Ja lubię kupować w internecie, księgarniach internetowych czy allegro. W normalnych księgarniach nie kupuję, bo różnica w cenach jest masakryczna, średnio 35%. Trochę przesadzają, praktycznie z wysyłką wychodzi dużo taniej niż w księgarni.
Ja uważam tylko książki papierowe, lubię nowe, pachnące jeszcze farbą. Dbam bardzo o nie i kolekcjonuję. Po przeczytaniu praktycznie książka wygląda jak nowa. Lubię kupować co jakiś czas. Coś co mi się spodoba trafia na półkę, coś co nie jest w moim guście, lub nie bardzo mnie pochłonie, przeznaczam na prezenty dla znajomych albo wystawiam na allegro.
Książki przeważnie wyszykuję w internecie, to co mnie interesuje, czytam opinie i komentarze.
Ogólnie teraz fajne są wydania książek, sam wygląd, trwałość, papier itp. Najgorzej mnie wkurzały dawniejsze czasy, w latach 90tych. Wtedy była masakra. Książka rozlatywała się w rękach podczas czytania obojętnie jakby się człowiek starał, wszystko to było takie badziewie. Te okładki, klejenie itp. A jeszcze wcześniej, papier kiepskiej jakości, szary jak do kibla, który z latami coraz bardziej ciemnieje. Okładki i grafiki jakby dziecko malowało patykiem, błędy, druk jak pisany na maszynie. wszystko było do kitu. Teraz to aż miło popatrzeć.