Skid Row to jeden z najlepszych zespołów tamtych czasów. Z Bachem byli niesamowici, cała masa innych zespołów się na nich wzorowała i wcale się nie dziwię, bo ich brzmienie + głos Sebastiana tworzyły wręcz idealną całość. 'Skid Row' i 'Slave to the grind' wielbię tak samo jak 'Appetite for Destruction', utwór Forever, o którym już ktoś wspomniał, też jest rewelacyjny. Zdecydowanie jeden z moich ulubionych zespołów, który współtworzy soundtrack mojego życia
A po odejściu Sebastiana..
Z tego co gdzieś wyczytałam, wyrzucili go za 'gwiazdorskie zachowanie i wszczynanie konfliktów'. Wydaje się prawdopodobne, ale ciężko to zweryfikować, bo nigdzie nic na ten temat nie ma. Z drugiej strony jednak, Bach kiedyś napisał chyba na twitterze, że 4 na 5 członków Skid Row chce go z powrotem w zespole i że on sam jest wśród tych czterech..
Sądzicie, że tym piątym jest Rachel?
W każdym razie 'nowego' Skid Row jakoś nie mogę słuchać, próbowałam się przekonać - bez skutku. Oczywiście nie zmniejszyło się moje uwielbienie do gitary Scotta i basu Rachela, ale nikt tak do tego nie pasuje jak Bach i niestety dla mnie nie da się go zastąpić.
Poszłam więc bardziej za Sebastianem i jego solową karierą i tu się nie zawiodłam, zwłaszcza na 'Kicking&Screaming'
Uwielbiam tą moc w jego muzyce oraz teksty, które moim zdaniem zawsze były świetne, nawet za czasów jego młodości.
Jeśli chodzi o teksty: są dwie wersje co do powstania 18 & Life. Jedna, że Snake przeczytał gdzieś o młodym chłopaku, który zastrzelił swojego kolegę, co by się zgadzało z teledyskiem, a druga - że Bacha zainspirowała sprawa Vince'a z Motley, który w wypadku samochodowym zabił perkusistę Hanoi Rocks.
Są na ten temat jakieś potwierdzone informacje, czy to wszystko to jedynie przypuszczenia?filmik Gunsów i Skid z backstage'u, piękne czasy