Czemu nie odbiłeś piłeczki Mexa, dotyczącej niepełnosprawnych? Bo tu nie ma jak JKM usprawiedliwić, prawda?
Z bardzo prostego powodu nigdy nie przeczytałem w całości tej wypowiedzi Korwina.
jakie znasz jeszcze wypowiedzi Korwina na temat kobiet???
Że kobiety nie powinny mieć praw wyborczych.
A słuchałaś/czytałaś w całości tą wypowiedź ...Korwin miał na myśli ludzi, którzy mimo, że nie interesują się polityką to chodzą na te wybory i na kogoś głosują, powiedział, mniej więcej coś takiego,
że wielu ludziom najchętniej odebrał by prawa wyborcze z czego większość to by była kobietyInna sprawa, że idealnym ustrojem politycznym według Korwina jest monarchia, czyli ustrój w którym prawa głosu nie ma żadna kobieta, ani żaden facet ...jednym słowem chciałby sobie odebrać prawo wyborcze.
Hm, czyli wybór czy chodzę do pracy czy haruję w domu, (tak jest to harówka, za którą nie dostaje się wynagrodzenia) będzie wtedy moim jedynym wyborem.
jak czytam tego typu wypowiedzi to naprawdę nie wiem jak mam się do tego odnieść, bo czy Ty naprawdę to interpretujesz w ten sposób, że ktoś Cię będzie przymuszał, że masz postępować tak albo tak? Jakbyś zauważyła, KNP jest najbardziej wolnościową partią w Polsce i zapewniam Cię, że jeżeli z mężem swoim postanowicie, np. że Ty będziesz utrzymywać rodzinę, a on zajmie się wychowywaniem dzieci, to nikt do tego nie będzie się wtrącał, nikt wam tego nie zabroni. Te wypowiedzi Korwina nie mają bezpośredniego związku z programem politycznym tej partii, KNP realizując taki program polityczny chce między innymi stworzyć warunki do tego, żeby kobieta miała wybór, bo w tym ustroju teraz gdzie duża część dochodów jest zabierana, kobiety często są przymuszane do pójścia do pracy ze względów ekonomicznych, pomimo, że czasem wolałby poświęcić się wychowywaniu dzieci.