Autor Wątek: Polityka  (Przeczytany 435434 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nightrain

• cold heartbreaker
  • Atittude
  • ~CRASHDÏET~
  • Respect: +54
Odp: Polityka
« Odpowiedź #915 dnia: Maja 30, 2014, 02:23:34 pm »
0
domyślam się, że teraz piszecie o Korwinie i jego spodziewanym sukcesie, dawno mnie tu nie było, ale teraz będe raczej regularnie. o to dlaczego ludzie głosują na partie 72 latka z wąsem i muszką :

1) Chce wesprzeć krula Janusza.
2) Chce wesprzeć idee wolnego rynku w wydaniu nowej prawicy.
3) Chce wesprzeć konkretną osobę z listy - np. Pana "odpowiem na świętego Nigdy" Wilka.
4) Chce zrobić na przekór polskiemu marnemu establishmentowi politycznemu.
5) Chce po prostu patrzeć na masakrację lewaków na ulicach polskich miast, wsi i miasteczek.
6) Chce upadku Unii, nieważne dzięki komu - czy to Samoobrony czy KNP.

podpisuję się pod tym rękami i nogami.
It's a miracle you walk the earth alone
it's a miracle I stand beside you
you're like a plague in awide'n open show
you pass it on like I need it the most

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +948
« Odpowiedź #916 dnia: Maja 30, 2014, 03:54:15 pm »
+1
Im więcej o nim ironizujecie, tym więcej ma głosów; jeśli chcecie 'walczyć' z Korwinem to go ignorujcie, a nie piszecie głupoty...
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline nightrain

• cold heartbreaker
  • Atittude
  • ~CRASHDÏET~
  • Respect: +54
« Odpowiedź #917 dnia: Czerwca 02, 2014, 02:34:02 pm »
+2
ja z nim nie chcę walczyć podzielam jego niektóre poglądy i głosuję na partie JKM odkąd pamiętam, tylko zawsze to było w okolicach 1-3 %
It's a miracle you walk the earth alone
it's a miracle I stand beside you
you're like a plague in awide'n open show
you pass it on like I need it the most

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +868
« Odpowiedź #918 dnia: Lipca 11, 2014, 02:48:40 pm »
0
No i cóż myślicie o uczynku naszego kochanego JKM? Obiecał, że da Boniemu w twarz? Obiecał. Dał mu w twarz? Dał. Dawno nie widziałem tak słownego polityka. Oczywiście walenie się po twarzach nie powinno miec miejsca, ale z drugiej strony Boni zachowuje się jak gówniarz. Ja na jego miejscu zaczekał bym na JKM i też bym go spoliczkował. Oczywiście dochodzi do tego kontekst, bo czy JKM miał za co Boniego zdzielić? Moim zdaniem miał. A co Wy o tym myslicie.

ps. No i niskie zachowanie pani prowadzącej w tvn24. Za wszelką cenę próbowała wydusić od JKM oświadczenie, że właśnie takimi standardami będzie się posługiwał uprawiając politykę. Powiedziała, że przemoc fizyczna jest nie do przyjęcia. JKM jej na to: Jaka przemoc fizyczna? Ja mu dałem symbolicznie w twarz... :)
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline mikus666

• Newsman
  • Knockin On Heavens Door
  • Respect: +441
« Odpowiedź #919 dnia: Lipca 11, 2014, 03:09:14 pm »
+3
Żenada. Zawsze kiedy myślę, że polska "klasa" polityczna nie może osiągnąć już poziomu niższego niż dno + metr mułu, jestem zaskakiwany właśnie takimi rewelacjami.
Zamiast spokojnie i konsekwentnie budować swoją pozycję na arenie międzynarodowej, wysyła się w świat sygnał, że polscy europosłowie nie potrafią się dogadać jak cywilizowani ludzie i liściują się niczym zazdrosne nastolatki.

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
« Odpowiedź #920 dnia: Lipca 11, 2014, 03:24:49 pm »
0
hehehee...otóż to. A najgorsze jest to, że nasi politycy cały czas utrzymują, ze istnieje coś takiego jak podział na lewą stronę, prawą i jeszcze centrum. k***a jasna mnie bierze jak widzę, jak się ci złodzieje dogadują między sobą. SLD i PiS? Ludowcy z PO? No masakra jakaś. Układy i układziki. Zero polityki w tym. Czysty biznes, a biedni Polacy myśl a, że któryś z nich jeszcze się przejmuje losami polskiego społeczeństwa.
;)

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #921 dnia: Lipca 11, 2014, 05:06:44 pm »
+1
Najśmieszniejsze jest, że nasi politycy uważają się za elitę i mężów stanu.  :D

Offline Ivellios

• Atittude
  • Paranormalium.PL
  • Respect: +407
    • Paranormalium - Portal Zjawisk Paranormalnych
« Odpowiedź #922 dnia: Lipca 11, 2014, 10:05:18 pm »
+1
Im więcej o nim ironizujecie, tym więcej ma głosów; jeśli chcecie 'walczyć' z Korwinem to go ignorujcie, a nie piszecie głupoty...

Ja w ogóle odnoszę wrażenie, że media mainstreamowe powiązane w jakikolwiek sposób z obecnym składem partyjnym naszego parlamentu są w zmowie. Prawie wszystkie portale internetowe, gazety, radiostacje, telewizje, obojętnie czy lewackie, prawackie czy "środkowackie" - jak jeden mąż atakują Korwina. Wyrywają z kontekstu skrawki wypowiedzi, wyciągają na wierzch każdą jedną pierdołę i rozbierają ją na czynniki pierwsze, dopisując do tego jakieś swoje "domysły", "analizy", "przypuszczenia" i "obserwacje", tylko po to, żeby spaskudzić tego człowieka w oczach społeczeństwa. KNP = Korwin, Korwin = wariat, psychopata, palant, homofob, dyskryminuje niepełnosprawnych (błędnie zinterpretowana wypowiedź o paraolimpiadach dla niepełnosprawnych sportowców), nienawidzi kobiet (a wypowiedzi, w których wyraża dla kobiet wielkie uznanie, to taki jego wypadek przy pracy, prawda?), kocha Rosję i Putina (a to, że "...tym bardziej kocha Rosję, im dalej jest od Polski" to taka tam pierdoła, nieistotny szczegół), itp, itd. Możnaby tak wymieniać przykłady manipulacji dokonywanych przez polskie media.

A co na to odbiorcy? No cóż, mniej ambitni intelektualnie czytacze Tandety Wybiórczej i podobnych tworów nadal ślepo wierzą redaktorom tychże i w dalszym ciągu popierają PO / PiS / LSD / pedałów od Palikmiota / "Jarosławów Gówninów" / powieszonych za poślednie Ziobro, itd.

Ale coraz więcej ludzi zdaje sobie sprawę, że z tym kreowanym przez mainstreamowców wizerunkiem Korwina jest coś nie tak. Ej, czy on na pewny jest tak niebezpieczny dla Polski, jak go malują? A może warto byłoby chociaż zerknąć do programu KNP, zapoznać się z wpisami Korwina na jego blogu, dowiedzieć się "u źródła", co on tak naprawdę myśli, planuje, i jaki on jest?

Niestety (dla PO, PiS'u i reszty cyrku na Wiejskiej), ale ich wspólna akcja przynosi skutek odwrotny od zamierzonego - poparcie dla KNP rośnie, może powolutku, pomalutku, ale jednak rośnie. Ale ci debile i ich medialni koledzy są tak głupi, że zamiast zmienić taktykę, jeszcze bardziej intensyfikują ataki, trzęsąc przy tym portkami.

Offline PGR

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +140
« Odpowiedź #923 dnia: Lipca 12, 2014, 01:24:30 am »
+2
Ivellios, lepiej ująć tego nie mogłeś. Polać mu!

Nagonka na JKM przed wyborami do PE to była jakaś paranoja i kompletnie absurdalna histeria. Niestety wyrywa się wypowiedzi z kontekstu, a nie podchodzi się do sprawy merytorycznie, czyli czytamy program polityczny, wpisy na blogu. Jeden z największych problemów w polskiej polityce to media, które są "ułożone" pod jedną opcję polityczną. Nie będę się rozpisywał się na temat poziomu tekstów w 'Wybiórczej', dyskusji w TVN itp. - jaki jest koń, każdy widzi lub przynajmniej powinien zobaczyć.

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #924 dnia: Lipca 13, 2014, 12:48:22 pm »
0
Czekam tylko aż ten **** dostanie kiedyś w mordę, a facet powie, że tylko prostował prawicę bo mu ścierpła. Ten człowiek nadaje się do szpitalu psychiatrycznego, a nie do parlamentu. Wstyd.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
« Odpowiedź #925 dnia: Lipca 13, 2014, 05:37:52 pm »
+1
Mexi: lepiej powiedz dlaczego tak uważasz, a nie posługuj się językiem nienawiści. Może nie powinien nikogo policzkować, ale nie należy go skreślać poprzez jeden ucyznek, bo masa polityków w takim razie powinna być w wariatkowie.
;)

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #926 dnia: Lipca 13, 2014, 07:50:17 pm »
+1
Dla mnie przemoc to patologia i brzydzę się nią. Może i pierwszy raz fizycznie kogoś spoliczkował, ale słownie zrobił to już mnóstwo razy - kobietom, niepełnosprawnym i ich rodzicom, osobom o innych poglądach, czy zwykłym szarym pracownikom.
I śmieszą mnie te zarzuty o wycinaniu fragmentów jego tekstów bez przytoczenia całości. Przecież czytając nawet całe jego artykuły/wywiady, puenta jest taka sama.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Na zdjęciu nie jest Magda Gessler, tylko R. Baggio
  • Respect: +970
« Odpowiedź #927 dnia: Lipca 13, 2014, 08:21:33 pm »
+2
Może i pierwszy raz fizycznie kogoś spoliczkował, ale słownie zrobił to już mnóstwo razy - kobietom
O ile pamiętam to mówił między innymi, nawiązując do roli, kobiety i mężczyzny w rodzinie, że facet powinien pracować, a kobieta powinna wybrać czy chce pracować, czy chce zostać w domu i poświęcić się wychowywaniu dzieci ...gdzie tu policzek?, mówił też wielokrotnie, że kobiety mają lepszą pamięć niż faceci ...gdzie tu policzek? ...jakie znasz jeszcze wypowiedzi Korwina na temat kobiet???

osobom o innych poglądach.
Nie bardzo wiem, jak polityk o pewnych poglądach politycznych może policzkować kogoś o innych poglądach, bo to chyba jest normalne, że jak się ma jakieś poglądy krytykuje się kogoś o przeciwnych poglądach.

czy zwykłym szarym pracownikom.
akurat Korwin jest ostatnią osobą, która by policzkowała ludzi, którzy uczciwie pracują i to nie ważne jaki zawód wykonując, więc nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3541
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #928 dnia: Lipca 14, 2014, 07:53:23 am »
0
Obserwując "elity" nie ważne, czy z prawa, czy z lewa, czy z centrum coraz mniej mam ochotę brać udział w tym cyrku.
Kukiz za starych dobrych czasów napisał całkiem niezły kawałek o tym.
Wciąż aktualny.
Pokazujący to, co naprawdę obchodzi ludzi, zamiast jakichś tematów zastępczych. Bo czy od tego, że Boni, czy inny dostał w twarz, czy od tego czy ktoś był
agentem zmieni się nasza sytuacja? Nie. Wciąż mamy wątpliwej jakości igrzyska, zamiast chleba. Niezależnie od tego kto rządzi i kto będzie rządził.

Kukiz Piersi - Nudzi mi się

I tyle w tym temacie.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #929 dnia: Lipca 14, 2014, 10:01:26 am »
0
jakie znasz jeszcze wypowiedzi Korwina na temat kobiet???
Że kobiety nie powinny mieć praw wyborczych. Hm, czyli wybór czy chodzę do pracy czy haruję w domu, (tak jest to harówka, za którą nie dostaje się wynagrodzenia) będzie wtedy moim jedynym wyborem. A zapewne polityka tak "poszłaby do przodu", że i ten wybór zostałby mi wkrótce odebrany.
Jestem kobietą i tak, interesuję się tym, co polityka ma do powiedzenia na nasz temat. I nie, nie czuję się szanowana przez JKM.

Czemu nie odbiłeś piłeczki Mexa, dotyczącej niepełnosprawnych? Bo tu nie ma jak JKM usprawiedliwić, prawda? ;)
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Embedding by Aeva Media, © Wedge