Autor Wątek: Studia, edukacja, egzaminy i takie tam...  (Przeczytany 222116 razy)

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
Odp: Studia, edukacja, egzaminy i takie tam...
« Odpowiedź #1260 dnia: Listopada 17, 2010, 11:52:05 am »
0
To weź ze sobą dwie wersje i spytaj, które przyjmą ;)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2220
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #1261 dnia: Listopada 17, 2010, 11:54:50 am »
0
Napisz dwa tylko w każdym wspomnij, że składasz też to drugie, ponumeruj jakoś i nie powinno być problemu.

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #1262 dnia: Listopada 17, 2010, 12:23:26 pm »
0
Myślałem żeby tak zrobić, teraz mnie w tym tylko utwierdziliście

No a teraz trzymajcie kciuki :)

Offline Cinderella

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
"Nawet w umyśle najmądrzejszego człowieka znajduje się zakątek głupoty" Arystoteles
"To, co jest- jest, a tego, czego nie ma- nie ma" Parmenides

Offline Harley Rose

• Right Next Door To Hell
  • Just a little pinprick
« Odpowiedź #1264 dnia: Grudnia 07, 2010, 12:44:59 pm »
0
Mam do Was prośbę. Pomyślałam, że może pomożecie mi wymyślić jakiś dobry i ciekawy temat na przemówienie. Muszę zrobić coś takiego na polski i skoro temat jest dowolny chciałabym przygotować coś o muzyce. Ale nie mam pomysłu o czym dokładnie. Ogólnie to bardzo lubię takie rzeczy, więc z całością nie będzie problemu, ale wymyślić temat to już trudniej. Jeśli ktos z Was ma jakiś pomysł to byłabym bardzo wdzięczna. :)
No one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
No one speaks
And no one tries
And no one flies around the sun

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #1265 dnia: Grudnia 07, 2010, 01:02:44 pm »
0
To może napisz jaki to ma być rodzaj muzyki, co konkretnie chcesz poruszyć w tym przemówieniu, jakie pobieżne wątki chcesz tam uwzględnić itp. Wtedy będzie nam łatwiej Ci pomóc :)

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #1266 dnia: Grudnia 07, 2010, 05:28:32 pm »
0
Ja miałam temat maturalny - wpływ muzyki na subkultury młodzieżowe a moje preferencje muzyczne - może coś w tym stylu? :) Charakteryzowałam wszystkie subkultury w telegraficznym skrócie a potem w ramach moich preferencji mówiłam o hipisach i Woodstocku głównie - może spróbuj coś takiego? :)

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
« Odpowiedź #1267 dnia: Grudnia 07, 2010, 05:56:20 pm »
0
Harley Rose - zasadnicze pytanie: to ma być PRZEMÓWIENIE czy PREZENTACJA? bo to jest bardzo duża różnica
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline Harley Rose

• Just a little pinprick
« Odpowiedź #1268 dnia: Grudnia 09, 2010, 10:02:07 pm »
0
To ma być przemówienie. Będę mówić i mówić. Zastanowię się nad tymi hippisami. To w sumie niezły pomysł.
No one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
No one speaks
And no one tries
And no one flies around the sun

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
« Odpowiedź #1269 dnia: Grudnia 09, 2010, 10:37:20 pm »
0
przemówienie ma zazwyczaj styl podniosły, wysoki, stosowane jest aby wygłosić postulat, swoje stanowisko w jakiejś sprawie, podziękować za coś itd itp.
to w prezentacji się mówi na jakiś temat, starając się przybliżyc ten temat odbiorcom ;)

chcesz to Ci mogę podesłać moje przemówienie na zakończenie gimnazjum  :P
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #1270 dnia: Maja 09, 2011, 11:05:41 am »
0
Czy ktoś z Was studiuje / studiował zarządzanie? Chciałbym się czegoś więcej na ten temat dowiedzieć, jakie to są studia, jakie przedmioty wsytępują itp, itd.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2220
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #1271 dnia: Maja 09, 2011, 11:49:12 am »
0
Gnatek Ja studiowałem - 2 lata na Wydziale Zarządzania UW - zaocznie, uzupełniające magisterskie. Dostać się nie jest trudno bo tam jest masówka - im więcej studentów tym lepiej bo kasa musi się zgadzać  ;) Ja byłem na specjalizacji Zarządzanie Przedsiębiorstwem ale do wyboru jest kilka innych - m.in. marketing, e-biznes itp. Wejdź sobie na stronę www.wz.uw.edu.pl jest dużo informacji. Zajęcia w soboty i niedziele. Egzaminy w 90% również w weekendy (na zaocznych), ale o godzinach późnowieczornych np. w sobotę o 21 :D Przedmioty raczej ogólne - prawo itp. Z ekonomii to raczej teoria, nie trzeba liczyć (poza Statystyką, którą oblewa w 1 terminie 100% osób :) ). Tu masz rozkład przedmiotów:
http://www.wz.uw.edu.pl/studia,program,3,magisterskie,zarzadzanie-zaoczne.html

Sesja jest niestety wyczerpująca, zdarzają się duże egzaminy dzień po dniu, ale raczej nie ma problemu ze zdawaniem. My to nazywaliśmy fabryką magistrów - jak płacisz regularnie to Cię przepuszczą :) Z pisaniem pracy ogólnie luz, promotorzy pomocni - moja promotorka sama mi wymyśliła tytuł pracy i mobilizowała, żebym dotrzymywał terminów.

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #1272 dnia: Lipca 01, 2011, 09:11:18 am »
0
Słyszeliście o wynikach tegorocznych matur? Co czwarta osoba czegoś nie zdała. Wina systemu czy młodzieży, która wg mnie głupieje i ogólnie staje się na własne życzenie jakaś tępa. Niczym się nie interesują. Nie mówię o wszystkich, ale o jakiś 90%. Spytasz się jakieś zagadnienie z bieżącej polityki (obojętnie czy polskiej czy zagranicznej) i odpowiedź brzmi: nie wiem albo nie interesuję się tym. To samo np. z historii, nawet podstaw nie znają. Nie mówię o przedmiotach ścisłych bo to tu już wogóle jest tragedia, nawet podstawy. Gdzie się podziała podstawowa wiedza? Zainteresowanie? Naprawdę nie istnieją już jakieś wewnętrzne potrzeby, wartości itp? Tylko komp, net (i to obojętnie co byle nie nauka, chyba że wikipedia na szybkiego), i siedzenie na ławce z ze znajomymi i p*****e ciągle o tym samym co kilka godzin wcześniej w szkole. Mamy świat wiedzy w zasięgu ręki dzisiaj, wystarczy tylko chcieć. Cokolwiek. Trzeba być w czymś dobrym. Nawet interesując się sportem albo muzyka to jeśli to robić to na całego. czytać dużo, szukać informacji, dowiadywać się itp. A nie tylko sport na onecie, muzyka jakaś z radia i wystarczy. I później dzielenie się z innymi cząstkaimi informacji z  jakiś portali itp. A gdzie jakaś chęć zaciekawienie się głębiej? Zaczyna mnie to wszystko wkurzać. I nie jestem jeszcze aż tak stary bo mam...23 lata (za 2 dni :P ). Jednym słowem: głupiejemy...Nie wszyscy, ale niestety większość. :'(

Offline Abi.

• Respect: +1
« Odpowiedź #1273 dnia: Lipca 01, 2011, 11:16:32 am »
0
W zasadzie to częściowo zgadzam się z tobą, ale też lekka przesada z tym 90%  ;)  Czy wina systemu czy młodzieży? Myślę ze wina leży po obu stronach. Jestem tegoroczną maturzystką, zdałam wszystko co zdawałam i to dość dobrze. Nie zdało 25% i większość z matematyki. I mnie to jakoś specjalnie nie dziwi bo poziom tego egzaminu z matmy naprawdę był dość wysoki (w porównaniu z poprzednim latami). I niby te 30% to nie dużo, ale ale nie każdy potrafi na tyle napisać. W mojej klasie na 35 osób nie zdało 8 (matematyka).
Life's a bitch and then you die.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #1274 dnia: Lipca 01, 2011, 01:26:12 pm »
0
I dobrze, przecież mature nie wszyscy musza zdać, a wrecz nie powinni. Jesli ma byc przepustką na studia to powinna być jeszcze wieksza selekcja niż tylko odrzucenie 25%.

PRZENIESIONY: Takie pytanie takie

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 2923
Ostatnia wiadomość Grudnia 05, 2010, 07:12:27 pm
wysłana przez krelke