Autor Wątek: Mcdonalds vs zdrowa żywność  (Przeczytany 53173 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
  • Respect: +5
Odp: Mcdonalds vs zdrowa żywność
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 20, 2008, 09:29:41 pm »
0
Ja się niedawno zawzięłam i zjadłam krewetki z Maca :sorcerer: Nie powiem, że było łatwo - generalnie strasznie brzydzę się takich stworzeń - na szczęście były w panierce i nie patrzyły na mnie :D Ale rewelacji nie ma, więc więcej ich nie zjem. Uwielbiam za to McFlurry z Lionem, ostatnio ciągle objadamy się tym w pracy :)
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 20, 2008, 09:30:41 pm »
0
ja uwielbiam Maca, na szczescie nie jem tam za czesto

chcecie sie posmiac? tekst z tej ulotki

http://img527.imageshack.us/img527/984/cimg2206ix4.jpg - cos fota nie dziala, a nie wiem gdzie ja mam

"Kliencie Macdonalda!
Zachodni lekarze - specjalisci twierdza, ze potrawy ktore tu jesz zawieraja tyle konserwantow i tluszczu, ze spowoduja u ciebie, zagrozenie chorobami serca lub zawalem, hemoroidami, rakiem jelita grubego a u kobiet rakiem piersi.
Np. listek salaty jest konserwowany az 12 szkodliwymi zwiazkami, a wiesz jaka jest receptura hamburgera? 30g golonki z ciegnami i tluszczem, 16g mielonki (czyli serc, jezykow i tluszczu), 10g miesa z odzysku mechanicznego czyli zmiazdzonych, niewykorzystanych resztek zwierzecia, glutaminian sodu, barwnik, polifosfaty i srodki konserwujace. Jesli bedziesz jadl u Macdonalda, skonczysz w szpitalu - twierdza lekarze z USA i Anglii. Zal ci zaglodzonych dzieci z III swiata?
Na pewno smutno ci, gdy widzisz umierajace z glodu niemowleta w Afryce. Wiesz dlaczego te dzieci gloduja? Bo cale zbiory z ich krajow sa wysylane jako karma dla zwierzat, z ktorych Macdonald's robi hamburgery. Gdybys wiedzial ze twoj hamburger to jedzenie zabrane glodujacemu dziecku z Afryki na pewno bys tu nie siedzial.
Reklamy nie mowia o tym, ze pracownicy Macdonalda nie moga tworzyc zwiazkow zawodowych a kazdy kto domaga sie swoich praw jest wyrzucany z pracy. Zastanow sie bo jedzac u Macdonalda placisz firmie, ktora wykorzystuje swoich pracownikow jak niewolnikow, sam kiedys mozesz stac sie jednym z nich.
Nie zastanowiles sie dlaczego Macdonald otwiera swoje bary w Polsce? Bo na zachodzie upada. Ludzie zaczynaja omijac go z daleka, gdy poznali prawde o nim. Anglicy nazywaja dania Macdonalda 'pocalunkiem smierci'.
Macdonald nie tylko truje cie konserwantami ale takze wykorzystuje dziecko. Przychodzac tu z nim narazasz na raka i choroby serca nie tylko siebie, ale takze swoje dziecko. Dzieci daja sie latwo oszukac. Ty tez dales sie oszukac kolorowej reklamie. A reklama to wielkie klamstwo, aby dostac twoje pieniadze."
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2008, 09:36:43 pm wysłana przez DrDrei »
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 20, 2008, 11:29:51 pm »
0
a propos tych krewetek ;D są absolutnie boskie  :D ja jadłam niedawno kanapkę z krewetkami i była wg mnie pyszna !!! znowu Mac mnie pozytywnie zaskoczył  :sorcerer: a mój standardowy zestaw to WieśMac plus duża Cola ; )))

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 25, 2008, 05:01:12 pm »
0
znalazlem ta fote

"Kliencie Macdonalda!
Zachodni lekarze - specjalisci twierdza, ze potrawy ktore tu jesz zawieraja tyle konserwantow i tluszczu, ze spowoduja u ciebie, zagrozenie chorobami serca lub zawalem, hemoroidami, rakiem jelita grubego a u kobiet rakiem piersi.
Np. listek salaty jest konserwowany az 12 szkodliwymi zwiazkami, a wiesz jaka jest receptura hamburgera? 30g golonki z ciegnami i tluszczem, 16g mielonki (czyli serc, jezykow i tluszczu), 10g miesa z odzysku mechanicznego czyli zmiazdzonych, niewykorzystanych resztek zwierzecia, glutaminian sodu, barwnik, polifosfaty i srodki konserwujace. Jesli bedziesz jadl u Macdonalda, skonczysz w szpitalu - twierdza lekarze z USA i Anglii. Zal ci zaglodzonych dzieci z III swiata?
Na pewno smutno ci, gdy widzisz umierajace z glodu niemowleta w Afryce. Wiesz dlaczego te dzieci gloduja? Bo cale zbiory z ich krajow sa wysylane jako karma dla zwierzat, z ktorych Macdonald's robi hamburgery. Gdybys wiedzial ze twoj hamburger to jedzenie zabrane glodujacemu dziecku z Afryki na pewno bys tu nie siedzial.
Reklamy nie mowia o tym, ze pracownicy Macdonalda nie moga tworzyc zwiazkow zawodowych a kazdy kto domaga sie swoich praw jest wyrzucany z pracy. Zastanow sie bo jedzac u Macdonalda placisz firmie, ktora wykorzystuje swoich pracownikow jak niewolnikow, sam kiedys mozesz stac sie jednym z nich.
Nie zastanowiles sie dlaczego Macdonald otwiera swoje bary w Polsce? Bo na zachodzie upada. Ludzie zaczynaja omijac go z daleka, gdy poznali prawde o nim. Anglicy nazywaja dania Macdonalda 'pocalunkiem smierci'.
Macdonald nie tylko truje cie konserwantami ale takze wykorzystuje dziecko. Przychodzac tu z nim narazasz na raka i choroby serca nie tylko siebie, ale takze swoje dziecko. Dzieci daja sie latwo oszukac. Ty tez dales sie oszukac kolorowej reklamie. A reklama to wielkie klamstwo, aby dostac twoje pieniadze."
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Jag

• Knockin On Heavens Door
  • "Szczyty należą do wytrwałych, a upór czyni cuda"
  • Respect: 0
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 25, 2008, 07:05:19 pm »
0
Nie lubie fast foodow, nie jadam w burger barach, jesli chodzi o to co tam jest, to lubie jedynie pepsi :P Jem to co lubie:P
The Girl With Far Away Eyes...

Offline selene

• Welcome to the jungle
  • *
  • I am a Death Dealer.
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 15, 2008, 02:54:57 pm »
0
a mój standardowy zestaw to WieśMac plus duża Cola ; )))
czy Ty przypadkiem nie jesteś moją zaginioną rodziną?  :lol:
"There is not dead which can eternally lie, and with strange aeons even death may die." - Necronomicon

Offline Pure_Poison

• Atittude
  • ~>Dean Cadillac Select ''TE'' mrrrr..<~
    • http://legia.com.pl
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 15, 2008, 03:03:33 pm »
0
:sorcerer: a mój standardowy zestaw to WieśMac plus duża Cola ; )))

To  jedyny zestaw jaki jadam w Mc'D, zdecydowanie bardziej preferuje BK 8)

[size=3.75pt]Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby,
kiedy będziesz siedział obok niej
i będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja
[/size]
[/b]

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 15, 2008, 04:38:04 pm »
0
Ja ostatnio miałem okazję zjeść w KFC 'Hot Shots'... nigdy więcej... wolę zwykłe cheesburgery :D zawsze mi smakowały na dworcu we Wrocławiu :D

Offline REBEL

• Better
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 15, 2008, 05:13:28 pm »
0
A ja wlasnie wrocilem z obiadu... dzis jako ze jest świeto to obiad mialem wg tradycyjnej polskiej kuchni - hamburgery z niemarkowej budki :D

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 15, 2008, 05:29:21 pm »
0
Ja ostatnio miałem okazję zjeść w KFC 'Hot Shots'... nigdy więcej...
Mi tam smakuje :P
Lepszy od cheesburgera z mc'a jest tylko kurczakbuger z mc'a :D

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 15, 2008, 05:53:29 pm »
0

a ktoś Ci zaginął ??  :o wiesz, zawsze chciałam mieć starszego brata, ale siostra od biedy też może być  :D

Pure_Poison, razem z Tobą jest już trójka fanów tego zestawu :sorcerer:...a BK choć dobry, to chyba tylko w Wawie jest...?  :???:

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 15, 2008, 06:11:03 pm »
0

a ktoś Ci zaginął ??  :o wiesz, zawsze chciałam mieć starszego brata, ale siostra od biedy też może być  :D

Pure_Poison, razem z Tobą jest już trójka fanów tego zestawu :sorcerer:...a BK choć dobry, to chyba tylko w Wawie jest...?  :???:
W Opolu teraz ma być... tzn. jak otworzą centrum handlowe Karolinka ;)

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 15, 2008, 06:21:37 pm »
0
BK będzie też w Płocku pod koniec tego roku w galerii Mosty, tuż obok mnie  8)

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 15, 2008, 06:48:00 pm »
0
W sumie ciekawe czy tym razem się utrzyma w Polsce, słyszałem, że jedzonko mają lepsze niż w Mc

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 15, 2008, 08:08:39 pm »
0
W BK jest bez porównania lepsze jedzenie niż w McDonald's - nawet mój syn to zauważył :)
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w