Tiramisu: Raczej nie czytałem. Czytam wybrane fragmenty, wybieram e w różny sposób. Jest wiele ksiąg Starego TEstamentu których nie znałem i jeszcze nie znam. Nie czytałem wszystkich Psalmów. Poza tym uczę się jakoś interpretować Pismo Święte.
Grzon: zgadzam się.
Fragment książki Glorii Polo "Od złudzenia do prawdy".
"Pan powiedział do mnie smutnym, ale surowym głosem: „Co myślałaś, że ty kim jesteś, aby tak czynić, jak gdybyś była Bogiem, i wydawać osąd o moich konsekrowanych, i przy tym oczerniać ich i im wymyślać? Kontynuował: „Są ludźmi z krwi i ciała. A jeśli chodzi o świętość księdza, to ta wspomagana jest przede wszystkim przez wspólnotę wiernych, przez parafian. Wspólnota wspiera konsekrowanego swoimi modlitwami, szacunkiem. A kiedy ksiądz dopuszcza się grzechu, wtedy nie powinniście tak bardzo wypytywać go o powód i obwiniać, lecz o wiele bardziej szukać winy we wspólnocie, która nie okazała mu szacunku, nie dała wsparcia, nie modliła się za niego lub robiła to w niewystarczającym stopniu.”
Pan pokazał mi wtedy, jak to za każdym razem, gdy krytykowałam księdza i stawiałam go w złym świetle, demony rzucały się i przylegały do mnie. Ponadto widziałam, jak wielkie zło czyniłam, gdy przedstawiałam konsekrowanego jako homoseksualistę – a nowina ta szła lotem błyskawicy przez całą wspólnotę. Nie jesteście w stanie sobie wyobrazić, jakie wielkie i ogromne szkody wyrządziłam.
"
cała książka tu:
http://i.pinger.pl/paux1355/85bd88ae001ad9a0497c529a/gloria-polo.docO kapłanach Jezus wspominał także siostrze Faustynie w "Dzienniczku siostry Faustyny". Czytał ktoś?