Autor Wątek: Mcdonalds vs zdrowa żywność  (Przeczytany 53200 razy)

Offline Wojtek

• Atittude
  • Respect: +42
Odp: Mcdonalds vs zdrowa żywność
« Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 03, 2012, 01:26:39 pm »
0
Generalnie unikam mcdonaldów itp, ale mięso kocham , przepis na dobre samopoczucie : dobre gorące mięcho (dobrze przyprawione) ziemniaczki ogórek kiszony i zimne piwko - wtedy wiem ,że żyje  :) ................ golonko i setka wódki - poezja , kiedyś próbowałem nie jeść mięsa ale dwa dni wytrzymałem i wróciłem do tego co najlepsze :)
KULT    [size=3.75pt]No Rose - No Fun (84 ofkorse)
ADAM FUDALI na Prezydenta RP!!!!

Offline Soya

• Right Next Door To Hell
  • Let it be!
  • Respect: +14
« Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 03, 2012, 05:14:01 pm »
0
Wciąż czekam na to leczenie raka.

Masz raka? :( powiedziałabym, że mi przykro, ale jednak nie będę kłamać.

zbilansowaną dietą nie zawierającą mięsa da się wyleczyć raka.
Proszę źródło takich rewelacji :)

Źródło jest prywatne, znam przykład. A badań "z góry" nie będzie na ten temat gdyż gdyby udowodnili to, to farmaceuci by zbankrutowali...a tego chyba nie chcą? Logiczne ;)

Nie wiem jak u Ciebie jest, ale u mnie w okolicy działa mleczarnia, która ma za zadanie właśnie oczyścić owo zatrute mleczko poprzez jego chociażby pasteryzację, co pozwala mi bez obaw je wypić ;)

Gratuluję ;)

"Daniel Reid  "Tao zdrowia"
 "MLEKO. Doszliśmy do jednego z najbardziej kontrowersyjnych składników zachodniej diety. Ludzie Wschodu i Afrykanie tradycyjnie unikali mleka, traktując je co najwyżej jako środek przeczyszczający. Za to w kulturze zachodu każe się pić mleko każdego dnia, przez całe życie... Powszechna dziś  pasteryzacja mleka niszczy jego naturalne enzymy i zmienia budowę jego delikatnego białka, przez co mleko staje się jeszcze gorzej strawne. Żołądek dorosłego człowieka nie jest w stanie strawić mleka pasteryzowanego..., a nawet niemowlęta maja z tym kłopoty, o czym świadczą kolki, wysypki, choroby układu oddechowego, gazy, przykry zapach stolca i inne dolegliwości dość częste dla dzieci karmionych z butelki..."

Pyra , co Ty tak zdrabniasz wredoto? Co do takiego zabijania świń to ok, mam rodzinę na wsi, wiem że tam nic się nie zmarnuje a świnia tak nie cierpi (chodź nie zawsze) więc takie pozyskiwanie mięsa ...nie powiem, że jest "ok", ale jest lepsze niż rzeźnie.

Recit69 idąc twoim tokiem myślenia równie dobrze mogę Ci odpowiedzieć "z idiotami nie gadam". Ja nikogo nie obrażałam, taką ironię wsadź sobie w ... mięso.

Ludzie od dziesiątek tysięcy lat żywią się mięsem, ktore musieli upolować i zabić, żeby je zjeść. To jest ludzka natura, instynkt wykształtowany na przestrzeni czasu.. Dlaczego więc podważasz coś co leży w ludzkiej naturze?

A gdyby nie wymyślono wegetarianizmu.. Jadłabyś mięso?

O mammo! Pokrótce ;)
Wtedy polowali bo musieli, teraz nawet nie mają czym polować jeśli chodzi o naturę...znaczy na ryby i kury to ok, ale zapoluj sobie na krowę tym w co Cię natura wyposażyła. Już widzę Pyrę biegającą po polu za zającem ;) Recit69  już wspominał, internet nie jest naturalny, a go używamy... . Poza tym to, że człowiek stał się "mądry" i wynalazł np. broń to nie znaczy, że ma ją używać do polowania. Od natury dostaliśmy to, że mamy pięści...oznacza to, że możemy bić kogo i kiedy chcemy ?? Skoro jesteśmy "rozwinięci i mądrzy" a nie widzimy krzywdy jaka się dzieje w rzeźniach ... coś tu nie pasuje. Chcemy być tacy "ponad wszystko", a jeszcze nam cholernie do tego daleko.

Jak można...wymyślić wegetarianizm?? hahah :D Tym mnie rozwaliłeś ;)

kiedyś próbowałem nie jeść mięsa ale dwa dni wytrzymałem i wróciłem do tego co najlepsze :)

To słaby jesteś ;) ale widocznie nie miałeś dobrego powodu by tego mięsa nie jeść. Odmieni się na starość, jak cholesterol zrobi swoje, albo się nie odmieni ...bo nie zdąży :D

//paskudnie się tu odpisuje, więc jak będą jakieś poprzestawiane cytaty czy coś to sorki :)  Wgl jakiś mod mógłby przedzielić tematy jak się da, żeby syfu nie robić.
Poznań pozdrawia

http://www.pustamiska.pl/

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 03, 2012, 05:30:12 pm »
0
No ktoś musiał to wymyślić, bo kiedyś ludzie jedli mięcho i nikt nie wymyślał, że będzie się odżywiał tylko roślinami i ludzie żyli.
Co do raka.. "Prywatne źródło" i teoria nt. upadku koncernów farmaceutycznych :D Ok, ale bardziej wierzę w lek na raka, który został opracowany jednak nikt nie chciał tego "opatentować" bo wtedy rzeczywiście poupadałyby, a jeżeli nie przekręciłem czegoś to to lekarstwo opracował chyba ktoś pochodzący z Polski nawet. Przekonuje mnie to bardziej niż wegetariańska dieta :D Btw. podobno marihuana też pomaga leczyć raka, w sumie to roślina, więc być może Twoja teoria ma trochę racji :D

Zresztą, nie chce mi się już dyskutować bo to nie ma sensu chyba. Każdy człowiek ma prawo jeść co chce i myśleć co chce, więc ok. Ty jesz roślinki, a ja jem roślinki, mięso, piję mleko i opycham się fast - foodami. Sprawia mi to ogromną przyjemność, bo lubię jeść i gotować i nie mam zamiaru odbierać sobie tej przyjemności :D Papierosy też palę, więc może wyleczę raka płuc marchewką i kalafiorem? :D
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Recit69

• The 13th Caesar
  • Respect: +21
    • Cradle Of Filth Poland
« Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 03, 2012, 05:37:05 pm »
0
Wniosek z tej rozmowy jest taki, że jedzenie wyłącznie zieleniny wpływa na drastyczne obniżenie wyczucia ironii i dystansu do własnej osoby. W sumie klasyczna przypadłość gdy argumentów brak ;)  Zielonego-najlepszego :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2012, 05:40:29 pm wysłana przez Recit69 »

Offline Soya

• Let it be!
  • Respect: +14
« Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 03, 2012, 05:41:06 pm »
0
no kurde! :D to tak jak wymyślić trawę O_o wegetarianizmu nie da się "wymyślić"  żyli krócej niż by mogli, ale to też inne powody były.

Ogólnie farmacja jest pokręcona...trują ludzi, żeby się wzbogacić na ich leczeniu trującymi lekami :D

To też nie wpycham się Wam do talerza, a tylko informuję co i jak :) bo i tak każdy zrobi jak uważa. Dla mnie lepiej, że jecie mięso i szybciej umrzecie :D ( nie biorę pod uwagę zdarzeń losowych)

Recit69  akurat ironię uwielbiam, dystans po 10 latach wege mam, ale człowieku -.- z taką ironią to do dzieci..
Poznań pozdrawia

http://www.pustamiska.pl/

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #200 dnia: Stycznia 03, 2012, 05:42:07 pm »
0
Wciąż czekam na to leczenie raka.

Masz raka? :( powiedziałabym, że mi przykro, ale jednak nie będę kłamać.

zbilansowaną dietą nie zawierającą mięsa da się wyleczyć raka.
Proszę źródło takich rewelacji :)

Źródło jest prywatne, znam przykład. A badań "z góry" nie będzie na ten temat gdyż gdyby udowodnili to, to farmaceuci by zbankrutowali...a tego chyba nie chcą? Logiczne ;)
lol

Offline Recit69

• The 13th Caesar
  • Respect: +21
    • Cradle Of Filth Poland
« Odpowiedź #201 dnia: Stycznia 03, 2012, 05:52:24 pm »
0
Wiesz Soya, dość zabawnie wygląda to w poście osoby, która pisze o "mordowaniu zwierząt". I która  twierdzi, że zna lekarstwo na raka.

Natomiast pisanie z mojej strony o mordowaniu owoców i warzyw wcale ironią nie było, bo jest to powszechna opinia w skrajnych nurtach wegetarianizmu, które nie uznają zrywania/ścinania plonów - jedzą to, co samo spadnie (czyli... trupy?). Widzisz,  to jest tak dziwne, że brzmi jak dowcipkowanie sobie z Ciebie. A to tylko wegetarianie  :sorcerer:

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #202 dnia: Stycznia 03, 2012, 05:57:20 pm »
0
tak sobie czytam że bez roślin nie da się przeżyć a bez mięsa się da, jednak jak chyba każdy wie "z życia" najlepsza dieta to taka gdzie wszystkiego jemy z umiarem, bez popadania ze skrajności w skrajność  ;)
argument "bo zabijają zwierzątka" jest trochę śmieszny: ostatnio była awaria korporacji wydobywającej ropę, zabiła ona wiele zwierząt, natura i takie tam, a ty zasilasz ich konto jeżdżąc autobusem/samochodem. no bez przesady  :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2012, 06:05:37 pm wysłana przez Nieuchwytny »

Offline Wojtek

• Atittude
  • Respect: +42
« Odpowiedź #203 dnia: Stycznia 03, 2012, 06:02:39 pm »
0

To też nie wpycham się Wam do talerza, a tylko informuję co i jak :) bo i tak każdy zrobi jak uważa. Dla mnie lepiej, że jecie mięso i szybciej umrzecie :D ( nie biorę pod uwagę zdarzeń losowych)
hasło roku  :D :lol:.......... idę na kebaba
KULT    [size=3.75pt]No Rose - No Fun (84 ofkorse)
ADAM FUDALI na Prezydenta RP!!!!

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #204 dnia: Stycznia 03, 2012, 06:07:23 pm »
0
Bezejaj ;] (kurde ale mam ochotę na jajecznicę :D ) Wege zawsze było związane z ideologią - religią... dlaczego nie będę zanudzał ale dieta jest jedną z łatwiejszych form na odróżnienie się od innych ludzi. Gdyby nie rewolucja seksualna w połowie XX wieku a co za tym idzie m.in. subkultury które wtedy się narodziły "wyznające" - miłość...pokój...itd. a co za tym idzie kult piękna, młodości to by biznes nie zwęszył okazji do zarabiania na zdrowym trybie życia...w tym również na zdrowej żywności i wegetarianizmie ;] PiS ;]

Offline William_Bailey

• Atittude
  • Respect: +37
« Odpowiedź #205 dnia: Stycznia 03, 2012, 08:07:27 pm »
0
Dlaczego wegetarianie wyjadają jedzenie mojemu jedzeniu? Żart. Ale propagowanie bzdur typu, że wegetarianizm leczy raka? No proszę ...

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #206 dnia: Stycznia 03, 2012, 08:58:11 pm »
0
Masz raka?  powiedziałabym, że mi przykro, ale jednak nie będę kłamać.
Bez takich tekstów :]
Wtedy polowali bo musieli,
Rośliny nie rosły?:)
Ok, ale bardziej wierzę w lek na raka, który został opracowany jednak nikt nie chciał tego "opatentować" bo wtedy rzeczywiście poupadałyby, a jeżeli nie przekręciłem czegoś to to lekarstwo opracował chyba ktoś pochodzący z Polski nawet
Myślę, że patent na lekarstwo na raka byłby jednak sporo warty i zapewniłby danej firmie spore wpływy
tak sobie czytam że bez roślin nie da się przeżyć a bez mięsa się da, jednak jak chyba każdy wie "z życia" najlepsza dieta to taka gdzie wszystkiego jemy z umiarem, bez popadania ze skrajności w skrajność 
Popieram :)
Bezejaj  (kurde ale mam ochotę na jajecznicę  )
Na boczku?;)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #207 dnia: Stycznia 03, 2012, 09:42:04 pm »
0
Jajecznica z móżdżkiem cielęcym ;]

A tak aby być bardziej na temat... co myślicie o "zdrowych" fastoodach - tzn bary sałatkowe itd (oczywiście nie ociekające sosami majonezowymi itp.)?

Offline Slither

• Legenda
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #208 dnia: Stycznia 03, 2012, 09:56:37 pm »
0
mają fajne dziewczyny za kasą ;)

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #209 dnia: Stycznia 03, 2012, 10:01:57 pm »
0
no ale sałatka bez majonezu to nie jest sałatka :P bardzo lubię połączenie warzyw, wszelkiego rodzaju sałaty z majonezem :D mniam mniam :D