Autor Wątek: NBA oraz koszykowka w Polsce  (Przeczytany 178949 razy)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2221
    • As Koncertowy
Odp: NBA
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 05, 2009, 10:24:44 pm »
0
Wracając do wydarzeń na boisku :)

Madison Square Garden to teraz chyba "najgorętsza" hala w całej lidze. 2 dni temu Kobe rzucił tam 61 pkt., dziś LeBron miał niesamowite triple-double (51 pkt.,10zb.,11 as.), a w piątek zawitają tam Celtics, a później San Antonio.
Tylko Knicksów szkoda, bo ich nie stać na takie wyczyny :)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 05, 2009, 10:39:23 pm »
0
ale i tak Knicksi sie dzwigneli z dna... w tym sezonie Duhon 22 asysty w jednym meczu - zreszta ciekawy zespol tam maja
David Lee, Nate Robinson

LBJ ewidentnie pozazdroscil KB i sie zmobilizowal na maxa w MSG. Ale triples z 50 - pierwszy od Jabbara z 75r bije na glowe wyczyn KB

[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 05, 2009, 10:54:14 pm »
0
No nie wiem, właśnie ściągam oba meczyki, jak obejrze to będe mógł porównać.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 05, 2009, 10:58:17 pm »
0
wiesz dla mnie wystarczy porownac ile razy sie zdarzylo w ciagu 34 lat triples z 50pkt a ile 60pkt?

triples - 1
60 - chocby Iverson, McGrady, Shaq, D.Robinson i sporo innych - bez szukania w statsach...

nie to ze jestem fanem LBJ bo nie lubie go

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #109 dnia: Lutego 05, 2009, 11:03:33 pm »
0
Ja tez go nie lubie :) W sumie może masz racje, zwłaszcza że mecz Knicks-Cavs był bardziej wyrównany niż ten z Lakers i trudniej było o każdy punkt, zbiórke, itd ... . W każdym razie obydwaj są w tej chwili najlepszymi graczami w całej NBA, a już w niedziele bezpośrednie starcie :)
Wogóle ten tydzień niesamoity - dziś w nocy Boston - LA Lakers, a już za tydzień All Star Weekend. Wg mnie dawno nie było tak ciekawego sezonu zasadniczego.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #110 dnia: Lutego 06, 2009, 12:36:18 am »
0
do najlepszych graczy NBA tego sezonu dodalbym jeszcze zdecydowanie Wade'a i Paula

Wade gra prawdopodobnie najlepiej w karierze, a Paul to jedyny z aktywnych graczy ktory moze przywalic quadruple double

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #111 dnia: Lutego 06, 2009, 12:53:01 am »
0
Z ostatniej chwili: Tyrron Lue w Magic w wymianie za Keitha Bogansa z Milwaukee. Jak wiadomo Nelson nie zagra przez parę następnych tygodni i Orlando potrzebowało rozgrywającego.
Poza tym w ASG Nelsona zastąpi Ray Allen, czyli mamy całe "bostońskie trio".

A tak wogóle Gortat dziś/wczoraj 8pkt., 8zb.

Co do Paula to rzeczywiście ma szanse "quadruple double", ale mi się nie podoba jego gra, polegająca na ciągłych wjazdach pod kosz (ewidentnie brakuje mu rzutu z dystansu 36,6 % za 3, trochę mało jak na zawodnika obwodowego).
Wade się odrodził to fajnie, chyba Igrzyska mu w tym pomogły, przynajmniej nabrał wiary w to że może "pociągnąć" przeciętny team jakim jest Heat. Może w przyszłym roku powalczą o coś więcej, jeśli latem zakontraktują jakiegoś solidnego wolnego agenta - będą mieć na to kasę bo po sezonie spada im z listy płac kontrakt Mariona.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #112 dnia: Lutego 06, 2009, 02:02:44 am »
0
super ze jest Ray Allen w ASG - bardzo lubie goscia i licze ze bedzie bombardowal z dystansu

co do Paula to uwazam ze przesadzasz - za 3 ma lepszy procent niz Bryant, malo tego ma tylko o 0,1 mniej zbiorki na mecz
niz Bryant - a jest 15cm nizszy !!!

kazdy wybitny gracz ma jakas slabosc: Wade nie umie rzucac za 3, LeBron slabo rzuca wolne...

a wszechstronnosc Paula jest naprawde imponujaca patrzac na jego warunki fizyczne - a ze duzo wjezdza pod kosz?
a czy ktos mial kiedys pretensje do Iversona ze duzo wjezdza pod kosz? (zobacz nawet wzrost maja ten sam)...

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #113 dnia: Lutego 07, 2009, 11:22:49 am »
0

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #114 dnia: Lutego 09, 2009, 10:27:59 am »
0

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #115 dnia: Lutego 09, 2009, 03:06:20 pm »
0
Dzieki dobrodziestwu promocji na darmowy miesiac z canal+ obejrzalem wczoraj meczyk lakers-cavs... znakomite spotkanie:) Co najfajniesze Lakers nie potrzebuja KB zeby zdominowac 3. zespol w lidze na ich niepokonanym do wczoraj parkiecie. Swietny mecz zagral Odom, ktory miazdzyl obrone Cavs na tablicach. Jakby Odom tak gral w playoffs to misio gwarantowany:) Od poczatku kariery KB mu kibicuje i przy okazji LA, pamietam jak nie dostali sie do PO i teraz milo patrzec jak zrodzila sie taka mloda druzyna bardzo dobrze poukladana. Ostatnio mam watpliwosci nawet kto jest wiekszym liderem Kobe czy Gasol:P Wymiany przez ktrora Lakers pozyskali Gasola do dzis nie moge skumac:P A on przeciez nie tylko jest ZA***STY w ataku, ale i twardy w obronie. Ciekaw jestem co z Morrisonem, szkoda ze koles zmienil image, bo zawsze mialem z niego beke:D Wasik od gimnazjum chodowany plus fryzura ala mop to bylo cos:D Oby sie wreszcie rozwinal pod opieka Zen Mastera:D

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #116 dnia: Lutego 09, 2009, 07:21:37 pm »
0
Ja byłem zszokowany tym co grał wczoraj LeBron. Nie miał żadnej kontuzji, Cavs u siebie, w pełnym składzie, a James nie grał nic. Obrona Lakers nie pozwalała mu oddawać rzutów to fakt, ale tu było pole do popisu, żeby koledzy zrobili mu więcej miejsca. Szok, myślałem że Cavs są w stanie ograć Celtics w Play Off, ale bez pomocy drużyny i z taką niemocą rzutową jak wczoraj LeBron nic nie zdziała.
Kobe zagrał wczoraj w Jordanowskim stylu, z gorączką słaniając się na nogach, Jackson dawał mu długo odpoczywać co zaowocowało w końcówce czymś takim:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=bfrhKRyxduE&amp;eurl=http://supergigant.blox.pl/html&amp;feature=player_embedded" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=bfrhKRyxduE&amp;eurl=http://supergigant.blox.pl/html&amp;feature=player_embedded</a>

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #117 dnia: Lutego 13, 2009, 11:07:22 pm »
0
a juz od dzis  :)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=vgWIQg1-Kck" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=vgWIQg1-Kck</a>

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #118 dnia: Lutego 13, 2009, 11:21:58 pm »
0
Wiem, wiem - ja już się doczekać nie moge :D
3 dni, 3 zarwane noce - ale będzie warto :)

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #119 dnia: Lutego 13, 2009, 11:25:32 pm »
0
Oj naprawdę będzie się działo :D Dziś już będzie ciekawie, jutro zabawa na całego a w niedziele coś po prostu niesamowitego :P Warto czekać cały rok na to święto koszykówki :D

prasa w Polsce

Zaczęty przez DrDrei

Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 17623
Ostatnia wiadomość Grudnia 12, 2012, 10:12:33 am
wysłana przez Bluebird