Wiadomość, którą otrzymałem od administratora forum Queen.pl :
Info przekazane przez organizatorów koncertu Queen + Paul Rodgers w Gdańsku, jaki miał się odbyć 20 września:
Witam serdecznie,
Niechętnie piszę tego maila, ale niestety, jako organizator, jesteśmy zmuszeni do zaprzestania dalszych rozmów i współpracy związanej z organizacją i przygotowaniami do tak świetnego koncertu, jakim miał być występ Queen + Paul Rodgersa, gwiazdy tegorocznej Przestrzeni Wolności. Związane jest to z faktem, iż sponsor, z którym prowadziliśmy już od października 2007 r. rozmowy, a w grudniu otrzymaliśmy akceptację przygotowywanego projektu, na podstawie którego zaprosiliśmy zespół Queen + Paul Rodgers do Polski, ku naszemu zaskoczeniu, WYCOFAŁ się z projektu, z podpisania z nami umowy.
W związku z tym chciałam serdecznie podziękować za dotychczasową pracę włożoną w przygotowania do koncertu Queen, za zaangażowanie i serce włożone w ten projekt, za czas nam poświęcony i za rozmowy, czy też telefoniczne, czy mailowe. Jest nam bardzo przykro, że cała ta praca pójdzie na marne. Jednocześnie mam nadzieję na dalszą dobrą współpracę przy kolejnych projektach realizowanych przez Fundację Gdańską.
Z wyrazami smutku
Agnieszka Lewińska
Fundacja Gdańska
Queen.pl :
Koncert w Gdańsku zniknął z listy koncertów tegorocznej trasy koncertowej. Spowodowane jest to m.in. problemami ze znalezieniem sponsora. W związku z tym nie ma pewności czy koncert odbędzie się w Gdańsku. Możliwe, że koncert zostanie przeniesiony np. do katowickiego Spodka. Ostateczne informacje mają pojawić się w ciągu kilku najbliższych dni.
Mimo całego tego zamieszania prawdopodobieństwo, że koncert odbędzie się w Polsce, jest cały czas bardzo duże.
Przedstawiciel PFQ jest w ciągłym kontakcie z organizatorami i powinniśmy mieć najświeższe informacje, które będziemy przekazywać, jak tylko się pojawią.