Po rocznym urlopie dla podratowania zdrowia członkowie grupy Aerosmith są gotowi do kontynuowania pracy nad nowym albumem.
Perkusista Joey Kramer przyznaje, że w najbliższym czasie wejdzie z kolegami do studia, aby powrócić do przerwanej przed rokiem pracy nad nowym krążkiem.
- Dzisiaj po raz pierwszy spotkałem się z Tomem (basistą Tomem Hamiltonem). Graliśmy przez dwie godziny i czujemy się rewelacyjnie! Nie możemy się już doczekać, kiedy znowu wejdziemy do studia i wrócimy na trasę, żeby robić to, co potrafimy najlepiej - napisał muzyk na stronie zespołu.
źródło: Onet
reakcja:
Grupa Aerosmith zawiesiła prace nad nowym albumem, aby rozpocząć przygotowania do wspólnej wakacyjnej trasy koncertowej z zespołem ZZ Top.
Muzycy, którzy w ubiegłym roku musieli odwołać zaplanowane sesje nagraniowe z powodu problemów zdrowotnych, mają nadzieję, że powrócą do studia natychmiast po zakończeniu trasy.
- Uświadomiliśmy sobie, że nie ma możliwości, abyśmy nagrali płytę przed letnią trasą - tłumaczy gitarzysta Joe Perry.
Zaplanowana na 40 koncertów trasa obu zespołów po Ameryce Północnej rozpocznie się w czerwcu, zaś muzycy rozważają jeszcze występy w Ameryce Południowej oraz Europie. (Onet)
I tym sposobem moje marzenia co do płyty legły w gruzach
By przynajmniej do Polski przyjechali