Autor Wątek: Duff opowiada o występie z Gunsami i spotkaniu z Axlem  (Przeczytany 9894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2221
    • As Koncertowy
Duff opowiada o występie z Gunsami i spotkaniu z Axlem
« dnia: Października 21, 2010, 11:48:03 pm »
0
Były basista Guns N’ Roses Duff Mc Kagan udzielił ciekawego wywiadu stacji KISW 99,9 FM z Seattle. W porannym programie „The BJ Shea Morning Experience” opowiedział między innymi o kulisach niespodziewanego występu na jednej scenie londyńskiej O2 Arena z zespołem Guns N’ Roses.

Oddajmy głos Duffowi:
„Czasami rzeczy dzieją się w najmniej spodziewanym momencie. Dla mnie to było prywatne przeżycie mimo tego, że jesteśmy osobami publicznymi i wystąpiliśmy przed 14 tysiącami ludzi.”

Duff opowiada, że po tym występie skrzynka e-mailowa przeżywała prawdziwe oblężenie i każdy chciał od niego wypowiedzi lub oświadczenia dotyczącego tego wydarzenia.

„To było wspaniałe” – opowiada dalej Duff. Mc Kagan przybył do Londynu w zeszły czwartek w celach biznesowych niezwiązanych z muzyką. „Przyszedł do mnie kierownik hotelu i spytał czy gram dzisiaj koncert. Ja na to, że nie – jestem w celach biznesowych. A on – Hej tu w pokoju obok jest Axl Rose.” Duff opowiada, że nie miał pojęcia, że Gunsi grają w Londynie w tych dniach i udał się na spotkania z poważnymi postaciami, związanymi m.in. z nowojorską giełdą. Po powrocie do hotelu rozdzwonił się telefon w pokoju, od różnych menedżerów. „A potem po prostu to się stało, spotkaliśmy się z Axlem i on mnie uściskał”. Potem Duff udał się wraz z zespołem na koncert do hali, a następnego dnia zjedli dobrą kolację.

O Axlu: „Brakowało mi go. Naprawdę. I nie mogło to się stać w bardziej dziwny sposób niż to jak się spotkaliśmy”.

O koncercie: „Stałem z boku i patrzyłem co się dzieje. W pewnym momencie ktoś przyniósł gitarę basową. Ja nie grałem „You Could Be Mine” od 1993 roku. Oczywiście graliśmy z Velvetami „Paradise City”, „It’s So Easy” czy „Mr Brownstone” ale „You Could Be Mine” nie grałem od bardzo dawna ale uznałem – OK pamiętam jak to leciało. Tam jest jedno przejście, zapomniałem o nim. W pewnym momencie jeden z gitarzystów (Bumblefoot) spojrzał na mnie patrząc skąd dobiega kolejny akord. To było zabawne. Świetnie się bawiłem.”.

Duff opowiada, że znał wcześniej kilku chłopaków – Bumblefoota, Tommy’ego i Franka. „I oczywiście Dizzy’ego. Oni są świetnymi muzykami, świetnymi ludźmi, to wielki zespół – nie mam zamiaru umniejszać tego co robią”.

Oczywiście od razu padły pytania o reunion. „Nie mam nic do powiedzenia. To nie było zaplanowane.” Duff przyznaje, że fajnie było jednorazowo coś takiego zrobić. Po tym koncercie w Londynie był we wtorek na koncercie Ronnie’go Wooda i każdy klepał go po plecach mówiąc, że świetnie wygląda. Po występie z Gunsami musiał się wręcz ukrywać, bo dzięki ludziom z wdzięczności mógł liczyć na darmowe obiady i inne usługi.

O przeszłości: „Jestem dorosły, biorę odpowiedzialność za swoje działania i w tych dniach nie mam się czego wstydzić tego co zrobiłem. (…) Mam szczęście, że jestem tu gdzie jestem i nie zapominam o tym każdego dnia”.

Przypomnijmy, że w ubiegłym roku Duff udzielił wywiadu magazynowi Rolling Stone, w którym stwierdził, że nie wyklucza ponownej współpracy z Axlem: „Nie mam zamiaru być jednym z tych facetów, którzy mówią „Pieprzyć to, to nigdy nie nastąpi”. Następnie dodał „Kocham Axla. Nikt nam nie odbierze tego co wspólnie przeżyliśmy”.

Cały wywiad do odsłuchania znajduje się tutaj.

Poniżej dla przypomnienia filmik z wykonania "You Could Be Mine" w Londynie:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=vAoc87z9d4A" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=vAoc87z9d4A</a>
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2010, 11:58:46 pm wysłana przez krelke »

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
Odp: Duff opowiada o występie z Gunsami i spotkaniu z Axlem
« Odpowiedź #1 dnia: Października 22, 2010, 12:21:23 am »
0
W porządku facet,ma klasę :).

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
« Odpowiedź #2 dnia: Października 22, 2010, 01:27:02 am »
0
dziękuję że przetłumaczyliście na polski. irytuje mnie to że czasam wywiady zamieszczone na gunsnroses.com.PL są w języku angielskim, bardzo często jest to american english ze slangiem i mi a pewnie i dużo więcej osobom nie idzie łatwo zrozumienie o co chodziło
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline dorota40

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +6
« Odpowiedź #3 dnia: Października 22, 2010, 03:36:30 am »
0
dziekuję...nie jestem orłem w angielskim/ładnie przetłumaczone i wywiad sam w sobie interesujący na tą chwilę :)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #4 dnia: Października 22, 2010, 07:18:18 am »
0
Duff to świetny facet. Widać, że można gościnnie sobie wystąpić z zespołem, bawiąc się przy tym świetnie, a przy tym doceniając zarówno przeszłość, jak i to jak zespół funkcjonuje obecnie. Brawo!!

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #5 dnia: Października 22, 2010, 07:20:16 am »
0
Aż się człowiekowi humor poprawia na początku dnia.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline marian_brando

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +13
« Odpowiedź #6 dnia: Października 22, 2010, 08:17:54 am »
0
czekałem od kilku dni aż Duff coś powie na ten temat. W sumie bardzo mądra wypowiedź z szacunkiem dla Axla, zespołu i wspólnej przeszłości. A mnie ciekawi to czy chłopaki popili sobie jak za dawnych lat :D

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #7 dnia: Października 22, 2010, 08:51:41 am »
0
No kurna co za facet...ehh...klasa, klasa, klasa...
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Slashowa

• Paradise City
  • ` yeah, I'm sick of you .
  • Respect: +67
« Odpowiedź #8 dnia: Października 22, 2010, 08:56:19 am »
0
Dokładnie, zgadzam się z owsikiem .

Boże, co to za facet. on po prostu ma klasę, klasę samą w sobie .. ten człowiek jest niesamowity .. kurna, nie ogarniam go, naprawdę, aż humor z rana się poprawia , diametralnie :)
and though as long as this road seems
I know it's called the street of dreams .

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #9 dnia: Października 22, 2010, 09:01:08 am »
0
Jak przeczytałem o tym, że spotkali się i Axl go uściskał to aż mi się łeka w oku zakręciła :)

Chciałbym, żeby te gościnne występy Duffa były częściej, bo naprawę uwielbiam tego gościa i niesamowitym przeżyciem był dla mnie fakt, że wystąpił w Londynie z Gunsami :) Pięknie.
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #10 dnia: Października 22, 2010, 09:14:21 am »
0
Bede... tym razem chodza słuchy, że niedługo w Londynie wystapi goscinie z Manic Street Preachers ;)

Offline Slashowa

• Paradise City
« Odpowiedź #11 dnia: Października 22, 2010, 09:29:03 am »
0
Nie dziwię się, że jest zapraszany na występy ,  w końcu nie dość, że człowiek z klasą, to jeszcze świetny basista ;)

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #12 dnia: Października 22, 2010, 09:42:45 am »
0
Tak jest, niech Duff sie z Axl'em dogaduje, lagodzi jego stosunek do Slash'a a potem chocby maly reunion nawet tylko dla kasy i jest zajebiscie:)

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #13 dnia: Października 22, 2010, 09:53:32 am »
0
Nie no dla kasy nie, to by było straszne, gdyby to dla kasy zrobili. A wracając do tematu, to Duff jest wielki i możliwe, ze mógłby wpłynąć kojąco na Rudego, ale myślę, ze nie będzie tego robił, gdy tylko się nadarzyła okazja.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Slashowa

• Paradise City
« Odpowiedź #14 dnia: Października 22, 2010, 10:01:37 am »
0
dokładnie, polać owsikowi .;dd nie no, ostatnio się z Tobą, owsiku, zbyt często zgadzam. p to podejrzane. ;p

a tak serio to rzeczywiście, Duff gdyby chciał mógłby urobić Rudego .;d ale chyba nie widzi w tym sensu , bo wie, że ciężko by bylo go nastawić pozytywnie do Slasha ..

Duff: "Plotki o reunionie to bzdura"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 17749
Ostatnia wiadomość Stycznia 18, 2024, 10:22:36 pm
wysłana przez mafioso