowcy Melissa Reese oraz Dizzy Reed – tworzy podczas trasy nowy materiał i zamierza wydać nowy album jeszcze w tym roku.
Co więcej, pomimo że część gigantycznego przedsięwzięcia, jakim jest Not In This Lifetime Tour, jest już zamkniętym rozdziałem, to oryginalni członkowie częściowo zjednoczonego zespołu nie raz dawali do zrozumienia, że ich wspólna przygoda bynajmniej nie dobiega końca.
Po australijskich koncertach muzycy zapowiedzieli fanom, że „powrócą”, aby znów koncertować w ich kraju, a Slash dorzucił tajemniczo, że można też spodziewać się „czegoś więcej”. (
https://twitter.com/Slash/status/848458727590051841)
Niedawno gitarzysta został przyłapany w studiu (
kliknij tutaj), gdzie pracował nad tajemniczym nowym materiałem. Na razie nie wiadomo co prawda, co to dokładnie za materiał, ale krążą pogłoski, że jest on związany z GNR. Tym bardziej, że Myles Kennedy jest obecnie w trasie z Alter Bridge i nie wydaje się, żeby współpraca Slasha z Konspiratorami miała w najbliższym czasie przynieść owoce.
Z drugiej strony, Gunsi nie mają w najbliższym czasie żadnych koncertów, a ta przerwa zbiega się z wizytą Slasha w studiu. Niedawno gitarzysta był widziany w Twiins Studio na Florydzie, w towarzystwie producenta Juana C. Llanesa.
Była managerka Guns N’ Roses, Vicky Hamilton, autorka książki „Appetite For Dysfunction: A Cautionary Tale”, zdradziła w rozmowie z „Music Feeds”, że ukazanie się nowego albumu uważa za „prawdopodobne”, chociaż niczego „nie wie na pewno”.
W czerwcu zeszłego roku Axl powiedział w wywiadzie, że pracuje nad nowym materiałem Gunsów.
„Pracujemy nad nowym materiałem”, zdradził. „Mam tego sporo. Część pokazałem Slashowi i Duffowi, i spodobało im się”.
Andrew Ong, odpowiadający za australijski fanpage GNR, GUNS OVER OZ, przyznaje, że dotarły do niego pogłoski na temat tego, jakoby Gunsi przygotowywali podczas trasy nowe utwory.
„Z tego, co zrozumieliśmy, członkowie zespołu wymieniali się pomysłami już podczas zeszłorocznej części trasy”, twierdzi.
„Jest oczywiste, że zespół zamierza wydać nowy album po zakończeniu trasy, choć wiele będzie zależało od tego, co Angus Young planuje zrobić z AC/DC”. (Mówi się, że Axl pracuje z Youngiem nad nowym albumem.)
„Wierzymy, że nowy album GNR powstanie. Pytanie tylko: kiedy”, mówi Ong.
„Sądzę, że więcej szczegółów poznamy w połowie roku. Wtedy też dowiemy się czegoś więcej na temat tego, jak obchodzona będzie trzydziesta rocznica ukazania się
Appetite For Destruction”.
Czyżby nostalgiczny Not In This Lifetime Tour miał oznaczać rozpoczęcie zupełnie nowego rozdziału? Odpowiedź na to pytanie poznamy niebawem – jeszcze tylko trochę cierpliwości.
ŹródłoPodesłał:
@gloomy