Autor Wątek: Homoseksualizm  (Przeczytany 112278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
Odp: Homoseksualizm
« Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 24, 2010, 07:08:01 pm »
0
według mnie homoseksualizm jest czymś naturalnym skoro występuje na tak dużą skalę. Rozmowy typu: czy Oni są normalni ? świadczy o mnie tylko i wyłącznie o... nie chce nikogo obrazić... Ale jak można drugiego człowieka, który nic nikomu nie zrobił, napiętnować i chcieć zniszczyć, wygonić.
Tylko po ch...j parada równości? Przecież oni nigdy nie powinni mieć równych praw.
Dlaczego ???
Ale homoseksualizmu nie znoszę i nie rozumiem.
A może nie znosisz, bo nie rozumiesz? A może jest tak, że boisz się bo nie rozumiesz? Przecież Ci ludzie nic Ci nie zrobią.
Mam kilku znajomych gejów, homoseksualistów (nieważne jak ich nazywacie) i nic mi jeszcze nie zrobili. nikomu nic nie zrobili. Za to śmieszą ich ludzie, którzy myślą tak jak Wy. Wyzywają ich od gejów, a oni się śmieją i mówią, że przecież się nie pogniewają, bo ktoś ich nazwał gejami skoro nimi są.
Jeżeli chodzi o opiekę nad dziećmi to wydaje mi się, że to baaardzo delikatny temat i należałoby podejść do niego z rezerwą i dystansem. Nie mówię nie, bo na pewno są homoseksualiści, którzy dali by rade wychować dziecko nie przekabacając je siłą na "stronę homoseksualną". Do tego rodzaju adopcji powinni być wyznaczeni psychologowie i obserwatorzy takiej rodziny.
A zamiast głosić hasła typu "geje rozbiją nasze społeczeństwo", to pomyślcie co możecie sami zrobić dla naszego społeczeństwa. Geje nie rozbija i nie zdeprawują nikogo przy zdrowych zmysłach. Więc zainwestujmy w edukację seksualną i w ogóle w edukację naszej młodzieży, bo tych strych pierdzieli, którzy krzyczą głośno ze swych stołków to już nie uratujemy, ale siebie jeszcze możemy.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 24, 2010, 07:37:55 pm »
0
Całkowicie się z Tobą owsik zgadzam :)

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 24, 2010, 08:07:33 pm »
0
ja mam dwóch kumpli gejów i są normalni, można z nimi pogadać, etc. Niech sobie wyznają co chcą, to ich sprawa, byleby nie wkraczali w moją sferę osobistą poprzez wszelkiego typu radyklane postawy, któe czasami można zaobserwować. Gadanie, że wszystkie pedały to świry i całują się na ulicach, chodzą nago, etc. ma dla mnie takie samo znaczenie jak pieprzenie, że wszyscy księża to pedofile.

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 01, 2010, 11:26:39 pm »
0
   Dla mnie smutne jest to, że grupa ludzi zboczonych seksualnie tak skutecznie wpaja społeczeństwu, że to co robią jest normalne. Stoi za nimi potężna kampania społeczna , którą obserwujemy od kilku lat. Niektórzy jak widać jej ulegają.

J

Chyba nie rozumiesz pojęcia - zboczenie seksualne...

knife

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 01, 2010, 11:48:38 pm »
0
No tak... bo przecież odbyt faceta jest po to, żeby drugi facet wkładał mu tam penisa. To żadne zboczenie... A Ty Douger jakiś taki nieoświecony jesteś. o wiesz...  :_:

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 01, 2010, 11:52:55 pm »
0
No weeeż... co innego jest orientacja seksualna a co innego zboczenie... i po coś chyba na kulturę składa się nauka...po to by z niej korzystać...a nie tylko postrzegać rzeczywistość za pośrednictwem średniowiecznych twierdzeń...

knife

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: Lipca 02, 2010, 08:28:40 am »
0
Tony Campolo pisze:

"Jest niezmiernie ważne, abyśmy odróżniali orientację od zachowania homoseksualnego. Orientacja homoseksualna to skłonność, pragnienie seksualnej intymności z przedstawicielami tej samej płci. Zachowania homoseksualne to 'kochanie się' lub poszukiwanie zaspokojenia płciowego poprzez fizyczny kontakt z osobami tej samej płci. Pierwsze to pragnienie. Drugie to działanie. Pierwsze to pokusa. Drugie to uleganie pokusie."

I to jestem w stanie z rozumieć, że u kogoś pojawia się skłonność. Ale nigdy nie uznam, że zaspokojenie jej jest normalne.

"W 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne wykreśliło homoseksualność z międzynarodowej listy zaburzeń psychicznych."

Czyli tak było do drugiej połowy XX wieku. Średniowiecze było trochę wcześniej krelke :).

Oczywiście środowiska homoseksualne nie miały na to żadnego wpływu, nie wychodziły na ulicę itp., podobnie jak nie robią tego teraz. Po prostu nagle po stuleciach ludzie stwierdzili, że starczy tego. Homoseksualizm przestał być zaburzeniem psychicznym. Co prawda nadal istnieją kliniki leczące homoseksualizm, paradoksalnie najwięcej jest ich w Holandii. To jednak syzyfowa praca, bo jak można leczyć coś, co nie jest zaburzeniem? Wiec do 1973 jeszcze im jakoś szło, a potem trach!!

Swoją drogą zastanawiam się kiedy zoofilia stanie się orientacją seksualną. Za 100, 200, 300 lat? Bo jeżeli ktoś uzna, że jego pies albo gekon go bardzo kocha, i nikt nie może odebrać im tego szczęścia. Może będą chcieli adoptować dziecko i - dla równowagi - szczeniaczka? Będą robili manifestacje...

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #217 dnia: Lipca 02, 2010, 11:52:44 am »
0
Ale nikt nie udowodni, że zwierze go kocha, ponieważ zwierzę nie potrafi tego powiedzieć, czyli dowodu nie będzie żadnego. Nie popadajmy w skrajności.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Diana

• Reckless Life
  • **
  • A ty tańcz i wino pij, niech cały wiruje świat...
  • Respect: +2
« Odpowiedź #218 dnia: Lipca 02, 2010, 08:09:56 pm »
0
O kurczę, jaka tu ostra duskusja. Ale cóż, kontrowersyjny temat. Powiem wam, jak to wygląda z mojego punktu widzenia. Do niedawna wogóle nie myślałam o takich sprawach, ale jakoś ostatnio mi się zebrało, nie wiem, może to przez wybory. Dla mnie miłośc to miłośc, szanuję ludzi homoseksualnych, bo uważam, że to też nie zależy od nich, myślę że gejem się po prostu jest, i nie można się zmienic, chociaż czasami bardzo by się tego chciało. Postawcie się w sytuacji takich ludzi, oni też mają prawo do uczuc i miłości, niektórym to niszczy życie, ale nie mogą stac się hetero. A skoro to forum o Guns n' Roses to jest dziwne dla mnie, że tyle tu nieprzychylnych opinii na temat tych ludzi, bo przecież wielu wspaniałych muzyków jest homo lub biseksualna, na przykład George Michael, Linda Perry, Brian Molko czy chociażby Freddy Mercury (chociaż sama nie wiem, jak to do końca z nim było). Wątpię, czy ktoś z forum nie lubiący homoseksualistów poszedłby na koncert Queen z transparentem "je... pedałów". Poszedłby posłuchac fantastycznej muzyki! I wtedy co, nie miałoby to znaczenia, bo oni są artystami? A tacy szarzy ludzie na ulicach mają mniej swobody? To trochę niesprawiedliwe. Z drugiej strony, mimo tego, że szanuję odmiennośc, to również nie podoba mi się lansowanie homoseksualizmu jako swoistej mody, nakręcanej przez amarykańską popkulturę i durne programy na mtv. Ale każdy ma swoje zdanie :)

knife

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Lipca 02, 2010, 11:08:42 pm »
0
Ale nikt z forum nie chodzi z transparentami "je... padałów". Przynajmniej mam taką nadzieję (inaczej z Owsikiem skopiemy mu dupsko). Nie rozumiesz mnie i chyba kilku jeszcze osób. Nie mam zamiaru nikogo tępić i obrażać za to, że jest gejem czy lesbijką. Mam jednego znajomego, który jest homoseksualistą i wie, że tego nie akceptuję. Czasem zamienimy kilka słów i tyle. Lubię posłuchać Queenu, ale jeśli mnie ktoś zapyta, to odpowiem, że nie akceptuję zachowań homoseksualnych. I to wcale nie znaczy, że muszę na kogoś pluć.

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #220 dnia: Lipca 02, 2010, 11:36:26 pm »
0
Dokładnie tak jak mówi knife. Zauważ , że nikomu nie chodzi o potępianie homoseksualizmu, tylko głównie o adopcję dzieci.

Dostałem warna za użycie słowa pedał.
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 11:58:02 pm wysłana przez Douger »
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Diana

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #221 dnia: Lipca 03, 2010, 02:59:49 pm »
0
Ok, już załapałam. Ale moja wypowiedź nie była jakąś aluzją do żadnego z was, tylko to tych raczej wcześniejszych wypowiedzi. Nie czytałam całego wątku, no i wyskoczyłam z opinią w już rozwiniętą w innym kierunku dyskusję, sory, mój błąd :P

knife

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: Lipca 03, 2010, 03:05:24 pm »
0
No dobra, mimo wszystko pozwolimy Ci zostać na forum ;).

Offline Diana

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #223 dnia: Lipca 03, 2010, 03:12:51 pm »
0
Dzięki, dzięki, dzięki! :radocha:

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #224 dnia: Lipca 03, 2010, 06:19:43 pm »
0