Autor Wątek: Duff o nowej muzyce GNR i… potrzebie odpoczynku  (Przeczytany 126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3596
Duff o nowej muzyce GNR i… potrzebie odpoczynku
« dnia: Października 31, 2024, 11:33:42 am »
+1

29 października Duff McKagan gościł w „Trunk Nation With Eddie Trunk”, emitowanym przez SiriusXM. Basista Gunn N’ Roses zapewnił przy tej okazji, że on i jego koledzy z zespołu pracują nad nowym materiałem.

„Bez wątpienia chcemy i planujemy wydać nową muzykę”, powiedział. „To pewne”.

Dlaczego od listopada 2023 roku, czyli odkąd dobiegła końca północnoamerykańska trasa, Gunsi nie koncertują?

„Można wyruszyć w trasę, a potem mieć wzloty i zaliczać upadki", twierdzi Duff. "Nam nigdy się to nie zdarza. Dla nas każdy koncert jest wyjątkowy. Wydłużanie trasy, kiedy już i tak długo się koncertowało, może zniszczyć zespół. Widywałem już takie rzeczy. Nie można przesadzać. W pewnym momencie wszyscy zaczynają kłócić się ze sobą, z ekipą i tak dalej. Dlatego zakończyliśmy w szczytowym momencie, to znaczy w Meksyku, gdzie zagraliśmy potężny koncert. Trochę wcześniej dwa razy wystąpiliśmy w Hollywood Bowl. To było coś wyjątkowego. Koncert otworzyli The Black Keys – fantastyczne, nietuzinkowe widowisko. Wtedy powiedzieliśmy sobie: To się nie może skończyć; trzeba jak najszybciej do tego wrócić. Jednak wiedziałem, że potrzebuję odpoczynku. Moje ciało musiało odetchnąć. Trasa to wiele godzin spędzonych na scenie i w podróży. A ja muszę słuchać mojego ciała. Nie mam wyboru. Dlatego odpoczynek jest konieczny. Myślę, że to dotyczy nas wszystkich. Slash potrafi ruszyć w trasę po raptem czterech tygodniach. Mogę mu tylko powiedzieć: Świetnie, życzę powodzenia. Ale ja lecę na Hawaje, bracie”.   

Źródło

"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Duff o nowej muzyce GNR i… potrzebie odpoczynku
« Odpowiedź #1 dnia: Października 31, 2024, 04:37:01 pm »
+1
Ważne, żeby wiedzieć, kiedy trzeba coś przerwać i lepiej zrobić to będąc na szczycie. 2025 podobno ma/miał być rokiem Gunsów, co to oznacza, czy tak faktycznie będzie? Zobaczymy.
Póki co głośniej o planach nagraniowych Konspiratorów, a 60 kawałków solowych Duffa, o których wspomniał niedawno basista też nie wzięło się znikąd przecież.
Dziwi mnie tylko to, że zarówno Duff, jak i Slash nie kombinują w temacie tego, czy wydadzą płytę, czy single, po prostu wydają to, co wydają, a w świecie Gunsów bywa jak bywa.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Dizzy: Mam szczęście, że gram w GNR [dizzy]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1675
Ostatnia wiadomość Listopada 29, 2019, 01:21:33 pm
wysłana przez sunsetstrip