Ostatnio zajrzałam na forum spolecznościowe Polakow mieszkających w Hol. i Belgii ,daje ono fajny podgląd na naszą emigrację już na samym początku uderzyło mnie mnie to ,że nie obowiązuje tam netykieta ,uzytkownicy mogą się obrzucać inwektywami ile wlezie,no i zajrzałam tem do tematu rasizm wątek ten obejmował około 6-7 stron i na wszytkich którzy się tam wypowiadali znalazłam 2 osoby które nie miały rasistowskich poglądówi jedna dziewczyna i chłopak .Po wypowiedzi tej dziewczyny ktoś(facet) jej odpisał,że mnie mają ochoty z nią pisać i żeby wypi.....ała z forum jak jej się nie podoba.Inni pisali np ,że z brudasami nie będą się integrować bo to sami przestępcy i wszystko co najgorsze a co najgorsze wchodzą na forum po to aby wyrywać i bałamucić nasze niewinne polskie kobiety . Nie przyszło im do głów ,że zazwyczaj ,ciemnoskorzy imigranci mówią 100 razy lepiej po holendersku niż oni gdyż wielu z nich najczęściej się tu urodzilo lub chodziło do szkoły podczas gdy niewielu polskich imigrantów potrafi swobodnie się dogadać na ulicy a w sklepie ,żeby się dowiedzieć ile trzeba zapłacić muszą się wgapiać w wyświetlacz bo nie rozumieją .No nie mówię bo było tam też kiklu spoko kolesi ale wydaje mi się,że to była mniejszość nie wiem bo długo tam nie zabawiłam.Wiecie co mnie najbardziej wkurzyło ;przyjeżdza taki jeden z drugim do obcego kraju i on nie będzie się integrował bo czuje się lepszy ze względu na kolor skóry;myślę sobie to po coś baranie wyjężdzał jak się nie chcesz integrować trzeba było w kraju siedzieć.