Zgadzam się! Chmielewska jest świetna! "Wszystko czerwone" mnie zmiotło
czytałam jeszcze "Krokodyla z kraju Karoliny" i "Ślepe szczęście" - też są super.
"Ojca chrzestnego" odłożyłaś?
ja do tej pory wspominam tę książkę jako jedną z tych od których nie mogłam się oderwać... tak naprawdę to chyba jedyna książka której odłożenie wywierało na mnie straszną presję, nie mogłam jeść bo myślałam o tym, że książka leży w pokoju i czeka... niesamowite uczucie
(wiem, że już o tym pisałam
przepraszam)
W zeszłym tygodniu, pokonując wyrzuty sumienia i nabyty zmysł oszczędzania kupiłam "Grę o tron". Skończę "Przeminęło z wiatrem" (jeszcze mi dwa tomy zostały
) i zabieram się za nią. Już się doczekać nie mogę, ten jej zapach nowej książki i błyszcząca okładka.. ach..
A ostatnio skończyłam "Trylogię husycką" Sapkowskiego, jak ktoś lubi humor tego człowieka (a mam wrażenie że jego humor i styl są wyjątkowe) plus troche fantastyki, troche magii i troche historii to pozycja w sam raz. Choć najbardziej podobała mi sie pierwsza część, w pozostałych dwóch mam wrażenie autor za dużo nagromadził faktów a za mało skupiał się na fabule i historii swoich bohaterów. Ale i tak szacunek dla niego, że chciało mu sie przesiadywać w archiwach
Poza tym wkleję tu link do storny którą w temacie o filmwebie poleciła
duff_wifehttp://lubimyczytac.pl/Ja się od niej oderwać nie mogę
siedzę, oceniam książki i szukam jakichś pozycji dla siebie, zwłaszcza że zbliżają się wakacje i będę mogła wylegiwać się z książką gdzie popadnie