Autor Wątek: Studia, edukacja, egzaminy i takie tam...  (Przeczytany 222281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
Odp: Studia, edukacja, egzaminy i takie tam...
« Odpowiedź #315 dnia: Stycznia 28, 2007, 07:28:54 am »
0
Tak se myślę, że chyba by mnie to z lekka zmobilizowało :D
A jak z sesją, już macie, czy dopiero będziecie mieli?

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #316 dnia: Stycznia 28, 2007, 10:09:52 am »
0
Ja już mam... Tragiczne jest ta sesja... To co się mówi o tym, że pierwszy rok jest najgorszy to totalna bzdura... Tak stwierdzam to po tej sesji...

Offline Boski_Krzychu

• SG-1
  • Zasłużeni
  • Atittude
  • Al kocholik
  • Respect: +10
    • http://www.gnrnow.prv.pl
« Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 28, 2007, 10:34:24 am »
0
U mnie trwa, ale czekam tylko na ostatni wynik i muszę oddać jeden projekt, który miałem oddać jeszcze w listopadzie :lol:  .. ta sesja w sumie luźna u mnie.. :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2007, 10:35:02 am wysłana przez Boski_Krzychu »

Offline Roxy

• Better
  • ?
« Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 28, 2007, 10:41:47 am »
0
Ja już mam... Tragiczne jest ta sesja... To co się mówi o tym, że pierwszy rok jest najgorszy to totalna bzdura... Tak stwierdzam to po tej sesji...
Jak ja byłam na pierwszym roku, to też starsi koledzy zawsze powtarzali, że I rok najtrudniejszy itp. Oczywiście okazało się to nieprawdą, bo na I roku traktowano nas prawie jak przedszkolaków. Najlepiej nie słuchać tego, co inni mówią. Starsi zawsze lubią straszyć i wszystko wyolbrzymiać, to po pierwsze, a po drugie przecież każdy inaczej podchodzi do poszczególnych egzaminów i ten który dla jednej osoby jest bardzo trudny, dla drugiej może być łatwiutki.
Zyczę powodzenia wszystkim tym, którzy jeszcze mają przed sobą jakieś egzaminy w tej sesji :)  

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 28, 2007, 10:43:38 am »
0
Zyczę powodzenia wszystkim tym, którzy jeszcze mają przed sobą jakieś egzaminy w tej sesji :)
Ja również życzę powodzenia i wierzę, że wszyscy pięknie zaliczycie wszystkie egzaminy.  ;)  

Offline gunska

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 28, 2007, 04:14:20 pm »
0
Ja również życzę powodzenia i wierzę, że wszyscy pięknie zaliczycie wszystkie egzaminy.  ;)
To ja też się przyłączam do życzeń , powodzenia kochani :)
Pamiętaj, że wszystko, co uczynisz w życiu, zostawi jakiś ślad. Dlatego miej świadomość tego, co robisz...

Offline Soviet

• Reckless Life
  • **
  • Prawie jak Taternik :)
  • Respect: 0
« Odpowiedź #321 dnia: Stycznia 31, 2007, 09:20:45 am »
0
Ja wczoraj miałem pierwszy egzamin z "Psychologii Stosunków Międzyludzkich"  ;) Byłoby całkiem miło gdyby nie to, że prof. każdego posadziła według swojego upodobania  :rolleyes: I ja dostałem zaszczytne miejsce w 1-szej ławce, naprzeciwko biurka prof.  :P

Sam egzamin krótka piłka - 18 minut - 6 pytań - 3 zdania na pytanie - 1 zdanie=1pkt  :) Oby na plus  :lol:

Zostały jeszcze 2  examy :( 3.II i 10.II (sobota&sobota) <_<
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2007, 09:24:24 am wysłana przez Soviet »
------------------------------------------------------------------
I'm gonna try for an uptown girl
she's been living in her white bread world
as long as anyone with hot blood can

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #322 dnia: Stycznia 31, 2007, 12:52:03 pm »
0
Ja wczoraj miałem pierwszy egzamin z "Psychologii Stosunków Międzyludzkich" wink1.gif Byłoby całkiem miło gdyby nie to, że prof. każdego posadziła według swojego upodobania rolleyes.gif I ja dostałem zaszczytne miejsce w 1-szej ławce, naprzeciwko biurka prof. tongue.gif
Mnie tak na każdym egzaminie sadzają... Ewentualnie przychodzę akurat na czas i tylko takie miejsce jest :)

U mnie dziś zdały się sieci neuronowe... Zostały jeszcze 2 egzaminy na przyszły tydzień... Oby poszły pozytywnie :)

Offline Wojtek

• Atittude
  • Respect: +42
« Odpowiedź #323 dnia: Stycznia 31, 2007, 01:04:20 pm »
0
No ja jestem po egzaminie z Historii Polski XX wieku, był dość ciężki a wyniki jutro...masakra!!:) a 11 lutego egzamin z Polityki Społecznej.
KULT    [size=3.75pt]No Rose - No Fun (84 ofkorse)
ADAM FUDALI na Prezydenta RP!!!!

Offline Soviet

• Reckless Life
  • **
  • Prawie jak Taternik :)
  • Respect: 0
« Odpowiedź #324 dnia: Stycznia 31, 2007, 01:32:45 pm »
0
Ja wczoraj miałem pierwszy egzamin z "Psychologii Stosunków Międzyludzkich" wink1.gif Byłoby całkiem miło gdyby nie to, że prof. każdego posadziła według swojego upodobania rolleyes.gif I ja dostałem zaszczytne miejsce w 1-szej ławce, naprzeciwko biurka prof. tongue.gif
Mnie tak na każdym egzaminie sadzają... Ewentualnie przychodzę akurat na czas i tylko takie miejsce jest :)
A u mnie było odwrotnie, kto przyszedł ostatni dostał miejsce na samiutkim końcu auli  :P
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2007, 01:33:14 pm wysłana przez Soviet »
------------------------------------------------------------------
I'm gonna try for an uptown girl
she's been living in her white bread world
as long as anyone with hot blood can

Offline ville

• Atittude
  • Respect: +2
« Odpowiedź #325 dnia: Lutego 01, 2007, 02:13:14 pm »
0
Składam wstępną deklarację maturalną na początku marca  :blink:  

Offline Roxy

• Better
  • ?
« Odpowiedź #326 dnia: Lutego 01, 2007, 03:10:22 pm »
0
Składam wstępną deklarację maturalną na początku marca  :blink:
Ale na razie tylko wstępną, więc nic zobowiązującego :]  Z tego co kojarzę, jeszcze w marcu można było zmienić przedmiot, jak ktoś się uparł.

Offline ville

• Atittude
  • Respect: +2
« Odpowiedź #327 dnia: Lutego 01, 2007, 04:42:41 pm »
0
Ale u mnie jest tak, że np. jeśli zadeklarujesz, że zdajesz angielski, to automatycznie odpada ci w 3 klasie drugi język. Po prostu się go nie uczysz. Tak samo, jeśli np. w klasie humanistycznej ktoś zadeklaruje, że zdaje przykładowo historię i geografię, a w 3 klasie chce to zmienić na biologię to jest problem, bo biologii już się nie ma w 3.
Wiem, beznadzieja, ale wtedy zamiast tych lekcji... niepotrzebnych jest zwiększona liczba godzin z przedmiotów, z których pisze się maturę :/

No i ostateczna deklaracja, np. w tym roku była 20 grudnia 2006. I nie można już jej zmienić.
« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2007, 04:43:44 pm wysłana przez ville »

Offline Roxy

• Better
  • ?
« Odpowiedź #328 dnia: Lutego 01, 2007, 05:49:18 pm »
0
Ale u mnie jest tak, że np. jeśli zadeklarujesz, że zdajesz angielski, to automatycznie odpada ci w 3 klasie drugi język. Po prostu się go nie uczysz. Tak samo, jeśli np. w klasie humanistycznej ktoś zadeklaruje, że zdaje przykładowo historię i geografię, a w 3 klasie chce to zmienić na biologię to jest problem, bo biologii już się nie ma w 3.

Ojj  :blink:   zupełnie inaczej niż to było u mnie. W takim razie to jest powazna decyzja. Z jednej strony takie rozwiązanie jest dobre, bo kładzie się większy nacisk na przedmioty, które będziecie zdawać na maturze, ale z drugiej to strasznie wcześnie. Pamietam, że ja do 3 klasy byłam przekonana, że chcę zdawać historie pisemnie, dopiero w 4 zdecydowałam się na biologię.

Offline gunska

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #329 dnia: Lutego 01, 2007, 06:59:09 pm »
0
W sumie Ville masz się fajnie , będziesz mogła skoncentrować się bardziej na tych przedmiotach , które chcesz zdawać . Ja np. mam wszystkie możliwe przedmioty i na serio ciężko znaleźć mi czas aby uczyć się do matury , każdy nauczyciel myśli że jego przedmiot jest najważniejszy i nie bierze pod uwagę że dla nas jest inaczej . Fakt głupio trochę że musisz podjąć tak wcześnie tą decyzje , ale myślę że nawet jakby twoja decyzja się zmieniła zawsze będziesz mogła się od niej odwołać  , wiec nie ma tak źle :)
Pamiętaj, że wszystko, co uczynisz w życiu, zostawi jakiś ślad. Dlatego miej świadomość tego, co robisz...

PRZENIESIONY: Takie pytanie takie

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 2924
Ostatnia wiadomość Grudnia 05, 2010, 07:12:27 pm
wysłana przez krelke