Douger - trafne spostrzeżenie. Ale to samo dzieje się z Kościołem - upada.
Odnośnie SLD - niby tak chcą oddzielenia Państwa od Kościoła, a najlepszym przykładem jest dzisiejszy dzień. Za czyich rządów ustanowiono Dzień Papieża Jana Pawła II świętem narodowym? A no za czasów lewicy, która poparła to nawet. Dzięki temu, w szkole legalnie mogą faworyzować jedną religię i namawiać mnie do modlitwy... A Grzesio? Żałuję, że popierałem go w wyborach prezydenckich, bo ostatnia kampania pokazała, jak bardzo ten człowiek jest niekompetentny i sztuczny.
Drugi kierunek studiów płatny - popieram w 100%. Zdecydujcie się - czy narzekacie, że teraz studia może zdać każdy i jest za dużo magistrów, czy chcecie, aby wytworzyła się elita, która ma ambicje i której się chce? 30% studentów na drugi kierunek dostanie stypendium.
krelke - o tak, zapewne dużo spokojniej żyłoby mi się w 2006 czy 2007 roku, kiedy to ABW całymi dniami podsłuchiwało obywateli, to było naprawdę piękne
O pracownika starał się pracodawca tak bardzo, że pracownicy poczuli się tak rozchwytywani, że masowo wyjechali do UK. A ten 1% vat robi drastyczną różnicę w kieszeniach Polaków. Zwłaszcza, że vat na niektóre produkty spożywcze był większy.
Za gaz łupkowy - trzymamy kciuki.
I co do Palikota - dlatego się cieszę, że się dostał do Sejmu, bo w kwestii gospodarczych nie będzie miał zbyt wiele do powiedzenia, a w kwestiach społecznych może mieć kilka fajnych pomysłów
Co nie zmienia faktu, że to po Korwinie największy populista III RP.