To podobno islamiści i uchodźcy mieli napadać na polskie kobiety na ulicach...
Bluebird, zdanie o tym, że to obrońcy kościołów mogą dopuszczać się ich niszczenia nie jest błędne logicznie i świadczy o tym, że to Ty nie zrozumiałeś, więc mi tu nie fejspalmuj.
Zatem napiszę to inaczej, żebyś zrozumiał i użyję w odpowiednim miejscu cudzysłowu: Nie zdziwiłabym się gdyby się okazało, że to "obrońcy" kościołów dopuszczają się ich zniszczenia i profanacji, tylko po to, żeby Wiadomości TVP mogły pokazać materiał o tym, że protestujący zniszczyli jakiś kościół. Zdaje się nawet, że taka sytuacja już miała miejsce w środę lub w czwartek
A co do wrzucania do worka: fakt, że Młodzież Wszechpolska i jakieś bliżej nieokreślone bojówki w czarnych kapturach bronią kościoła jest w ogóle dla Kościoła krzywdzące. Bo ja nie chcę takiej obrony, jako członkini Kościoła. i tylko o Kościele źle świadczy, że pozwala na przemoc w swoim imieniu. Słyszałeś o Żołnierzach Chrystusa? Myślisz, że po co im zaostrzony różaniec? Dla mnie to nie są żadni obrońcy ani nawet "obrońcy". To zwykli dranie, chorzy z nienawiści, profanujący moją wiarę.