Ja miałam niedawno ciekawy sen, mianowicie:
Byłam w Warszawie z moimi Rodzicami. Był wieczór, około dwudziestej pierwszej. Nagle zobaczyliśmy plakaty, z ogromnymi hasłami "Axl Rose dziś wieczorem w Warszawie!". Szybko zobaczyłam na godzinę oraz na miejsce i udało mi się przekonać Rodziców, by poszli ze mną (wstęp był darmowy!).
Weszliśmy to ogromnego budynku, po marmurowych schodach, wszędzie było pełno kwiatów i dekoracji
Znaleźliśmy się w okrągłym hallu, w którym znajdowało się mnóstwo drzwi (wszystkie nowe, z wypolerowanymi klamkami itd.). Weszliśmy przez pierwsze, na których napisane było "Axl"
.
Okazało się, że spotkanie już się zaczęło, jednak odbywało się w bardzo małej i dość brzydkiej sali. Axl siedział na stołku, a wokoło niego - również na taboretach - fani
. Było ich niewielu, może 20 osób. Również usiedliśmy.
Pamiętam, że Axl coś opowiadał (i mówił po polsku!), a co drugie słowo wtrącał przekleństwo
. To strasznie zdenerwowało moją Mamę, zaczęła zarzucać mu brak kultury i dobrego wychowania!
Axl odpowiedział, że skoro nie chcemy go słuchać, to zagra nam mini-koncert, bo mimo wszystko jesteśmy fajnymi ludźmi. Wyszliśmy na plac za budynkiem, w którym odbywało się spotkanie. Okazało się, że cały plac porośnięty był zielskiem, w niektórych miejscach leżał złom, drewniana scena była spróchniała i połamana, a niedaleko stały rozpadające się domy. W tej brzydkiej okolicy zaparkowany był piękny kabriolet Axla (pamiętam, że był czerwony
).
Axl wszedł na "scenę" i powiedział, że zazwyczaj nie zgodziłby się grać w takich warunkach, jednak rozumie, że Polska jest biednym krajem i nie stać nas na więcej
. Mówił, że w takich warunkach "Welcome to the Jungle" będzie brzmiało idealnie.
Zaczekaliśmy na resztę zespołu. Oczywiście rozpoczęli od WttJ. W tym momencie moja Mama doszła do wniosku, że Axl ma okropny głos - wrzeszczy i chrypi. Powiedziała, że dłużej tego nie zniesie i wracamy do domu (nie mieszkamy w Warszawie, więc niestety musiałam się jej posłuchać
).
Dodam, że moja Mama jest bardzo fajną osobą - nie wiem czemu w tym śnie była taka okropna