Wpis ma charakter raczej sentymentalny. Wczoraj będąc w Poznaniu sytuacja wymusiła na mnie poszukanie budki telefonicznej, albo chociaż kawiarenki internetowej. Tak naprawdę okazało się, że było to wycieczka wspomnieniowa po Poznaniu i wspominałem sobie, że pamiętam, że tu kiedyś była budka telefoniczna. Nie było budki telefonicznej również przy jednej z większych placówek pocztowych w Poznaniu, a ja pamiętam czasy kiedy najwięcej tych budek było właśnie przy pocztach. Jeszcze niedawno w życiu by mi nie przyszło do głowy, że przy poczcie może nie być telefonu... jak to wszystko się zmienia.
Wieczorem sobie zacząłem czytać wiem, że w 2016 roku były jeszcze jakieś budki telefoniczne w Polsce, nie wiem czy są nadal bo była zapowiedź, że do końca 2017 roku wszystkie zostaną zlikwidowane.
Jeżeli budki telefoniczne jeszcze nie przeszły do historii to za chwilę przejdą. Kawiarenki internetowej też oczywiście nie znalazłem, chociaż jeszcze nie tak dawno była w tunelu dworca PKP.
Jeszcze 1 maja jadąc z rodziną samochodem, wylądowaliśmy przy jakieś knajpie przy drodze, ale w lesie. W zasadzie to weszliśmy i wyszliśmy, ale wychodząc patrzę na szybie jest naklejka informująca "tu sprzedajmy karty magnetyczne" naklejka z logiem star-food też była