Autor Wątek: Mcdonalds vs zdrowa żywność  (Przeczytany 53182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline REBEL

• Better
  • Respect: +5
Mcdonalds vs zdrowa żywność
« dnia: Grudnia 26, 2007, 12:21:09 pm »
0
Kto z Was żywi sie w mcdonaldach, burger kingach, kfc, budkach z hotdogami i innych fastfoodach? :D
A kto żywi się wyłącznie "zdrową żywnością"?  :o
A może są tutaj jacyś wegetarianie? :)
Ja należe zdecydowanie do tej pierwszej grupy...  :rolleyes:

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
Odp: Mcdonalds vs zdrowa żywność
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 26, 2007, 12:27:02 pm »
0
Ja nie jadam w fast foodach. W Donaldsie tylko lody, a na ogół żywię się samymi gotowanymi mięsami i rybami, warzywami, owocami, ciemnym pieczywem. Kiedyś nie jadłam słodyczy przez 3 lata(taaaak, da się :???: :o), teraz już od tego odeszłam  ;)

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 26, 2007, 12:33:48 pm »
0
Niestety, wstyd się przyznać, ale uwielbiam śmieciowe jedzenie - Pizza Hut, McDonalds, KFC, TelePizza, kebab, chińszczyzna...mniam :rolleyes:
Najgorsze jest to, że nawet będąc w domu najczęściej jadamy "gotowce", zamiast prawdziwych, zdrowych posiłków...wynika to z faktu, że gotowanie to chyba najbardziej znienawidzona przeze mnie czynność :ph34r:
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline gucha

• Atittude
  • Respect: 0
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 26, 2007, 12:53:40 pm »
0
Z tych niezdrowych to "tylko" kebab w nocy, jak się wraca do domu, a głód złapie ;] (niestety nocne wracanie zdarza się kilka razy w tygodniu :/)
Kiedyś byłam wegetarianką przez kilka lat, ale jakoś znudziło mi się niejedzenie mięcha. W sumie teraz z mięsa jem głównie drób, czasem wieprzowinkę. W ogóle nie jem wołowiny (nie smakuje) tudzież jeszcze innych zwierzątek. Z wędlin wciągam tylko salami ;]
Staram się spożywać w miarę dużo jogurtów, kefirów, itp.
Aaaaa, jeszcze słodycze kocham (ale nie ciasta) :rolleyes:
No ogólnie to chyba mój żołądek nie jest zadowolony z mojego żarcia ;) No ale na coś trza umrzeć ;] Przynajmniej nie palę ;)

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 26, 2007, 01:15:58 pm »
0
Zdarzyło mi sie kilka razy skorzystac z usług fast foodów.Wegetarianka byłam przez 7 lat.Wychodziłam z załozenia,ze trupów nie jadam.

guest211

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 26, 2007, 01:29:50 pm »
0
Nie jadam tzw. "zdrowej żywności". Jeśli pracuję i/lub muszę dojeżdżać/wyjeżdzać gdzieś to jem coś z budki lub w barze (chińszczyzna, wietnamszczyzna), a jak siedzę przez dłuższy czas w domu to sam sobie gotuję. Obiad jednodaniowy. Gotowe pierogi "z tacki" albo ziemniaki - z "wkładką mięsną" jak jest i surówką a to wszystko na przemian z zupami. Od bardzo dawna nie jadam obiadów dwudaniowych, po prostu nie przejadłbym wszystkiego.  :P 

P.S.

REBEL, dawaj pod fotami profilowymi jakieś info kto to. Tak często zmieniasz te kobiety...   ;) :lol:

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 26, 2007, 03:00:43 pm »
0
Ja, z racji tego, że kształcę się w zawodzie kucharza, nie powinienem jadać w żadnych fast foodach... Ale to jest kurde silniejsze :) . Chociaż muszę przyznać że dawno się już w takim miejscu nie stołowałem. Szkoda mi pieniędzy po prostu :) . Wolę poświęcić parę minut i zrobić jakieś dobre spaghetti czy lasagne, którą będę miał na obiad przez 2 dni, niż kupić pizzę.

I nie wyobrażam sobie życia bez mięsa i słodyczy :ph34r:

Offline ville

• Atittude
  • Respect: +2
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 26, 2007, 06:20:32 pm »
0
Nie jadam w fast foodach, bo nie smakuje mi takie jedzenie. Nie lubię pizzy, hot-dogów, hamburgerów i tym podobne. Słodycze jem, nawet bardzo lubię. Ale gdy mam ochotę na coś słodkiego, kupuję gorzką czekoladę, bo to czekolada, a jest zdrowa ;) Co jadam? To, co mama zrobi  :lol: Jadam zupy (zalewajki i barszczyki z ziemniaczkami uwielbiam) i mięso również. Nie umiem powiedzieć, jakie, bo nie umiem odróżnić wieprzowiny od wołowiny na przykład.
Nie lubię zbyt tłustego jedzenia. Lubię za to wyraziste smaki - jeśli ma być pikantne, to chcę, żeby było pikantne na całego, jeżeli kwaśne - ma mi twarzyczkę wykrzywić ;)
Wegetarianką byłam przez dwa dni i doszłam do wniosku, że jestem typowym mięsożercą ;)

Ale jestem wybredna (i to bardzo), co nie jest zbyt dobre dla mnie, bo nie lubię rzeczy, które są w moim żywieniu konieczne (np. buraki czy wątróbka  :ph34r:)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2007, 06:23:28 pm wysłana przez ville »

Offline Panna Nikt

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Sekretarka Admina
  • Respect: +52
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 26, 2007, 06:27:27 pm »
0
Ja niestety lubię takie śmieciaste jedzenie, co mi wcale życia nie ułatwia, także zdarza mi się jeść w Mc Donaldzie. Ale na co dzień staram się jeść w miarę zdrowo, uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki. Wegetarianką nie jestem, bo mięso za bardzo lubię. Natomiast słodyczy mogę nie jesc w ogóle, o ile tylko nie ma w pobliżu karmelowej Milki. Niestety lubię też chipsy, ale od jakiegoś roku jadam bardzo rzadko. 

The nicest girls in rock n' roll world

"And you want three wishes:
One to fly the heavens
One to swim like fishes
And then one you're saving for a rainy day
If your lover ever takes her love away"

Offline Trisha

• Paradise City
  • The pearl of rock n' roll decadence
    • Mój DeviantArt
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 26, 2007, 06:48:20 pm »
0
W fast foodach nie jadam, bo po prostu nie ma w moim pobliżu żadnego XD
Jem co dadzą, aczkolwiek wolę kiedy mięsa nie ma w moim pobliżu... ewentualnie kurczaki... ponoć mam tak od dziecka :P
Jak jestem zdana na siebie to robię popcorn czy frytki (nie te kupne, własne :] ) i jest git.
A słodycze jem "napadami". Przez pewien czas wcale, a potem pozbawiam rodzinkę całych zapasów XD

Zawsze iść -
Rozkaz, który mam we krwi
Małą wojnę w sobie mieć

Offline Sawiak Niszczyciel

• Paradise City
  • > .!.. < pomyśl - prawie jak pozdrowienie
  • Respect: +3
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 26, 2007, 07:20:36 pm »
0
Hmm ja słynę w najbliższym otoczeniu ze swojej wszystkożerności więc łatwo się domyśleć że McD, KFC odwiedzam. Najczęściej w towarzystwie albo jak wracam z treningu. Wiem że to nie zdrowe, ale wolę fastfooda niż głód o 22 w Centrum. Miewam też napady na żarcie zdrowe, np kebab wegetariański czy własnej roboty sałatka warzywna. A co do słodyczy to mogę się obejść, ale muszę przyznać że jestem 'Mentoso-cholikiem' :_:
"Poniższe twierdzenie jest fałszem
     Powyższe jest prawdziwe
Witamy w naszym zakątku wszechświata"

"Jest ktoś, kogo spotkałeś i nie zabiłeś? Tak, Ty"

"Gdzieś Ty był, jak Ciebie nie było?" - n

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 26, 2007, 07:30:48 pm »
0
Zapomniałam o słodyczach :rolleyes: Uwieeelbiam, gdyby nie zdrowy rozsądek pochłaniałabym w każdej ilości, zwłaszcza moje ukochane KitKat'y orzechowe i z masłem orzechowym :wub: Generalnie nie wyobrażam sobie posiłku bez deseru :) A do tego popcorn, masło orzechowe, chipsy i nachosy...masakra 8)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2007, 09:02:21 pm wysłana przez Moonsun »
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 26, 2007, 08:03:07 pm »
0
śmieciowe jedzenie ? mało :p ostatnie zamawianie pizzy było tylko i wyłącznie z powodu bardzo interesującego dostawcy :p :lol: (nie ja go chciałam, a jak przyszło co do czego to mnie na pożarcie posyłano...)

uwielbiam słodycze, jem dużo... bardzo ;]

a tak to mięsko ;] chociaż przyjaźnie się od trzech lat z wegetarianką i kotleciki sojowe nie są takie złe, nawet... :p

Offline bizkit

• Atittude
  • nikt/big toy
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 26, 2007, 09:59:24 pm »
0
Cheesburger i shake waniliowy DUŻY z Maca, pizza, kebab. To wszystko chyba.
Słodycze na maxa. Tyję (-_\\)

Offline Axl 0307

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: -1
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 26, 2007, 10:08:49 pm »
0
Wszystko co jadalne nie zwracam na to uwagi czy to fastfood czy zdrowa żywnośc. Jem to co mi smakuje,  a że mieszkam w małym mieście bez McDonald'a to nie jadam tego typu jedzenia zbyt często.