Autor Wątek: IRON MAIDEN  (Przeczytany 88576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
Odp: IRON MAIDEN
« Odpowiedź #195 dnia: Listopada 11, 2011, 06:50:24 pm »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=O9f1bBeYpqA" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=O9f1bBeYpqA</a>

4:55 - ciekawe co planują na Święta. Mam nadzieję, że będzie DVD z ostatniej trasy. Wtedy bym wiedział, jaki prezent sobie kupię pod choinkę :)

Offline Viper

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #196 dnia: Listopada 15, 2011, 11:33:49 am »
0
Niestety na razie nie wiadomo co wyjdzie z DVD z Final Frontier World Tour (wiadomo tylko że ma być ale na pewno nie w tym roku więc niestety Gnatek będziemy musieli obejść się smakiem) - jeśli chodzi o 2012 rok to ma ukazać się 3 część dokumentalnego cyklu + zremasterowany koncert Maiden England (jeden z lepszych koncertów jakie w życiu widziałem). Mnie natomiast bardziej od DVD interesują zapowiedzi koncertowe a z tego co wiem na razie tylko coś w Japonii się szykuje  :'(

Mam ochote na chińskie :P

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #197 dnia: Listopada 28, 2011, 11:49:53 am »
0

Offline gaudencja666

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 10, 2012, 04:37:38 pm »
0

Uwielbiam!
 Ironami zarazili mnie brat i siostra, którzy ich słuchali. Pamiętam, że na początku którejś z domówek usłyszałam "Out of the Shadows" i zaczęło się katowanie. Potem "Rainmaker" i przesłuchiwanie całej dyskografii. W sumie to od paru latek ich słucham, ba! udało mi się nawet zarazić tym świetnym zespołem paru moich znajomych :)
Osobiście wolę jak śpiewa Bruce. No i oczywiście pluję sobie w brodę, że nie dałam rady być na ich koncercie w Polce. Mam nadzieję, że jeszcze się pojawią i uda mi się przybyć.
"Pie*dol ten świat, bo to on jest właśnie piekłem..."

"Władza jest zawsze gwałtem na ludziach."

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 23, 2012, 06:37:20 pm »
0
26 marca pojawi się w sprzedaży CD oraz DVD z ostatniej trasy. Poniżej trailer. Moim zdaniem, średni...

<a href="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=HVimi8oElBU" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp;v=HVimi8oElBU</a>

Offline mario78

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +5
    • http://
« Odpowiedź #200 dnia: Stycznia 24, 2012, 09:33:27 pm »
0
....jak ostatni LP.

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Better
  • Respect: +1050
« Odpowiedź #201 dnia: Lutego 17, 2012, 03:05:34 pm »
0
Czy ktoś może pomóc i napisać, czy jest jakaś dobra biografia Maidenów, którą warto przeczytać?

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #202 dnia: Lutego 17, 2012, 04:02:38 pm »
0
Nie ma dobrej biografii :) . Czytałem 'Run to the Hills', ale książka jest przeraźliwie nudna. Zbyt obszerne rozdziały poświęcone takim osobom jak Rod Smallwood czy Martin Birch (powiedzmy sobie szczerze - kogo oni obchodzą?). Poza tym książka jest podzielona bardzo nierówno - pierwsze 200 stron to początki zespołu do momentu dołączenia Dickinsona, kolejne 200 to okres już z Dickinsonem (do płyty 'Dance of Death'). Nie dowiesz się stamtąd nic poza suchymi informacjami i wypowiedziami muzyków typu 'w tym i tym roku nagraliśmy płytę, potem ruszyliśmy w trasę, było to ekscytujące doświadczenie, publiczność była wspaniała, ale pod koniec trasy byliśmy już zmęczeni'. Koniec książki jest natomiast bardzo wkur***jący ponieważ wszyscy upierają się, że 'Dance of Death to wspaniały album, a kto tak nie uważa po prostu się nie zna, jest głupim ch*jem i niech nas pocałuje w dupę'. Mało optymistyczne zakończenie.

Wiem że jest jeszcze na naszym rynku 'Historia Żelaznej Dziewicy' ale z tego co czytałem na forum IM, jest gorsza niż ta opisywana przeze mnie. Autor pomija kilka bardzo istotnych szczegółów, podobno bardziej niż biografia jest to laurka poświęcona Maidenom ;) .

Mi bardzo podobał się tematyczny numer Teraz Rocka (z serii 'Po całości') poświęcony IM, poszukaj na allegro i też dowiesz się całkiem sporo :)

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Better
« Odpowiedź #203 dnia: Lutego 17, 2012, 04:37:51 pm »
0
Dziękuję Ci bardzo ;) Przemyślę zatem czy nabyć "Run to the hills", a o tym "Po całości" właśnie myślałem, żeby zamówić.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
« Odpowiedź #204 dnia: Lutego 17, 2012, 06:05:43 pm »
0
Gdyby co to chyba na stronie Teraz Rock'a są dostępne po 9 zł archiwalne numery.

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #205 dnia: Lutego 18, 2012, 06:27:55 pm »
0
Chciałem o tym napisać wczoraj, ale informacja mi umknęła. W czerwcu Maideni ruszają w trasę po Ameryce Północnej (grają do sierpnia, tour po reszcie świata w przyszłym roku). Mają to być koncerty w stylu retro nawiązująca do tego wydawnictwa http://en.wikipedia.org/wiki/Maiden_England . Jako że Seventh Son of a Seventh Son to moja ulubiona płyta, setlista jak najbardziej mi odpowiada. Będę bardzo rozczarowany jeśli za rok do nas nie zawitają ;)

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Better
« Odpowiedź #206 dnia: Lutego 18, 2012, 09:22:20 pm »
0
Muszą! :) Cały czas sobie pluję w brodę, że nie mogłem być rok temu na Sonisphere.

Offline William_Bailey

• Atittude
  • Respect: +37
« Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 30, 2012, 01:22:07 pm »
0
Z tematów około maidenowych.
23-24 maja 2012 Forum IAB Multikino, Złote Tarasy z gościnnym udziałem Bruce'a Dickinsona jako prelegenta.

http://www.forumiab.pl/

Offline Wojtek

• Atittude
  • Respect: +42
KULT    [size=3.75pt]No Rose - No Fun (84 ofkorse)
ADAM FUDALI na Prezydenta RP!!!!

WindOfChange

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Maja 30, 2012, 03:00:58 pm »
0
dziwi mnie tylko, że ani słowem nie jest wspomniane w tym artykule o Led Zeppelin :P
ale Maidenom pierwsze miejsce się należało, The Number of the Beast jest genialne :)

Bastion duch Iron Maiden z Mazur

Zaczęty przez Painkiller

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2461
Ostatnia wiadomość Lutego 10, 2008, 04:52:41 pm
wysłana przez Viper