Oczywiście,że nie każdy kto sięgnie po marihuanę sięgnie potem po heroinę. Tak samo,jak nie każdy kto napije się piwa,wódki stanie się alkoholikiem. Ale im wcześniej się po nie sięgnie,tym niebezpieczeństwo większe,bo młody organizm szybciej się przyzwyczaja i potrzebuje kolejnych bodźców. I co z tego,że byłaby naklejka,że szkodzi,że od 18 lat,jeśli dostęp byłby taki,jak teraz do alkoholu? Będziesz miał dzieci,to może inaczej pomyślisz. A może dasz dzieciakowi marychę na naste urodziny,lub wcześniej,Twój wybór.
Ja w każdym razie legalnemu dostępowi do narkotyków jestem przeciwny,nawet jeśli spowodowałoby to większe wpływy do budżetu i mniejszą zawartość szkodliwych substancji.
Jeśli ktoś chce używać narkotyków na własną rękę i nie krzywdzi tym innych - powodzenia. O ile wiem posiadanie jakiejś tam ilości na własny użytek nie jest karalne,a dojścia się zna
Chyba nie mam nic więcej do powiedzenia w tym temacie,więc nie będę sie powtarzał.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Uaktualnienie - wyczytałem,że za samo posiadanie trawki na własny użytek grożą konsekwencje,a to mi się nie podoba. Jeśli ktoś zna dojścia i chce sobie zapalić powinien mieć taką możliwość. Mi nie było,nie jest i przypuszczam,że nie będzie to do szczęścia potrzebne,ale jak ktoś lubi