Autor Wątek: Życiowy temat: Zaufanie  (Przeczytany 15117 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
Odp: Życiowy temat: Zaufanie
« Odpowiedź #15 dnia: Października 30, 2007, 07:41:22 pm »
0
Dobry temat...

Kiedyś ufałem wielu ludziom.. lecz teraz niektórzy zaczynają to wykorzystywać...

I teraz niestety niewielu ludziom umiem zaufać.. przez co straciłem kilku znajomych, a niektórzy znajomi uważają, że jestem dziwny...
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Panna Nikt

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Sekretarka Admina
  • Respect: +52
« Odpowiedź #16 dnia: Października 30, 2007, 07:57:09 pm »
0
Ufam i to niestety za dużo i za często, i to zbyt wielu ludziom.  Przyjaciołom? Oczywiście, a zwłaszcza mojej przyjaciółce Gaji, bo nigdy mnie nie zawiodła. Mojej mamie, też ufam, bo jest mi cholernie bliska. Ale już nie do końca ufam ojcu, bo zbyt często się nam nim zawodziłam.  Genralnie za szybko ufam i potem płacę za to wysoką cenę...

The nicest girls in rock n' roll world

"And you want three wishes:
One to fly the heavens
One to swim like fishes
And then one you're saving for a rainy day
If your lover ever takes her love away"

Offline ville

• Atittude
  • Respect: +2
« Odpowiedź #17 dnia: Października 30, 2007, 08:13:36 pm »
0
Staram się ufać, ale jestem ostrożna. W przeszłości zawiodłam się na paru bliskich mi osobach, od tego czasu jestem bardziej czujna. Generalnie mogę powiedzieć, że ufam, ale nie na sto procent, jestem trochę podejrzliwa.
Niestety w praktyce nie ma osoby, której mogłabym zaufać w pełni, teoretycznie takie przypadki są. Dziwne to trochę i pomieszane, ale jeszcze te wydarzenia z przeszłości (choć niektóre z nich były błahe) cały czas przypominają o sobie i mówią do mnie "bądź ostrożna".

Offline Shivel

• Atittude
  • Respect: +11
« Odpowiedź #18 dnia: Października 30, 2007, 08:33:21 pm »
0
Przyjaciołom ufam, znajomym już niekoniecznie, natomiast z ludźmi, których dopiero poznaję jest różnie: czasami spotykam człowieka pierwszy raz w życiu i po kilku minutach rozmowy mam wrażenie, że znamy się od lat i rozumiemy doskonale :) W takim przypadku jestem w stanie mu zaufać.

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #19 dnia: Października 30, 2007, 08:37:24 pm »
0
hmmm tutaj to różnie bywa... ufna bywałam a teraz rzadko kiedy jestem albo sprawiam takie wrażenie :D
przyjaciołom hmmm... tym paniom akurat tak :p
ogólnie tyle razy już "przejachałam" się na ludziach poprzez moje zaufanie, że teraz to już mam to wszystko gdzieś i praktycznie w ogóle nie ufam :p
a jak zaufam facetowi to i tak nie wierzy xD

Offline yae

• Reckless Life
  • **
  • flower power
  • Respect: 0
    • yae.fotolog.pl
« Odpowiedź #20 dnia: Października 30, 2007, 11:07:07 pm »
0
kiedyś się było ufnym, nawet za bardzo, można powiedzieć naiwnym. a teraz się wszystko zmieniło ( zwłaszcza po ostatniej szkole życia ;) ) także mało komu ufam. kiedyś mówiłam wszystko bez oporów, a teraz uważam to za zbędne. im mniej ktoś o mnie wie, tym lepiej dla niego (i dla mnie).

a sprzedającym na allegro ufam : )

Offline Viper

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #21 dnia: Października 30, 2007, 11:44:45 pm »
0
Ja sie staram ufać w miare możliwości... przynajmniej na jakiś czas

Mam ochote na chińskie :P

Offline Karol

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: Października 31, 2007, 02:22:42 pm »
0
Ja tam ogólnie ufam ludziom, tzn. oszukuję siebie, że to dobre podejście, a nie jakieś dziecinne złudzenie. Po prostu inaczej nie potrafię, więc raczej to wada. Wydaje mi się, że każdy z jakiegoś powodu cierpi na tym świecie. Wszyscy są skazani na śmiertelność, więc nie widzę sensu w tym, żeby sobie jeszcze dokopywać, będąc w takiej sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Października 31, 2007, 10:21:02 pm wysłana przez Karol »
"Koty wyczuwają, że nie lubisz śladów ich łap na maśle, ale będą wchodziły na nie za każdym razem, kiedy nikt nie patrzy."
Kathy Young

Offline bizkit

• Atittude
  • nikt/big toy
« Odpowiedź #23 dnia: Października 31, 2007, 09:59:03 pm »
0
Ufam, bo nie widzę innego wyjścia. Chore podejście, no ale cóż. Ja MUSZĘ powiedzieć co myslę, co czuję, taka "otwarta księga" - nie umiem tego zwalczyć w sobie. Mówię to wszystko ludziom, licząc na ich "poczucie przyzwoitości" (niestety częęęęęsto sie zawodzę) - "skoro jestem szczery, no to jak to można wykorzystać, jak mozna tego nie odwzajemnić?" Głupie, naiwne to, no ale tak mam... Można.

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 04, 2007, 07:58:02 pm »
0
A ja sobie kiedyś obiecałam,ze nigdy więcej i mam nadzieję,że  uda mi się przy tym wytrwać.

Offline bizkit

• Atittude
  • nikt/big toy
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 28, 2007, 08:39:46 pm »
0
Ufam, bo nie widzę innego wyjścia. Chore podejście, no ale cóż. Ja MUSZĘ powiedzieć co myslę, co czuję, taka "otwarta księga" - nie umiem tego zwalczyć w sobie. Mówię to wszystko ludziom, licząc na ich "poczucie przyzwoitości" (niestety częęęęęsto sie zawodzę) - "skoro jestem szczery, no to jak to można wykorzystać, jak mozna tego nie odwzajemnić?" Głupie, naiwne to, no ale tak mam... Można.
Kretyn.

Ni *****! Nigdy więcej.

Offline Queen of roses

• Atittude
  • Queen of odpierdolcie sie ode mnie
  • Respect: +2
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 28, 2007, 08:47:15 pm »
0
chcialam, ale nie umiem. wciaz ufam od nowa.
When I come home late at night
Don't ask me where I've been
Just count your stars I'm home again
Yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see I ain't got time to reminisce ol

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
  • Respect: +5
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 28, 2007, 09:47:32 pm »
0
Mnie życie wymierzyło zajebiście bolesny policzek za to, że nie posłuchałam jedynej rzeczy, do której powinnam mieć bezgraniczne zaufanie - własnej intuicji. Ja sama siebie zawiodłam niejeden raz, ale moja kobieca intuicja jeszcze nigdy mnie nie zdradziła, a ja kilka miesięcy temu kazałam jej się zamknąć... Ale tym razem wyciągnę z tego nauczkę - już nigdy tak się przed nikim nie odsłonię.  Dopiero teraz wiem, ile prawdy jest w tym, że "nikt nie jest w stanie zranić nas tak mocno, jak ktoś, kogo uważaliśmy za prawdziwego przyjaciela" - nikt nie wie tyle o nas i o tym, co nas boli najbardziej i nikt nie jest w stanie tak perfidnie tego wykorzystać. Idiotka.
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 24, 2008, 09:52:14 pm »
0
Ja jutro bede musiala  chyba to zrobic,choc nie jestem pewna na 100% ,czy robie dobrze...Wprawdzie znamy sie od dziecka,ale...Z jednej strony mam watpilwosci a z drugiej jestem do tego zmuszona.

Czasamo dobrze sie komus wypłakac  ;)

basistka

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 24, 2008, 10:51:52 pm »
0
Dobry temat...

Kiedyś ufałem wielu ludziom.. lecz teraz niektórzy zaczynają to wykorzystywać...

I teraz niestety niewielu ludziom umiem zaufać.. przez co straciłem kilku znajomych, a niektórzy znajomi uważają, że jestem dziwny...

no wiesz... mi możesz ufać xD wielkopolska trzyma sie razem.. ;)

Życiowy temat 2: Pieniądze

Zaczęty przez REBEL

Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 18759
Ostatnia wiadomość Marca 05, 2013, 10:10:13 am
wysłana przez Duffinka