Cytat: Grzon w Grudnia 20, 2009, 08:49:39 pmCytat: Meximax w Grudnia 15, 2009, 08:32:39 pmRozwiń pojęcie "sfera duchowa". Bo kiedyś, gdy zaczął padać deszcz, ludzie też myśleli nie wiadomo co chodzi mi o jakąs siłę wyższą, absolut, który ingeruje w sprawy ziemskie, duchy, dusze etc.Cytuj"dzielenie się z dziećmi własnymi przekonaniami religijnymi może być uznane za równoznaczne z przymuszaniem" Co do ostatniego wersu:prawda, bo dzieciak nie ma do konca wyksztalconych pogladow, tkwi w fazie zbierania madrosci.
Cytat: Meximax w Grudnia 15, 2009, 08:32:39 pmRozwiń pojęcie "sfera duchowa". Bo kiedyś, gdy zaczął padać deszcz, ludzie też myśleli nie wiadomo co chodzi mi o jakąs siłę wyższą, absolut, który ingeruje w sprawy ziemskie, duchy, dusze etc.Cytuj"dzielenie się z dziećmi własnymi przekonaniami religijnymi może być uznane za równoznaczne z przymuszaniem"
Rozwiń pojęcie "sfera duchowa". Bo kiedyś, gdy zaczął padać deszcz, ludzie też myśleli nie wiadomo co
"dzielenie się z dziećmi własnymi przekonaniami religijnymi może być uznane za równoznaczne z przymuszaniem"
czyli jeśli mu mówię, że homoseksualizm jest dobry, to się nazywa tolerancja i rozszerzenie horyzontów, wolne wychowanie, a jeśli mówię, że się za niego pomodlę, to jest już przymuszanie go do cudzych poglądów?
chodzi mi o jakąs siłę wyższą, absolut, który ingeruje w sprawy ziemskie, duchy, dusze etc.